Dom:Slytherin Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu Punktów: 117 Ostrzeżeń: 0 Postów: 33 Data rejestracji: 29.12.13 Medale: Brak
Najbardziej mi się spodobał Syriusz. Przemieniał się w psa, moje ulubione zwierzę. Oprócz tego podobał mi się jego charakter. Syriusz był wyjątkową postacią. No i był ojcem chrzestnym Harry'ego. Dobrze, że na końcu książki okazuje się być niewinny. Polubiłam go.
w walce z przeciwnościami.
Zmierzch jest o tym, jak ważne jest to,
by mieć chłopaka.
-Stephen King
Od cnoty Gryfonów, Kretynizmu Puchonów, Wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
Serio nie wypowiedziałam się w tym temacie?! Co za niedopatrzenie!
Odpowiedź może być jedna - najbardziej polubiłam Syriusza i jego postać psa generalnie od dziecka uwielbiam psy (w dzieciństwie łatwiej było 'miętolić' u babci na wsi szczeniaki niż kocięta, które nie dość, że uciekały, to jeszcze zdarzało im się używać pazurków, jakoś się z kotami nie polubiliśmy i nie przepadamy za sobą do dziś ), do tego początki Syriusza w WA jako ponuraka (cóż to za cudowny wyraz!) były wprost przeurocze. Jest też argument, że to zwierzę, które nie rzuca się w oczy, może chadzać po chodnikach i nikt nie zwróci na niego uwagi, a uważam, że ważna w animagowaniu jest właśnie możliwość ukrycia się, wtopienia w otoczenie.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
Trzeba było usunąć mój żenujący spam sprzed ponad roku, i napisać coś więcej. Otóż mi najbardziej przypadła do gustu Rita Skeeter jako żuk. Owady są małe, mogą przemieścić się praktycznie wszędzie, są w zasadzie nie do wykrycia i zauważenia. W czasach kiedy Czarny Pan siał terror można było sobie egzystować jako taki żuczek na łące, dzielić los biedronek, mieć spokój ( zwłaszcza, że była niezarejestrowanym animagiem ). Pani Rita wielu ważnych faktów dowiedziała dzięki temu, że potrafiła zamienić się w małego żuka, którego czarodzieje uznawali za nic znaczącego robaczka. Czarny pies pojawiający się często w tym samym miejscu, kot, nie mówiąc już o jeleniu zawsze może wzbudzić podejrzenie. A taki zieloniutki robak...jest w zasadzie pospolity - jak mój nick ; )
"Cnota" Gryfonów nudzić zaczyna
Pycha Krukonów w serce się wżyna
Kretynizm Puchonów niech nas ominie
POWSTAŃ Z POPIOŁÓW SLYTHERINIE !
Zielone jest godło i srebrny jest wąż,
Przez wiele lat razem jak jeden mąż ...
Salazar Slytherin ten dom zbudował,
Na głupie atuty czasu nie marnował,
Wybrał sobie ambicję i spryt niemały,
Tak, że z nim nawet węże gadały.
Dom:Gryffindor Ranga: Drugoroczniak Punktów: 87 Ostrzeżeń: 0 Postów: 35 Data rejestracji: 12.08.15 Medale: Brak
Na pewno McGonagall jako kot ponieważ był to pierwszy animag i kot to 'zwykłe' stworzenie w świecie magii, więc nie zwracało większej uwagi uczniów czy wrogów.
Następnie jest Syriusz jako pies. Moją uwagę zwrócił Peter jako szczur, ponieważ szczur jak i kot w świecie magii mógł zostać spostrzeżony jako zwierzę, któregoś z czarodzieja.
Drogi UÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwiadczenie usÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂug na najwyÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂszym poziomie, w tym rÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwnieÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂ dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂe bĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂdĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂdej chwili moÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂesz dokonaĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂci.