· Pojazd Hogwartu |
~marihermiona
|
Dodany dnia 13-08-2012 11:28
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Na pewno wymyśliłby coś oryginalnego ale skromnego Ja też zgadzam się z niektórymi zaprzęg z testralami.
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
 |
|
|
~Aaronia Stone
|
Dodany dnia 11-10-2012 13:12
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 92
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 10.10.12
Medale:
Brak
|
Dumbledore by znalazł sposób, może wykorzystałby Hipogryfy? Albo Testrale? Albo miotły To by był widok Reprezentanci Hogwartu przylatują na miotłach 
|
 |
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 12-10-2012 20:28
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
Nie wiem, ale wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby Hogwart musiał ich odwiedzać, a nie odwrotnie... Dumbledore cośwspominał, że inni dyrektorzy zazdrośnie strzegą tajemnic swoich szkół, nawet ich położenia 
|
~GinnyMagic
|
Dodany dnia 14-10-2012 17:06
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 162
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 13.10.12
Medale:
Brak
|
Hahha po angielsku czyli w latających filiżankach ; D
Puchonów
Od przebiegłości Ślizgonów
Od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE
B A R C E L O N A
|
 |
|
|
~Fausta Malfoy
|
Dodany dnia 23-10-2012 17:08
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1203
Data rejestracji: 17.08.12
Medale:
Brak
|
Nie tylko osoby, które ukończyły 17 lat, bo przecież siostra Fleur też zjawiła się w Hogwarcie, a była młodsza. Może powozy ciągnięte przez testrale?
|
~Ragazza
|
Dodany dnia 27-10-2012 13:00
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 260
Data rejestracji: 14.09.12
Medale:
Brak
|
Uczniowie mogliby przyjechać na latajacych wozach zaprzężonych w testrale, lub E resem Hogwart, to najlepsze pomysły 
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 08-03-2013 20:46
|
VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Wydaje mi się, że pomysł z pociągiem "E ress Hogwart" jest jak najbardziej trafiony. Osobiście nie wyobrażam sobie potencjalnych reprezentantów szkoły przybywających np. do Durmstrangu za pomocą mioteł, powozów z testralami czy świstoklika.
Drugą propozycją jest "Błędny Rycerz". Z pewnością zrobiliby wrażenie, gdyby przyjechali na turniej tym magicznym autobusem. No i można w nim spać, więc byliby wyspani i wypoczęci
|
!Milva
|
Dodany dnia 08-03-2013 20:50
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Możliwe, że coś z pociągiem, ale musieliby się często przesiadać a jakiś ukrytych magicznych torów nie mieli nie wiadomo ile. Chociaż magia to magia. Wszystko jest możliwe. Może też jakiś powóz ciągnięty przez hipogryfy. Jednakże te stworzenia, o ile dobrze pamiętam, zostały uznane za niebezpieczne. |
 |
|
|
~HerEma79
|
Dodany dnia 18-07-2013 10:43
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 105
Data rejestracji: 17.07.13
Medale:
Brak
|
Hmm.. Myślę że mogli się teleportować albo za pomocą sieci Fiuu...
HerEma79 dodał/a następującą grafikę:

[760.86KB]
|
 |
|
|
~PikaChu
|
Dodany dnia 18-07-2013 11:59
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 135
Data rejestracji: 11.07.13
Medale:
Brak
|
Myślę, ze proszek Fiuu ale on jest mało widowiskowy ...
Może testrale ?
Dobre pytanie 
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."

|
 |
|
|
~Potter_Albus
|
Dodany dnia 18-07-2013 12:07
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 126
Data rejestracji: 09.07.13
Medale:
Brak
|
Według mnie testrale,albo hipogryfy.
testrale by były dla większości niewidoczne,więc jakby mieli coś niewidzialnego,a hipogryfy to fajne stworzonka,więc co by im szkodziło
Mój dom to kochany Gryffindor,choć w rzeczywistości Albus Potter trafił do SLytherinu według J.K.Rowling.Powiedziała o tym w jednym z wywiadów
----------------------------------------------
Pozdrawiam przyjaciół i przede wszystkim ciebie drogi Gościu
Chroń nas Gryffindorze!!!
|
 |
|
|
*mooll
|
Dodany dnia 22-07-2013 15:34
|
Super Owadzik

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Odpowiedź należy uzasadnić. Bez tego kluczowego elementu wypowiedzi - posty uznawane będą za spam i usuwane.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
 |
|
|
~Rogaczka
|
Dodany dnia 01-08-2013 15:49
|
Użytkownik

Ranga: Prefekt Gryffindoru
Punktów: 441
Data rejestracji: 24.07.13
Medale:
Brak
|
E ressem Hogwart pojawiła by się specjalna linia kolejowa do danej szkoły Myślę, że to najlepsza opcja. Wygodna, bezpieczna... Co do połączenia z lądem: skoro mugole nie widzieli torów w Wielkiej Brytanii to myślicie, że zauważyli by je na wodzie? Ewentualnie pod? 
"HARRY, ZABIJĘ CIĘ, JEŚLI PRZEZ NICH ZGINIEMY!"
|
 |
|
|
~Priori Incantatem
|
Dodany dnia 25-09-2013 17:27
|
Użytkownik

Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 919
Data rejestracji: 21.09.13
Medale:
Brak
|
Oczami wyobraźni widzę miniaturę Hogwartu ciągniętą zaprzegiem Testrali i Hipogryfów. Ale bądźmy realistami, znając Dumbledore'a i jego poczucie humory mogło to być coś tak kontrowersyjnego że szczęka by opadła.  |
 |
|
|
^raven
|
Dodany dnia 25-09-2013 17:37
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Zdecydowanie najbardziej "hogwartowy" wydaje się pociąg, którym co roku uczniowie podróżują z Peronu 9 i 3/4 do Hogsmeade. Oczywiście, trzeba by użyć dodatkowych zaklęć, ale nie widzę powodu, dla którego angielscy uczniowie nie mieliby w ten sposób przemieścić się w bardziej odległe miejsce. Tak jak statek Durmstrangu wypłynął z jeziora, tak i E ress Hogwart mógłby nagle pojawić się, wyjeżdżając z lasu (nawet bez torów, można by go zaczarować tak, by poruszał się w powietrzu, jak zaprzęg Świętego Mikołaja ) i w kłębach pary parkując na dziedzińcu np. Beauxbatons. Byłoby i tradycyjnie - Hogwartowsko, i z 'pompą' 
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
Edytowane przez raven dnia 25-09-2013 17:40 |
 |
|
|
~leeaa
|
Dodany dnia 22-06-2014 01:32
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 298
Data rejestracji: 14.06.14
Medale:
Brak
|
Błędny Rycerz wydaje mi się być fajną opcją. Jeśliby go nieco podrasować rzecz jasna. Chodzi mi o to, żeby pasażerami nie trzęsło na prawo i lewo oraz żeby było więcej miejsca, jakieś toalety i salon wspólny. W końcu jeśli uczniowie Hogwartu wybieraliby się do innej szkoły na TT to trwałby on nie jeden, nie dwa dni i wygoda byłaby wskazana, na nieco wyższym poziomie niż ten jaki był w Błędnym Rycerzu przed proponowanymi przeze mnie udogodnieniami :) Żeby było efektowniej Błędny Rycerz mógłby polecieć...
Pociąg moim zdaniem odpada, gdzie tam przesiadki co kawałek... Poza tym za duży, taki pojazd powinien zewnątrz sprawiać wrażenie niewielkiego, a imponować wielkością w środku i budzić zainteresowanie. Obcy uczniowie powinni zachodzić w głowię jakim cudem wszyscy się pomieścili w czymś tak małym i jak to możliwe, że im tam wygodnie i nie chcą spać razem z nimi w szkole :) (jak to było w przypadku TT organizowanego w Hogwarcie).
Edytowane przez leeaa dnia 22-06-2014 01:33 |
 |
|
|
~Nika Greanger
|
Dodany dnia 03-07-2014 11:56
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 5
Data rejestracji: 28.06.14
Medale:
Brak
|
To co mi przyszło do głowy to testrale. Moim zdaniem byłoby trochę trudno wpakować na każdego po dwie osoby, szczególnie, że ich nie widać (widzą je tylko osoby, które widziały czyjąś śmierć). ^^ Byłoby to trudne ale widowiskowe. Wyobraźcie sobie: nagle widzicie uczniów lecących nie wiadomo jak pod samym niebem. Pośród nich leci powóz z nauczycielami i nie widać co go ciągnie. Myślę jednak, że Dumbledore wymyśliłby coś bardziejszego. 
|
|
~Nikaa
|
Dodany dnia 13-03-2015 19:58
|
Użytkownik

Ranga: Animag Lew
Punktów: 537
Data rejestracji: 26.01.15
Medale:
Brak
|
Dobre pytanie. Nigdy nad tym się nie zastanawiałam. Myślę, że uczniowie Hogwartu przybyłby drogą lądową, bo tamte szkoły przybyły drogą wodną i powietrzną. Dobrym pomysłem jest: pojechać powozami zaprzężonymi w testrale, pojechać pociągiem, albo... no nie wiem. Mogliby także wymyślić cztery różne (bo są cztery domy) środki transportu i w ten sposób dostać się na miejsce.
|
 |
|