Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 412 Ostrzeżeń: 2 Postów: 107 Data rejestracji: 20.07.09 Medale: Brak
A ja uważam że można używać emotikonek i to dosyć często ponieważ ładnie wyglądają w dosyć długim tekście Czy też można dać jakąś emotikonke na zakończenie tekstu czy też kiedy chcemy pokazać że jesteśmy w dobrym humorze po prostu wstawiamy tą--->A jeżeli w złym to tą--->Ja bardzo lubię ich używać może nie używam ich tak często i nie jest ich bardzo dużo w moich wypowiedziach ale jednak są i bardzo je lubię...No ale nie lubie jeżeli ktoś używa ich w nadmiarze...No to chyba tyle
PS.Bardzo lubię tą --->
Ja używam emotikonów. Bardzo często nie da się obyć bez nich, bo ktoś może opacznie zrozumieć moją wiadomość. Co do pisma pokemonów to nie mam słów. To jest straszne i okropnie kaleczy nasz polski język. Dla takich osób powinien być zakaz używania (czyt. gwałcenia) Shifta i Caps Locka. Najśmieszniejszym i jak sądzę prowokacyjnym żyjącym pokemonem jest Emo-Martynka. A wiecie co jest jeszcze gorsze? Że powstają już translatory do tego typu gwałcenia naszej ojczystej mowy.
But underneath
We had a fear of flying
Of growing old
A fear of slowly dying
We took our chance
Like we were dancing our last dance.
Dom:Gryffindor Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2703 Ostrzeżeń: 0 Postów: 339 Data rejestracji: 14.10.09 Medale: Brak
Lubię używać emotikonek przyznaję się, ale tylko na końcu wypowiedzi. Czasami w środku, ale tylko wtedy jeśli chce coś podkreślić albo wyrazić jakieś uczucia. Ale np. moja koleżanka z klasy pisząc do mnie na gg używa ich zamiast kropek. Czasami nawet jej opisy składają się wyłącznie z emotikonek. Pokemonów nie cierpie, bo po pierwsze ktoś kto tak pisze musi być jakiś nie tego intelektualnie żeby tak pisać, bo przecież można pisać normalnie i jest ładnie, a nie wymyślać coś takiego. Po drugie nie idzie tego odczytać nawet. I nie mam zielonago pojęcia o co temu komuś biega. xD
Dom:Gryffindor Ranga: Członek GD Punktów: 520 Ostrzeżeń: 0 Postów: 336 Data rejestracji: 15.01.09 Medale: Brak
Właściwie to... nie znoszę czegoś takiego. Owszem, od czasu do czasu, albo żeby ciepło i kolorowo w UMIARZE używam ich. Ale bez przesady. Nadużywanie ich to głupota. Niekiedy mogę sobie pozwolić na coś typu <lol> czy podobnie. Jednak, robię to rzadko, a jak już to muszę mieć dobry humor. Co do pIĘkNeGo pOkEmOwAtEgO pIsMa to.. nie mogę z tego krew mnie zalewa, jak to widzę. Kiedyś, jak jeszcze nie było tego tak dużo i rzadko się spotykało takie 'pisemkowale, sweetaśne' wypowiedzi jeszcze dało radę. A teraz? Jak ktoś ma zamiar mnie powkurzać, to jest najprawdopodobniej najlepsza metoda. Nie wiem, czy śmiać się, czy płakać.
Nie cierpię osób, które na każdym kroku(w internecie!) litery zamieniają na cyfry. To są dopiero hieroglify. A ja się niektórych czepiam, że piszą nieczytelnie! Te wszystkie życzenia na n-k w profilach, typu"1oo LaTeQ) są żałosne. Co ja mówię żałosne - świadczą tylko o ograniczonej inteligencji ich, jakże szczęśliwego właściciela. Czasem trudno niektórych rozszyfrować... Litości!
Ja używam głównie emotikonów typu i niekiedy ;p i ^^. Wolę normalne pismo, pozbawione tego typu dziwactw, ale(te co ja używam!) pomagają mi w jakiś sposób wyrazić moje emocje, bądź wyraz twarzy. Bywają czasem pomocne, ale w większości to zwykły pokemonizm.
Dom:Gryffindor Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1752 Ostrzeżeń: 3 Postów: 419 Data rejestracji: 18.03.10 Medale: Brak
Ja używam tylko emotikon 'xD; :D; :*; :)' i to zależy od mojego humoru, jak ktoś pisze bez emotikon to mi się wydaje, że jest na mnie zły albo smutny :)
Nigdy nie mogłam pogodzić się z kreowaniem mnie na symbol seksu. Z seksu uczyniono przedmiot. Nienawidzę myśli, że mam być przedmiotem. Bóg umiera jeśli go nie kochamy, ale ja nie umarłam, choć nikt mnie nie kochał.
Dom:Gryffindor Ranga: Redaktor Proroka Punktów: 1083 Ostrzeżeń: 3 Postów: 463 Data rejestracji: 08.03.10 Medale: Brak
To pokazuje jaki ktoś jest dziecinny! Czy ktoś słyszał od 20 latka zakochanego w dziewczynie Lowciam cię albo koffam cię! Blee!! Emotikony to ja lubię wstawiać, ale nie bez przesady! Jak chcę pokazać, że się śmieję to wstawiam jakąś emotkę, ale nie co drugie słowo!!
Jak mnie to denerwuje- nie mam nic przeciwko m.in. buźkom ;P - nawet sympatyczne ,ale pisanie TaKą CzCionKĄ jest po prostu straszne, a szczególnie zastępowanie liter cyferkami, dodawanie dwóch ff albo zamiast u, "v". Nie da się tego przeczytać ( z resztą i tak autorzy tych jakże skomplikowanych tekstów, nie mają nam zbyt wiele do przekazania ).
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Dom:Ravenclaw Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 65 Ostrzeżeń: 0 Postów: 17 Data rejestracji: 13.03.10 Medale: Brak
Emotikony lubię, ale bez przesadnego wklepywania ich do postów. A co do kaleczenia języka mam negatywne zdanie. Ciekawym polecam ten portal: http://www.pokemon.dexter007.net/index.php - można w nim łatwo przetłumaczyć tak zwane pokemony na język polski
Dom:Bezdomny Ranga: Goblin Punktów: 36 Ostrzeżeń: 0 Postów: 11 Data rejestracji: 23.03.10 Medale: Brak
Moim zdaniem te TrAfKi są również nie potrzebne jak emotikony;>
*Trawki- Źle się czyta... Są "niewygodne". Przez wielu użytkowników nietolerowane. Moim zdaniem są zbędne.
*Emotikony- Ja mam na myśli takie obrazkowe: , według mnie są wkurzające. Oczywiście jest opcja "Wyłącz uśmieszki", ale po co są te emotikony? Nie ozdabiają tekstu.
Moje zdanie: Trawki i emotikony są zbędne.
When I fall and hit the ground
I will turn myself and run
Don't you try to stop it?
I, I won't cry
I found myself in Wonderland
Get back on my feet again
Avril Lavigne
Cytat z piosenki "Alice"
Lubię Avril Lavigne!
Nienawidzę zmierzchu!
Jeśli masz coś do mnie to mówię Ci nara!
Dom:Gryffindor Ranga: Animag Lew Punktów: 566 Ostrzeżeń: 1 Postów: 100 Data rejestracji: 19.03.10 Medale: Brak
Lubię ich używać ale nie w nadmiarze. Ale chodzi o Emot czy pisanie np.
' KoffCiam cięę . ! ' Za pisaniem nie przepadam bo się długo pisze. Ale buźki np. ^^ , :DD , Lubię . !!
Dom:Ravenclaw Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1854 Ostrzeżeń: 3 Postów: 476 Data rejestracji: 04.03.10 Medale: Brak
Sama czasami używam emotikonów, ale staram się ich nie nadużywać; wstawiam je gdy chce wyrazić swoją reakcje na napisany przed danym emotikonem tekst.
Pokemony mnie osobiście (i chyba nie tylko mnie) baaaardzo wkurają, bo TEGO nie da się przeczytać: 'P0|{3m0nOW3' bądź 'FaLoWaNe.
Pozrowinia dla: Lady Cat, Yoyo, Pyflame, Ta sama maggie, Maladie, Mooll, Silencia, Arya, Wióra, Tom Riddle, Hermionka, Lapa, Lori Lemonberry, Lady House, Lena Luna, Lily Potter, Buczek, Bloo, Aniutek96, Pandora, Deprimo Corfingo, Bonnie131, Malkontentka, Polami, Buka, Agnes Black, Imbecile, Ginny004, Robbotto, Ginny Ruda i Narciss.
No i oczywiście ukłony w stronę sprawiedliwej Czary.
Oraz dla wszystkich miłych użytkowników Hogsmeade.
Dom:Gryffindor Ranga: Barman w Trzech Miotłach Punktów: 1306 Ostrzeżeń: 1 Postów: 382 Data rejestracji: 20.03.10 Medale: Brak
Lubię używać emotek szczególnie na GG, bo nie mam chęci ani nadmiaru czasu aby wyrażać tam uczucia poprzez słowa. Nienawidzę nadmiaru emotek w tekście, nie wygląda to estetycznie, choć sama kiedyś tak pisałam, z dobre dwa lata temu, czy nawet trzy.
Sama tez jakoś nie jestem przekonana do pokemonów, zapewne jak większość. Namęczą się nad umieszczeniem tekstu, bo myślą, że to fajnie wygląda. Żałosne jednym słowem. Słowa w stylu "koffam ciĘĘ <,333".? Bez komentarza. ;D
Jeśli chodzi o pokemony to są mi one zupełnie obojętne. Niech sobie piszą ile wlezie sWeEt, loffciam i nio, ale pod warunkiem, że nie piszą tego do mnie.
Mi się zdarza używać emotek w małej ilości raczej=) No dobra, czasem ich nadużywam. Ale to tylko takie moje emotki ze znakiem równa się. Co jak co, ale niekiedy denerwuą mnie takie na przykład komentarze na nk: $$$$up(!0 f0t3(k@, Lofff(!@/\/\ i buuu$!@/\/\, (r3j$0/_(!3 (tutaj pisze w języku pokemonów Krejzolcie), albo takie wpisy z forym: /\/\!Ł0$(, (yL! F$zY$tk0 0 Ty/\/\ Pj3k/\/Y/\/\ $j@\/\/!$Q ( chyba zostanę tłumaczem ich języka=): Miłość, czyli wszystko o tym pięknym zjawisku) itp. To jest denerwujące. Jakby ludzie nie mogli pisać po polsku. Więcej ni powiem, bo mi się za wulgaryzmy by oberwało=)
Owszem, używam emotikony, ale rzadko. Nie wstawiam ich co drugiego słowo, lub nie używam ich jako kropek. Zawsze daje emotikony, tylko po to, żeby wyrazić swoje emocje, uczucia. Jednakże T@|{ie Pi$mOoo doprowadza mnie do szału! Nie dość, że jest nieczytelne, to jeszcze jest FaLoWaNe. Często czyta się takie zdania wolniej, więc to strasznie nie wygodnie! Ale nic na to nie poradzimy, takie pismo świadczy tylko o tej osobie, która tą wypowiedź pisze. Tak było, jest i będzie. Równie dobrze możemy ignorować tą osobę, lub powiedzieć, co o takim piśmie sądzimy.
Dom:Gryffindor Ranga: Przeciętny Uczeń Punktów: 171 Ostrzeżeń: 0 Postów: 53 Data rejestracji: 06.11.09 Medale: Brak
Emotikon używam dość często, ale nie przesadzam. Moim zdaniem nie jest to nic złego, oczywiście jeśli nie nadużywamy, ale jeśli chodzi o tak zwane "pokemonowe pismo" to nienawidzę. Osoby używające tego pisma mnie drażnią i z nimi nigdy nie pisze, unikam tez wszelkiego rodzaju stron fanów gwiazdek Disneya, gdzie aż się roi od tego.
Korzeni w głębi lód nie skuje,
Z popiołów strzelą znów ogniska,
I mrok rozświetlą błyskawice,
Król tułacz wróci na stolicę.
Dom:Slytherin Ranga: Siedmioroczniak Punktów: 686 Ostrzeżeń: 1 Postów: 202 Data rejestracji: 11.08.10 Medale: Brak
Pokemony som zue... nienawidzę tych dzieci, którym powinno się pogryźć kable od internetu. Sam emotikonem oczywiście używam, ale mało, tylko gdy naprawdę chcę wyraźić jakieś emocje, uczucia itd.
Gdy została nienawiść i zabrakło litości
To anioły kiedyś zaśpiewały mi tą pieśń
Po to bym jeszcze mocniej mógł zaciskać pięść
Bym zapomniał czym jest niepewność i strach
I zrozumiał, że życie to tylko głupi żart
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĚźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄšÂwiadczenie usÄšÂug na najwyĚźszym poziomie, w tym rÄĹwnieĚź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies oznacza, Ěźe bĂÂdĂ one umieszczane w Twoim urzĂ dzeniu. W kaĚźdej chwili moĚźesz dokonaĂ zmiany ustawieĚ przeglĂ darki dotyczĂ cych cookies - wiĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄšÂci.