Nie mam jednego określonego gatunku muzycznego, którego słucham, więc w ankiecie zaznaczyłam "Inne".
Po pierwsze moim chyba jednym z najbardziej ulubionych gatunków jest rock, a zwłaszcza polski rock, czyli Kult, Kazik, KNŻ, Strachy na Lachy, Farben Lehre, Lady Punk. Lubię też polskiego punk rocka, np.: Zielone Żabki, KSU, The Bill, Włochatego, Blade Loki. Z zagranicznego rocka, to słucham tylko Billy Talenta. Te wszystkie AC/DC, w ogóle mi nie podchodzą. Następnie blues. Uwielbiam słuchać sobie utworów Raya Charlesa, Blues Brothers, Erica Claptona i B.B Kinga. Od dłuższego czasu słucham new age, ale to tylko Enya i Clannad, więc nic wielkiego. A od niedawna zaczęłam słuchać industrialu. Jak na razie, bardzo podchodzi mi Thobbing Gristle i Einstürzende Neubauten. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie poznam więcej takich industrialnych zespołów. Do tego z elektronicznej muzyki cenię sobie Depeche Mode i słucham też mnóstwo muzyki filmowej. Ulubieni kompozytorzy to James Horner, Howard Shore, Alan Silvestri i John Williams. I to tyle.
Zapomniałam dodać, że jeszcze lubię polski rap, ale tylko Kaliber44 i Paktofonikę. Ach, no i jeszcze ska, ale tylko Madness.
Edytowane przez N dnia 25-04-2012 23:50
Dom:Gryffindor Ranga: Lord Punktów: 820787 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,221 Data rejestracji: 04.10.09 Medale:
Letty napisał/a:
Zapomniałam dodać, że jeszcze lubię polski rap, ale tylko Kaliber44 i Paktofonikę..
Wybacz, ale... ja tu widzę lekką sprzeczność. Nie można raczej mówić o lubieniu gatunku, gdy lubi się tylko dwa zespoły... a właściwie to prawie ze jeden.
Do listy fajnych rapsów dołączył niedawno Projekt Nasłuch, Bob Air fajne bity tam robi.
OF MY DESIGN SO STRANGE
AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron Moshic Akbar! Viva La Underground!
Wybacz, ale... ja tu widzę lekką sprzeczność. Nie można raczej mówić o lubieniu gatunku, gdy lubi się tylko dwa zespoły... a właściwie to prawie ze jeden.
Nie widzę żadnej sprzeczności. Lubię tylko te zespoły, a o ile mi wiadomo, to te zespoły grają rap, więc jeśli nie lubiłabym rapu, to nie słuchałabym tego rodzaju muzyki. Poza tym teksty jakiś Peji, czy tam innych jakiś, kompletnie do mnie nie trafiają. No, ale ok. Niech będzie, że nie lubię rapu, tylko Kaliber44 i Paktofonikę.
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 339 Ostrzeżeń: 0 Postów: 225 Data rejestracji: 28.03.12 Medale: Brak
słucham wszystkiego, co mi się spodoba, nieważne jaki gatunek chociaż unikam cięższych odmian metalu, drum'n'base, nie przepadam za punkiem, współczesnym rapem i rnb, dubstep to też nic dobrego.
to, co najbardziej lubię: dobra elektronika (Fatboy Slim, Chemical Brothers, Daft Punk, Groove Armada), rock (Live, BRMC, Pearl Jam, Garbage, z sentymentu Linkin Park), trip hop (Massive Attack, Portishead, Sneaker Pimps, Thievery Corporation), często też słucham staroci - rock n roll z lat 60-tych, albo disco z lat 70-tych
ale nie rozumiem ludzi, którzy na co dzień słuchają techno, dance i tego typu rzeczy.
Po raz kolejny: nie masz pojecia o techno...
Dęsy to syf do poskakania, ale...
Można słuchać techno na co dzień i mieć z tego bardzo dużą przyjemność i satysfakcję.
Chodziło mi tylko o to, że nie rozumiem takich ludzi. Ja zdecydowanie nie przepadam za taką "komputerową" muzyką. Ewentualnie zmieszaną z rockiem, metalem. Syntezatory... Nie koniecznie.
Zmieniło się trochę.
Pop (ale typowy pop o niczym) - w życiu. Zdarzają się utwory warte posłuchania, ale sporadycznie.
Głównie gustuję w rock'u, metalu, alternatywie, punk'u, grunge, ewentualnie indie rock. Ostatnio bardzo spodobał mi się J-rock!
Ulubione zespoły... Nirvana, Iron Maiden, Linkin Park (tylko u nich dopuszczam fragmenty elektroniki), Green Day, Paramore, 30 Seconds To Mars (ale zdecydowanie wolę brzmienie z pierwszej i drugiej płyty), Queen,... Zdecydowanie w tą stronę.
"We śnie człowiek znajduje się we własnym świecie. Czasem pływa w głębokim oceanie, a czasem robi pierwszy krok w chmurach"~ Albus P. W. B. Dumbledore.
Dom:Gryffindor Ranga: Lord Punktów: 820787 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,221 Data rejestracji: 04.10.09 Medale:
krukonginn napisał/a:
Wszystko ; )) oprócz disco i techno ;>
Nie słuchałaś techno, to po pierwsze, a poza tym...
Bardzo nieładne, obiegowe stwierdzenie, przez które piszący z miejsca traci punkty. Bądź co bądź jest to fizycznie niemożliwe. I ze wględu na mnogość gatunków i podgatunków, jak i to, że ciężko mi wyobrazić sobie słuchacza elektroakustycznych improwizacji, który nagle odnajdzie piękno w wiksie - priorytety będą się wzajemnie wykluczać.
Chyba, że ktoś jest niesamowicie tolerancyjny, ale takie przypadki to 0.1 procenta słuchaczy muzyki.
Alex Verie napisał/a:
Chodziło mi tylko o to, że nie rozumiem takich ludzi. Ja zdecydowanie nie przepadam za taką "komputerową" muzyką. Ewentualnie zmieszaną z rockiem, metalem. Syntezatory... Nie koniecznie.
Komputera, to się używa w procesie miksu i masteringu (o zgrozo - dziś wszystkie zespoły jej używają, tak btw, więc dzisiaj 99% muzyki jest "komputerowa", hehe.) Nawet też na koncertach, skąd takie bardzo ładne brzmienie Opetha na Live at Royal Albert Hall...
Głównie gustuję w rock'u, metalu, alternatywie, punk'u, grunge, ewentualnie indie rock. Ostatnio bardzo spodobał mi się J-rock!
Ulubione zespoły... Nirvana, Iron Maiden, Linkin Park (tylko u nich dopuszczam fragmenty elektroniki), Green Day, Paramore, 30 Seconds To Mars (ale zdecydowanie wolę brzmienie z pierwszej i drugiej płyty), Queen,... Zdecydowanie w tą stronę.
Z tym, że LP nie potrafią ładnie użyć elektroniki tak, by miało to jakiś sens, bo mam wrażenie, że jest tam wpychana na siłę. A pamiętam jeszcze HT i Meteorę z czasów, gdy się tego jeszcze słuchało.
Czyli " w tą samą, co wszyscy". Ale spoko, nie mam nic do tego.
OF MY DESIGN SO STRANGE
AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron Moshic Akbar! Viva La Underground!
Dom:Slytherin Ranga: Redaktor Proroka Punktów: 1012 Ostrzeżeń: 0 Postów: 212 Data rejestracji: 25.08.11 Medale: Brak
Komputera, to się używa w procesie miksu i masteringu (o zgrozo - dziś wszystkie zespoły jej używają, tak btw, więc dzisiaj 99% muzyki jest "komputerowa", hehe.) Nawet też na koncertach, skąd takie bardzo ładne brzmienie Opetha na Live at Royal Albert Hall...
Wiem, że na muzyce znasz się lepiej ode mnie (jak i pewnie od większości użytkowników Hogs ), tylko, że znowu źle zrozumiałeś moją wypowiedź. Może i ja powinnam pisać bardziej zrozumiale, ale chodziło mi o to, że nie lubię muzyki tworzonej na syntezatorach, czy samplerach. Każdy lubi co innego, prawda?
Czyli " w tą samą, co wszyscy". Ale spoko, nie mam nic do tego.
Możliwe, ale mi nie zależy na byciu oryginalną . Lubię to co lubię i nie patrzę na innych. Nie zbyt mnie to obchodzi.
Poza tym, słuchałam wielu gatunków. Ok, z tym pierwszym postem i stwierdzeniem, że nie lubię techno było wtopą. Wtedy chodziło mi ogólnie o muzykę elektroniczną, przepraszam za urażenie twojego ulubionego gatunku Razor . No, ale taka prawda, nie przepadam za taką muzyką .
Zalezy od nastroju.Praktycznie zawsze lubie sobie poslychac dobrego Rocka czy Alternative.Ale mam tez momenty kiedy nuce sobie hity z radia lub tv.Gdy jestem zla i mam ochote na spokoj to przepadam za Metalem lub Hard Rockiem Avenged Sevenfold to przyklad.
Dom:Slytherin Ranga: Czwartoroczniak Punktów: 215 Ostrzeżeń: 0 Postów: 134 Data rejestracji: 24.08.12 Medale: Brak
Pop, reggae, rap, może trochę rocka, ale nie metal ani klasyki bo to mnie zanudza.
- To bardzo wzruszające, Severusie- powiedział z powagą Dumbldore.- A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca? - Jego losem?-wykrzyknął Snape.- Eecto patronum! Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łanai. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbldore patrzył, aż jej srebrna poświata znikła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez. -Przez te wszystkie lata?... -Zawsze.
Dom:Gryffindor Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2599 Ostrzeżeń: 0 Postów: 743 Data rejestracji: 16.07.12 Medale: Brak
przeważnie to rock z domieszką metalu, ale nie gardzę bardziej punkowymi kawałkami. czasem zasłu****ę się w gotyckie brzmienia, które uwielbiam, ale tylko te z kobiecym wokalem.
nie cierpię dubstepu i hip-hopu.
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
Edytowane przez Natalia Tena dnia 29-08-2012 21:39
Dom:Gryffindor Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 147 Ostrzeżeń: 0 Postów: 107 Data rejestracji: 08.08.12 Medale: Brak
Przede wszystkim rock i tp. (ni cho*ery nie pamiętam tych wszystkich nazw).
Nienawidzę disco polo, nie mam zamiaru ograniczać sie do tego co puszczają w radiu.
Drogi UĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwiadczenie usĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂug na najwyĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂszym poziomie, w tym rĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂwnieĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂ dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂe bÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂdÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂdej chwili moĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂesz dokonaÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂci.