· Co sądzicie o filmowej Cho Chang? |
~Feliks
|
Dodany dnia 17-08-2010 16:00
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 630
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 12.08.10
Medale:
Brak
|
Filmowa Cho? Bardzo ją lubię. Ma taką sympatyczną, miłą urodę. I jest bardzo ładna Myślę, że razem z Hermioną najładniej wyglądały na balu w IV części 
Natomiast w V części trochę ją oszpecili tą grzywką, a i sama jej gra była mniej naturalna niż w poprzedniej części (może dlatego, że było mało scen z nią i że większość była przeinaczona?).
|
|
~Lisa
|
Dodany dnia 17-08-2010 18:49
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 150
Data rejestracji: 17.08.10
Medale:
Brak
|
Gdy czytałam książkę, wyobrażałam sobie Cho, jako naprawdę łądną dziewczynę.Jednak w filmie się nią rozczarowałam. Za ładna to ona moim zdaniem nie jest. |
 |
|
|
~Yuki27
|
Dodany dnia 18-08-2010 08:43
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 996
Data rejestracji: 25.07.10
Medale:
Brak
|
Nawet ładna dziewczyna, ale charakter... Jak tak można? Idziesz na randkę i pytasz czy twój były coś o tobie mówił? Ryczysz, bo ktoś słusznie oskarża twoją przyjaciółkę o wsypanie GD? Coś z tą dziewczyną jest nie tak >.<
Co do filmowej postaci, mogę tylko powiedzieć, że jakaś taka... Sztywna. Nie wiem czy tą sztywność grała, czy ma ją w sobie... Ale nie najlepiej jej to wyszło.
 |
|
|
~NimfadoraTonks
|
Dodany dnia 18-08-2010 10:26
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 284
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 11.08.10
Medale:
Brak
|
Avrione napisał/a:
Cho Chang,nie lubię i w książce i w filmie.Nie dość że płacze prawie bez przerwy,czy ma powód czy nie,i że zachowuje się jak jakieś EMO,to jeszcze jest strasznie wredna.Spotykała się z Harrym,tylko dlatego żeby mu się wyżalać po śmierci Cedrika,i żeby się dowiedzieć czy on coś o niej mówił.
DODATKOWO BYŁA STRASZNĄ ZAZDROŚNICĄ !!!.
Tylko beczała,albo wkurzała się na ludzi bez powodu !.
Wątpię,nawet czy ona chociaż trochę lubiła Harry`ego.
Droga Avrione moim zdaniem nic dziwnego w tym, że ciągle płakała, ponieważ straciła bardzo ważną dla siebie osobę niniejszym swojego chłopaka, a poza tym w książce bardzo ją lubię i chciałam, żeby Harry związał się z nią już na stałe[nie lubię Ginny] no, ale niestety w książce dostała gorszą rolę, ponieważ to ona wsypała Gd. Ale dziwię się Harremu jak mógł się na nią gniewać bo przecież to nie była jej wina jak zostało przytaczane w wielu fragmentach Umbridge uwzięła się na nią i napoiła ją veritaserum, więc to, że powiedziała prawdę nie było absolutnie jej winą. A co do urody bardzo mi się podoba;]
-Mial prowadzić jedną z grup na błonia...
Tonks bez słowa wybiegła z pokoju.
[...]
Harry zobaczył jeszcze dwa ciała, ciała Remusa i Tonks.
Leżeli,bladzi i spokojni, jakby spali pod ciemnym, zaczarowanym sklepieniem.
|
 |
|
|
~Yuki27
|
Dodany dnia 18-08-2010 10:41
|
Użytkownik

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 996
Data rejestracji: 25.07.10
Medale:
Brak
|
Droga Avrione moim zdaniem nic dziwnego w tym, że ciągle płakała, ponieważ straciła bardzo ważną dla siebie osobę niniejszym swojego chłopaka, a poza tym w książce bardzo ją lubię i chciałam, żeby Harry związał się z nią już na stałe[nie lubię Ginny] no, ale niestety w książce dostała gorszą rolę, ponieważ to ona wsypała Gd. Ale dziwię się Harremu jak mógł się na nią gniewać bo przecież to nie była jej wina jak zostało przytaczane w wielu fragmentach Umbridge uwzięła się na nią i napoiła ją veritaserum, więc to, że powiedziała prawdę nie było absolutnie jej winą. A co do urody bardzo mi się podoba;]
Tak... Straciła chłopaka, ale nikt jej nie kazał leczyć bólu w ramionach Harry'ego. Jeśli kochała Cedrika i tęskniła za nim, mogła się zamknąć w dormitorium i sobie tam ryczeć. Wystarczy porównać ją do Hermiony z szóstej części. Tamta też cierpiała kiedy Ron chodził z Lavender, ale nie ryczała codziennie 
Harry'emu się nie dziwię, że się gniewał, bo:
1. To że Cho była pod wpływem veritaserum okazało się dopiero na końcu.
2. Było to w filmie, w książce pokłócili się o przyjaciółkę Cho, która ich wydała, a dziewczyna jej broniła.
 |
|
|
~Fluorescencyjna
|
Dodany dnia 27-10-2010 14:56
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 460
Data rejestracji: 24.10.10
Medale:
Brak
|
Jej postać jest tak irytująca, że wątpie, by ktoś przekonał mnie do niej, ale cóż. Była ładna, miała odpowiedni głos, świetnie dobrany dubbing. I podobała mi się ta scena, w której wszyscy ją mijali, Harry ją minął, a ta: Harry!... , a ten w de ją ma . Ogólnie zagrała jak miała zagrać, denerwująca, rycząca, zamulona. |
 |
|
|
`Czarodziejka
|
Dodany dnia 14-12-2010 22:32
|
Moderator (F)

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Jest taka nijaka. Aktorka odgrywająca jej rolę nawet jest ładna, ale ogólnie ta postać mi się nie podoba. To taka beksa, która ciągle ma ze sobą jakieś kłopoty.
 |
|
|
~Violanta
|
Dodany dnia 15-12-2010 16:32
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 41
Data rejestracji: 06.12.10
Medale:
Brak
|
Bardzo mnie wkurzała, takie irytujące dziecko z miną jakby miała kupę pod nosem - sorry. Ani nie była dla mnie ładna i w ogóle nie pasowała do tej z książki. A aktorka też jakaś nie porywająca...
Edytowane przez Violanta dnia 15-12-2010 16:32 |
 |
|
|
~W Potter
|
Dodany dnia 15-12-2010 17:18
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 82
Data rejestracji: 13.12.10
Medale:
Brak
|
Nie wiem czemu ale mi Postać Cho bardziej podobała się w IV części z filmu niż w V na początku miałem wrażenie jakoby inna aktorka ją grała. Zgadzam się z kwestią , że ta postać jest jakaś nijaka i ma pretensje do wszystkich o wszystko (książka). Choć filmowa Cho mi się podobała ; ). Jak poszedłem do kina na V część myślałem że sama Ketie Leung tam też była. Taką podobną dziewczynę do niej widziałem.... Ehh ta moja nie śmiałość.... yhym rozmarzyłem się ;p. |
 |
|
|
~bloomix
|
Dodany dnia 27-01-2011 17:31
|
Użytkownik

Punktów: 617
Data rejestracji: 22.01.11
Medale:
Brak
|
Mnie też się Cho nie podobała, taka jakaś dziwna i ogólnie nijaka była. I w książce i w filmie jej nie lubię.
|
|
~fan Potter
|
Dodany dnia 20-04-2011 17:03
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 312
Data rejestracji: 12.04.11
Medale:
Brak
|
Podobała mi się jej postać.Chociaż HERMIONA jest od niej ładniejsza.Ale super, spisała się według mnie dobrze.
Właśnie słucham tej muzy:
[link usunięty]
Edytowane przez mooll dnia 03-06-2013 13:47 |
 |
|
|
~Hermionka111213
|
Dodany dnia 20-04-2011 17:22
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2002
Data rejestracji: 27.03.11
Medale:
Brak
|
Taak... Bardzo mi się podobała jej gra. Idealnie się wczuła w postać.
Zagrała taką milutką, ładniutką, wnerwiającą "laseczkę"...
I o to chodziło! Katie była świetna. 
Podpisano: Przyszła pani Malfoy. <3
Edytowane przez Hermionka111213 dnia 17-07-2011 20:15 |
 |
|
|
~dark shadow
|
Dodany dnia 29-04-2011 19:05
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1770
Data rejestracji: 23.02.11
Medale:
Brak
|
ja za nią nie przepadam. Jej wątek był bardzo "szczupły". Nie przepadałam za nią bo sprawiała wrażenie takiej... dziwczynkowatej....

|
 |
|
|
~blackout
|
Dodany dnia 29-04-2011 20:32
|
Użytkownik

Punktów: 643
Data rejestracji: 17.04.11
Medale:
Brak
|
Nie lubiłam Cho w filmie, w książce mnie nie zachwyciła, ale na pewno była lepsza, niż w filmie. Wgl. inaczej ją sb wyobrażałam.
-Spójrz... na... mnie- wyszeptał. Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych czarnych oczach zanikło,stały się nieruchome, puste i martwe. Ręka trzymająca szatę Harry'ego opadła z głuchym stukiem na podłogę i Snape już się więcej nie poruszył.
Draco dormiens nunquam titillandus.
- Szpiegowałem dla ciebie, kłamałem dla ciebie, narażałem dla ciebie życie, a wszystko to robiłem, by zapewnić bezpieczeństwo synowi Lily. A teraz mówisz mi, że hodowałeś go jak prosiaka na rzeź.
-To bardzo wzruszające, Severusie - powiedział z powagą Dumbledore. - A więc w końcu dojrzałeś do tego, by przejmować się losem tego chłopca?
- Jego losem? - wykrzyknął Snape. - E ecto patronum!
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
- Zawsze.
It's a gift and a curse.
- Adrian Monk
Love never die.
- quote from Ghost Whisperer.
Humanity is overrated.
- Dr. House
"...W ciszy tak smutno, szepce zegarek
o czasie, co mi go nie potrzeba..."
Śmierć jeno przemierza świat, podobnie jak dwaj wierni druhowie, którzy razem przemierzają morza; jeden zawsze będzie żyć w drugim. Zniewoleni miłością, żyją w tym, co wszechobecne. W owym boskim zwierciadle widzą się twarzą w twarz, wolni i nieskalani. Wielka to dla nich pociecha, bo choć rzec można, że z tego świata odeszli, to ich przyjaźń wciąż trwa, bo jest nieśmiertelna.
Od przebiegłości Ślizgonów
Kretynizmu Puchonów
I od Wiedzy O Własnej Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !
To, że twoja wrażliwość uczuciowa mieści się w łyżeczce od herbaty, nie świadczy o tym, że wszyscy są tak upośledzeni.
Ron uniósł wysoko odznakę.
- Nie wierzę! Nie wierzę! Och, Ron, to cudownie! Prefekt! Jak każdy w naszej rodzinie!
- A ja i Fred to co, jesteśmy tylko sąsiadami?
Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka ci wyłazi za to też pięć punktów
-Ostatni finał trwał pięć dni.
-Ekstra! Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie! - zawołał zachwycony Harry.
-A ja mam nadzieję, że nie - oświadczył Percy ze świętoszkowatą miną.-Strach pomyśleć, co bym znalazł w swojej poczcie, gdyby mnie nie było w pracy przez pięć dni.
-Tak, ktoś mógłby ci znowu podrzucić smocze łajno, no nie, Percy? - zakpił Fred.
-To była próbka nawozu z Norwegii! - oburzył się Percy, oblewając się rumieńcem. - To nie był żaden dowcip!
-Był - szepnął Fred do Harry'ego, kiedy wstawali od stołu. - My mu to posłaliśmy.
Only I can live forever.
|
 |
|
|
~Alexandre
|
Dodany dnia 29-04-2011 22:33
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Data rejestracji: 22.03.11
Medale:
Brak
|
No cóż, przyznam że lubiłam Cho w czwartej części, ale zupełnie zmieniłam stosunek do niej po przeczytaniu piątej części. Rozumiem, ze można płakać po śmierci ukochanego, ale nie rozpaczać bez przerwy! Cedrik umarł, możesz pogrążać się w żałobie, nikt ci nie zabrania... ale świat się nie skończył bo ktoś bliski ci umarł ! Pozbieraj się , nie był jedynym chłopakiem na świecie.
|
|
~Libby
|
Dodany dnia 16-07-2011 15:52
|
Użytkownik

Punktów: 339
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak
|
Była w miarę ok : ) Aktorka ładna, bardzo miła i uprzejma- tylko troszeczkę grała tak nijako , w niektórych scenach. Ale jest ok : )
- rozmowa Severusa z Dumledorem (wspomnienie)
|
 |
|
|
~Bellatrix11227
|
Dodany dnia 17-07-2011 19:52
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 658
Data rejestracji: 12.02.11
Medale:
Brak
|
Totalna płaczka, który cały czas wspomina Cedrika. Dobrze że nie wyszło jej z Harry'm.
|
|
~GWARDIADAMBELDORA
|
Dodany dnia 18-07-2011 15:43
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 175
Data rejestracji: 16.07.11
Medale:
Brak
|
Ja ją tak średnoi lubię była trochę wredna nie poszła na bal z harrym i jeszcze wydała ich GD dziwię się charemu że ją pocałował bardzo się dziwię...
 |
|
|
~Ginevra_Potter
|
Dodany dnia 21-07-2011 11:07
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 25
Data rejestracji: 14.07.11
Medale:
Brak
|
może i jest postacią pozytywna i to prawda jest ładna. wolę Ginny i dobrze, że Harry jest właśnie z nią
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
* * *
'Nie żałuj tych którzy umarli, żałuj tych którzy żyją bez miłości.'
Albus Dumbledore
* * *
Harry <3
Ginny: "Daj mu spokój, on tego wszystkiego nie chce!"
Draco: "Potter, widzę, że masz dziewczynę!"
* * *
http://komixxy.pl/588078/Harry-vs-Justin
http://kwejk.pl/obrazek/82951/harry,potter,shoes.html
|
 |
|
|
~Hermiona565
|
Dodany dnia 21-07-2011 11:24
|
Użytkownik

Punktów: 333
Data rejestracji: 02.05.11
Medale:
Brak
|
Może była ładna, ale nie przypadła mi za bardzo do gustu... Nie wiem dlaczego, po prostu nie lubię tej postaci ani w książce ani w filmie.
- W warunkach celowo generowanych złudzeń optycznych nigdy nie ma całkowitej pewności, co się zobaczyło. Ale prawie na pewno to był on.
- Celowo generowanych... - powtórzył Net. - Masz na myśli tę kulę, odblaski i stroboskopy?
- Tak.
- A jak mówisz na latarkę? Ręczny miotacz fotonów?
Felix, Net i Nika oraz Pułapka Nieśmiertelności
Nawet jeśli to już koniec,
Harry Potter na zawsze pozostanie częścią mnie... <3
|
 |
|