Dom:Slytherin Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1995 Ostrzeżeń: 0 Postów: 314 Data rejestracji: 27.12.09 Medale: Brak
Uwielbiam pomidory! Lubię brokuły, ogórki, sałatę, fasolkę, groszek, marchewkę i kukurydze (w każdej postaci). Nie cierpię szczypiorku, cebuli, poru, selera, bakłażana i kapusty. Pozostałe warzywa zjem, ale już nie tak chętnie.
Dom:Gryffindor Ranga: Minister Magii Punktów: 2076 Ostrzeżeń: 0 Postów: 746 Data rejestracji: 29.12.11 Medale: Brak
Jadłam kiedyś szpinak, ale jak byłam mała, więc nie pamiętam, jak smakuje uwielbiam brokuły, nie znoszę brukselek. To tyle. Dziękuję za uwagę
Pomidora od złej biedy jakoś zjem, ale nie lubię tego miąższu. Sałatę lubię, szczególnie ze śmietaną jako sałatkę. Marchew lubię najbardziej ze wszystkich warzyw i w każdej postaci oprócz gotowanej. Ogórki podobnie jak pomidory, jakoś zjem, z tym, że lubię kiszone a nie cierpię w occie. Szpinak nie, chociaż w sumie nie miałam wielu okazji żeby spróbować. Cebulę nie, nie i jeszcze raz nie. Jedynie z czymś gdzie jest ledwie wyczuwalna. Groszku może bym i zjadła, ale nie mam zbyt wielu okazji. Kukurydzę najbardziej lubię prażoną. Za porem, fasolką, oliwką i porem nie przepadam. Rzodkiewki za ostre, cukinię lubię z grilla, pietruszkę do zupy lubię, kalafior podpieczony ujdzie. No a co do ziemniaków, to chyba jasne. W każdej postaci uwielbiam.
Przyznaję, że nie wyobrażam sobie posiłków bez warzyw. Trochę uprawiam działkę i zawsze mam własną marchew, pietruszkę, cebulę, ogórki ( w tym roku istny wysyp ), fasolę, paprykę, cukinię, pory, selery, kapustę, kalafiory i groszek... trochę pracy przy tym jest, ale potem lepiej smakuje
Edytowane przez Kasjopeja dnia 15-09-2014 19:08
Wszystkie, tylko nie seler. Potrafię z sałatki warzywnej wybierać seler, albo wcale nie dodać do części, jak sama robię, bo nie lubię, sam zapach mnie odstrasza. I brukselka jakoś mnie... Nie, takie to niesmaczne i dziwne.
Za to uwielbiam szpinak w każdej, ale to każdej postaci - i nie rozumiem co ludzie od niego chcą, jak się dobrze przyprawi, to jest pycha <3 Generalnie uwielbiam warzywa, chociaż jadam ich dość mało taką zimą - z własnej uprawy trochę marchwi zostało, jakieś pietruszki i wszystko, co w słoikach. Ale świeże najlepsze, ileż można jeść kiszonki i wszystko co zakonserwowane. (nie licząc gruszek w occie, gruszki w occie sa najlepsze na świecie) .
A wiosenne sałatki z tego co się znajdzie w lodówce i ogródku są mimo wszytsko najlepsze.
* ogórek
* seler
* arbuz ( tak, arbuz to warzywo )
* kukurydza
* kapusta czerwona
Nienawidzę za to brokułów i szpinaku, fuuj :< nie przepadam za papryką i pomidorami, ale jak trzeba, to zjem
Lubię wszelkie warzywa i w każdej formie. Surowe, gotowane, konserwowe, pieczone i w formie sałatek. Jeśli tyko mam okazję to je jadam. W lecie mogę nimi zastąpić nawet mięso, które wtedy staje się przyprawą. Moje ulubione to bakłażan, papryka, we wszelkiej formie, smażone kabaczek, patison smażony i marynowany na słodko-kwaśno z marchewką i seler. Gotowane, kalafior, pietruszka i pasternak, nawet bez przypraw i wiele innych.
Drogi UĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwiadczenie usĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂug na najwyĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂszym poziomie, w tym rĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwnieĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂ dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂe bÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂdÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂdej chwili moĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂesz dokonaÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂci.