· Zamknięty Portal |
~paulinkablu
|
Dodany dnia 13-04-2012 17:56
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 85
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 03.03.12
Medale:
Brak
|
Na pewno bym czekała na kogoś dorosłego |
 |
|
|
~zaeli
|
Dodany dnia 13-04-2012 18:16
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1201
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 06.06.11
Medale:
Brak
|
Ja również bym poczekała na kogoś dorosłego, żeby mi powiedział, co robić. Gdybym miała 12 pewnie bym się rozpłakała 
<3
|
 |
|
|
~panti00
|
Dodany dnia 02-07-2012 18:46
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 344
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 29.06.12
Medale:
Brak
|
Poleciałabym autkiem ... no bo wiecie, skoro przejście było zamknięte, to i mogło się okazać, że rodzice również nie przejdą
Ucz nas Gryffindorze!
"Nie żałujmy tych, którzy umarli, Harry. Żałujmy żywych, a przede wszystkim tych, którzy żyją bez miłości" ~by Albus Dumbledore
Pozdrawiam Cię drogi Gościu !!!
|
 |
|
|
~Nymphadora_Tonks3
|
Dodany dnia 02-07-2012 18:50
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 208
Data rejestracji: 28.06.12
Medale:
Brak
|
To ciekawe jak rodzice czarodziejów wracali z 9 i 3/4 skoro i tak większość żegnała dzieci (czyli zostawali tam jeszcze chwilę po 11.00)? A co do pytania to też bym chyba czekała.
|
 |
|
|
~Victim
|
Dodany dnia 13-07-2012 18:43
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1579
Data rejestracji: 03.07.12
Medale:
|
ja bym nie pomyślała o sowie, bo bym się pewnie strasznie zdenerwowała... ale raczej bym nie wsiadła do latającego auta, w życiu! Chyba bym zaczekała, aż rodzice wrócą i wtedy razem byśmy coś wymyślili... |
 |
|
|
~Xero
|
Dodany dnia 13-07-2012 18:48
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Data rejestracji: 12.07.12
Medale:
Brak
|
Jeśli portal by sie zamknął.. hm... co bym zrobił?
Zapewne poczekał bym przed nim aż by ktoś stamtąd wyjdze i powie mi co i jak, po wyznaczonej godzinie odjazdu pociągu wróciłbym do domu, wysłał sowe do kogoś z Hogwartu i opisałbym całą sytuację nastepnie czekałbym na odpowiedz , a jeśli chodzi o samochód.. to zrobiłbym to samo co Ron i Harry JEŚLI bardzo by mi zależało lub miałbym bardzo ważną sprawe w Hogwarcie
Strzeż nas SLYTHERINIE !
'' Każdy z nas wierzy, że to, co ma do powiedzenia, jest o wiele ważniejsze od tego, co mógłby powiedzieć drugi." - Albus Persiwal Wulfryk Brian Dumbledore
Bazyliszek zbliżał się powoli. Harry słyszał złowrogi szelest łusek na zakurzonej podłodze.[...] Olbrzymi, jadowicie zielony wąż, gruby jak pień dębu, sprężył pionowo górną część cielska, tak że jego wilki łeb kołysał się między kolumnami.
Edytowane przez Xero dnia 13-07-2012 18:49 |
 |
|
|
~HarryP
|
Dodany dnia 09-10-2012 18:17
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 484
Data rejestracji: 04.08.12
Medale:
Brak
|
Nie mam pojęcia. Chyba nie dojszłoby do takiej sytuacji, no chyba że Zgredek będzie chciał uratować mi życie 
Edytowane przez mooll dnia 30-04-2013 20:37 |
 |
|
|
~Ragazza
|
Dodany dnia 24-11-2012 17:49
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 260
Data rejestracji: 14.09.12
Medale:
Brak
|
Mantra napisał/a:
'Wypożyczenie' zaczarowanego Forda było chyba najgłupszą z możliwości, którą wybrali Ron i Harry, by dostać się do szkoły. ; P
Ach, ta dziecięca logika. : )
No, hmmm.
Ja bym pewnie poczekała, może ktoś z stamtąd wyjdzie, wtedy dowiem się co i jak. Wysłałabym sowę do dyrekcji z informacją o przykrej niespodziance, jaka mnie spotkała. A potem, no cóż, wróciłabym do domu i czekałabym na odpowiedź, na kolejne instrukcje, co, jak i kiedy.
Tak, ale jakby zaistniała taka sytuacja, to sienie myśli trzeźwo. Działasz "na chama", byleby coś zrobići nie myślisz o racjonalnych rozwiązaniach.. 
|
*mooll
|
Dodany dnia 30-04-2013 15:30
|
Super Owadzik

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Nie ten dział. Nie ma on nic wspólnego z filmem, a książką. Przenoszę.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
 |
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 30-04-2013 17:20
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Po prostu poczekałabym na rodziców czy opiekunów. Z pewnością ekspres do Hogwartu nie był jedynym transportem w to miejsce. Spóźniłabym się na ucztę, może nawet dotarła na następny dzień, ale w przeciwieństwie do Rona i Harry'ego nie zdobyłabym się na tak szalone przedsięwzięcie. Chociaż byli jeszcze dziećmi. Być może wydawało im się, że gdyby nie wsiedli do pociągu, to przez cały rok szkolny siedzieliby w domach.
|
|
~Alexandra
|
Dodany dnia 30-04-2013 19:35
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 217
Data rejestracji: 18.10.12
Medale:
Brak
|
Jeny, załamałabym się pewnie... Zwłaszcza na miejscu Harry'ego. W takich momentach się przecież (jak ktoś już powiedział) nie myśli trzeźwo. A oni byli jeszcze dziećmi.
Może w moim wieku bym coś wymyśliła, na przykład wysłałabym sowę do Hogwartu. Ale w ich wieku i sytuacji, to nie wiem...

Edytowane przez Alexandra dnia 28-08-2013 10:59 |
 |
|
|
~MaFaRa10
|
Dodany dnia 30-04-2013 21:30
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1030
Data rejestracji: 29.04.12
Medale:
Brak
|
Myślę, że w takiej sytuacji byłabym nieźle wkurzona, a wiadomo - w takich wypadkach mało trzeźwo się myśli. Możliwe, że jeśli byłabym z przyjacielem/przyjaciółką, postąpilibyśmy podobnie do Harre'go i Rona. Gdybym była sama, pewnie poczekałabym na rodziców, a pôźniej wysłała sowę do Hogwartu. Myślę, że mogłabym poszukać też innego środka transportu do szkoły - czy Błędny Rycerz kursuje do Hogsmeade ?
|
|
~bochenek89
|
Dodany dnia 01-05-2013 00:02
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2125
Data rejestracji: 10.10.11
Medale:
|
Poczekałabym na opiekunów/rodziców. Gdyby jednak długo nie wracali, to wysłałabym sowę do prof. McGonagall z wyjaśnieniem, że mam problem z dotarciem na uczelnię. Na pewno w takiej sytuacji otrzymałabym pomoc ze strony nauczycieli i dyrektora Hogwartu.
Z pewnością nie zdecydowałabym się na szalony lot fordem anglią 
Edytowane przez bochenek89 dnia 01-05-2013 00:03 |
 |
|
|
^raven
|
Dodany dnia 01-05-2013 03:51
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Wyobrażacie sobie 12-latka wsiadającego za kierownicę samochodu tylko dlatego, że spóźnił się na autobus szkolny? Kolejna decyzja naszych młodych bohaterów, świadcząca o ich nie do końca poprawnie działających szarych komórkach. Decyzję o podróży samochodem podjęli po tym jak E ress Hogwart ruszył, a to oznaczało, że lada chwila Molly wróci z peronu 9 i 3/4. To naturalne, że dzieciaki w takim momencie pytają o radę rodziców, należało więc czekać na przyjście Weasley'ów. Podejrzewam, że ogromna większość 12-latków tak by zrobiła. Ja oczywiście też - nie widziałabym innego wyjścia niż czekanie na powrót dorosłego czarodzieja (a przecież byli tuż za ścianą i ktoś by się pojawił w ciągu kilu minut) żeby zapytać co można zrobić w tej sytuacji. Ale Potter to jest Potter, zawsze na piedestale Snape miał rację co do niego.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
Edytowane przez raven dnia 01-05-2013 03:54 |
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 02-05-2013 12:30
|
VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Chłopaki mieli szalony sposób na dostanie się do szkoły. Ja na ich miejscu wróciłbym do domu i oznajmił, że nie da rady przedostać się na peron ( wagary cały rok ) . A tak poważnie, to czekałbym na kogoś dorosłego r11; nie wiem skąd ta determinacja, żeby za wszelką cenę dostać się do Hogwartu. Aż tak brakowało im lekcji z Severusem ? Czasami naprawdę lepiej jest z pokorą przyznać, że jakieś zadanie przerasta nasze siły i zdać się na starszych. Może wysłałbym sowę do Mcgonagall, że mam taki a nie inny problem r11; coś na pewno by zaradziła. Z całą pewnością nie próbowałbym dostać się tam sam na własną rękę r11; było to po prostu głupie i nieodpowiedzialne.
|
~BajtoszxD
|
Dodany dnia 02-05-2013 12:44
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 11
Data rejestracji: 01.05.13
Medale:
Brak
|
Hmm...
Gdybym miał latającego forda, jak Ron, poleciał bym nim, ale go nie mam, więc wysłał bym sowę do kogoś z Hogwartu i wyjaśnił w liście co się stało, a następnie czekałbym na odpowiedź.
Interpunkcja. M.
Edytowane przez mooll dnia 02-05-2013 14:25 |
 |
|
|
~Fred James Syriusz Remus
|
Dodany dnia 03-05-2013 21:30
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 296
Data rejestracji: 29.12.12
Medale:
Brak
|
Chyba bym poczekała aż ludzie zaczną stamtąd wychodzić. Może by mi ktoś potem powiedział co mam robić
 |
|
|
~potter_and_me
|
Dodany dnia 27-08-2013 23:16
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 96
Data rejestracji: 24.08.13
Medale:
Brak
|
Czekałabym aż wyjdzie ktokolwiek i jak najszybciej zrobi coś abym siedziała z przyjaciółmi w ekspresie LONDYN-HOGWART
 |
|
|
~Daniel
|
Dodany dnia 28-08-2013 01:55
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 96
Data rejestracji: 20.11.12
Medale:
Brak
|
Najzwyczajniej bym poczekał. Do momentu, gdy nikt by się nie pojawił. To wtedy bym wrócił do domu i powiadomił, rodziców/opiekunów o zaistniałej sytuacji.  |
 |
|
|
~Jessica
|
Dodany dnia 28-08-2013 09:54
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 172
Data rejestracji: 12.03.13
Medale:
Brak
|
Ja bym raczej poczekała panikując nieco
Harry Potter (to Rubeus)-"Muggle?".
Rubeus Hagrid (to Harry)-"No magic folk".
|
 |
|