· Luna powinna byc z Nevillem czy nie |
~Aveo
|
Dodany dnia 27-09-2013 18:31
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 120
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 01.09.13
Medale:
Brak
|
Powinni być razem pasowali do siebie. Szkoda, że Neville nie był z Luną tylko z Hanną 
I od Wiedzy-O-Własnej-Wszechwiedzy Krukonów
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE !!
|
 |
|
|
~ceresxxx
|
Dodany dnia 28-09-2013 12:23
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Kierowca Błędnego Rycerza
Punktów: 912
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 03.06.13
Medale:
Brak
|
Trudno mi stwierdzić czy pasują do siebie czy nie, ale w końcu miłości się nie wybiera.Gdyby byli razem to może tworzyliby nawet udaną parę, ale wyjątkowo mi trudno na podstawie tego co o nich wiemy stwierdzić czy tak byłoby rzeczywiście.Neville wybrał Hannę Abbot z miłości i nie mam pretensji do Rowling, że tak się stało.
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 05-10-2013 17:02
|
VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
W pierwszej chwili miałem ochotę temat wywalić do Kosza. Co to właściwie ma wspólnego z filmem ? ( do tej pory zadaję sobie to pytanie ). Nie jestem pewien, ale czy w książce też nie padły takie słowa ? ( jeżeli nie proszę mnie poprawić ). Zostawiam, bo rozumiem, że znajdzie się jeszcze szereg userów -wzrokowców, którzy tylko w ten sposób mogą ocenić czy Luna i Neville mogą być razem. Uprzedzam jednak, że sam post typu "są razem słodcy" będzie uznany za spam i kasowany.
|
~Connie-Moody
|
Dodany dnia 06-10-2013 13:29
|
Użytkownik

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 760
Data rejestracji: 02.06.13
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem nawet pasowaliby do siebie. W końcu się przyjaźnili co mogłoby się przerodzić w jakieś głębsze uczucie, a z Hanną nie przypominam sobie żeby Neville miał jakiś kontakt. Nawet chyba w książce nie podano, żeby zamienili choć z jedno zdanie. Może na spotkaniu GD? W każdym bądź razie do Luny pasowałby na pewno, ale nie mam za złe Rowling, że połączyła go z Abbot.
|
 |
|
|
~Bou
|
Dodany dnia 06-10-2013 14:54
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
Tak, to najbardziej pasująca do siebie para, której niestety nie było w książce. Dobrze, że przynajmniej w filmie postanowili dodać taki wątek epizodyczny. Bardzo mi tego w książce brakuje dlatego postanowiłam , że sama napiszę opowiadanie z takim wątkiem. 
|
~Veronika Astoria Malfoy
|
Dodany dnia 02-01-2014 21:02
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Slytherinu
Punktów: 117
Data rejestracji: 29.12.13
Medale:
Brak
|
Według mnie powinni być razem. Idealnie do siebie pasują. Szkoda, że Neville był na końcu z Hanną. Luna byłaby dla niego idealna. Ciekawe, czy Rowling myślała nad połączeniem Nevilla z Luną. Razem tworzyliby taką śliczną parę.
w walce z przeciwnościami.
Zmierzch jest o tym, jak ważne jest to,
by mieć chłopaka.
-Stephen King
Od cnoty Gryfonów,
Kretynizmu Puchonów,
Wiedzy-o-własnej-wszechwiedzy Krukonów
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
|
 |
|
|
~Lawrencee
|
Dodany dnia 06-01-2014 05:12
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1668
Data rejestracji: 16.02.11
Medale:
Brak
|
Niby wątek miłosny między nimi całkiem pasował w ostatniej części - wszyscy teoretycznie mieli umrzeć, to wszyscy mogli nagle sobie wyznać miłość Ale może Rowling nie miała jak zaczepić do tej kwestii. W ogarniającym pewnie natłoku wydarzeń nie było jak wpleść miłosnego wątka między fabułe czy coś. Chociaż tak, myślę, że ta dwójka pasowałaby do siebie w książke Ale wtedy jakiś wątek fajnie by było rozwinąć o nich tak już gdzieś może w 5-6 części, żeby tak nagle nie wyskoczyli z tą milością na finishu całej serii
* * *
|
 |
|
|
~DumnyGryfon
|
Dodany dnia 23-03-2014 14:01
|
Użytkownik

Ranga: Charłak
Punktów: 6
Data rejestracji: 22.03.14
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem powinni być razem w filmie w ostatniej cz. była o tym mowa ze Nevil za nią szaleje, ale nic potem o nich nie było.
|
|
~Ginni Weasley1234
|
Dodany dnia 23-03-2014 14:05
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 102
Data rejestracji: 15.12.13
Medale:
Brak
|
Nie!Nie, nie, nie!!! Nie powinni być razem nie pasują do siebie!I to w ogóle byłoby dziwne gdyby szóstka przyjaciół i każdy w tym gronie znalazłby sobie mężą/żonę mi i tak nie podoba się nawet związek Hermiony i Rona, ale to już przełknę.Nie Nevil i Luna do siebie nie pasują!
Rick Riordan
Zagubiony Heros
Jestem Gryfonką o mózgu Krukonki.Jestem przyjacielska jak Puchonka.Ale mam w sobie coś Slizgonki

|
 |
|
|
~Lilka2300
|
Dodany dnia 28-03-2014 08:22
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 88
Data rejestracji: 26.03.14
Medale:
Brak
|
Według mnie tak wole ich jako parę od Harrego i Ginny....Nie mam pojęcia dlaczego...Dobra mam, wolę Drarry . Dlaczego by nie. W sumie to jest moja druga ulubiona para (w książce) zaraz po Ronie i Hermionie. Szkoda, że nie było powiedziane czy są razem, ale mam nadziej, że jednak są. |
 |
|
|
~SophieSerpens
|
Dodany dnia 29-03-2014 18:32
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 877
Data rejestracji: 28.06.11
Medale:
Brak
|
W ogóle co to za tragiczny pomysł! Jak usłyszałam w drugiej części "Insygniów", że Neville SZALEJE za Luną, to mi szczęka opadła. Przecież nigdy ani w filmie, ani w książce nie było pokazane/wspomniane, że jedno jest zainteresowane drugim. Ta wielka, filmowa miłość jest strasznie naciągana. Mogę się nawet pokusić o śmiałe stwierdzenie, że tę aluzję stworzyli tylko dla fanów i autorów fanfików.
"...Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej dyrektor... Macmillan też pięć bo mi się sprzeciwiasz... Potter pięć bo cię nie lubię... Weasley, koszulka xi wyłazi za to też pięć punktów... "
A tak w ogóle... piszę FF <3
Od cnoty Gryfonów
Kretynizmu Puchonów
I wiedzy o wszechwiedzy Krukonów
Strzeż nas Slytherinie!!!
|
 |
|
|
~dragon-wings
|
Dodany dnia 29-03-2014 21:25
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 139
Data rejestracji: 14.07.13
Medale:
Brak
|
z jednej strony pasują do siebie bardzo, a z drugiej strony to nie wiem czy połączenie dwóch takich zakręconych osób byłoby... no nie wiem ja to nazwać... okej? w porządku? no nie jestem przekonana...
Pozdrowienia dla drogi Gościu 
|
 |
|
|
~Michas0220
|
Dodany dnia 03-04-2014 14:14
|
Użytkownik

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 21
Data rejestracji: 02.04.14
Medale:
Brak
|
Przecież oni nie pasują do siebie: Neville taki waleczny i w ogóle, a Luna taka spokojna i cicha. |
 |
|
|
~Beellaa
|
Dodany dnia 06-04-2014 18:15
|
Użytkownik

Ranga: Goblin
Punktów: 37
Data rejestracji: 06.04.14
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem oni do siebie nie pasowali ;p
|
|
~Magic321
|
Dodany dnia 12-04-2014 21:50
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 73
Data rejestracji: 12.04.14
Medale:
Brak
|
Tak, pasują do siebie idealnie ! Oboje są zakręcenie, żyją w swoich własnych światach. Idealna para ! 
Magic321 dodał/a następującą grafikę:

[35.9KB]
|
 |
|
|
~ziemniaczek9
|
Dodany dnia 14-05-2014 15:35
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 201
Data rejestracji: 28.04.14
Medale:
Brak
|
dla mnie luna i newille pasują do siebie oboje są dziwni podobało mi się jak newille powiedział harryemu że szaleje za luną i że musi jej to powiedzieć |
 |
|
|
~Agnes00
|
Dodany dnia 25-12-2014 23:46
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 367
Data rejestracji: 01.04.14
Medale:
Brak
|
Według mnie powinni być razem, bardzo do siebie pasują!
Edytowane przez Agnes00 dnia 25-12-2014 23:47 |
 |
|
|
~12Hermiona65
|
Dodany dnia 03-09-2015 14:06
|
Użytkownik

Punktów: 87
Data rejestracji: 29.08.15
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem pasują do siebie
Ravenclaw'cie powstań z popiołów!
|
 |
|
|
~mrrawwczi
|
Dodany dnia 23-02-2016 19:11
|
Użytkownik

Punktów: 86
Data rejestracji: 05.12.15
Medale:
Brak
|
W sumie- czemu nie? Mogliby być razem. |
 |
|
|
~wiechlina roczna
|
Dodany dnia 24-02-2016 20:49
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2520
Data rejestracji: 11.05.15
Medale:
|
W filmie tak to próbowano rozegrać, trochę na siłę. Dla mnie to wypadło bardzo sztucznie, bo nie widziałem jakichś głębszych powodów. Co z tego że byli razem, w czasie różnych wydarzeń. Na Balu Bożonarodzeniowym np. nie byli. Cała ta niby "wielka miłość" sprowadza się do jednego zdania i o ile pamiętam, to zdanie wyłącznie Neville. Luna nic na ten temat szczególnego nie mówi. Cale szczęście, bo moim zdaniem nie pasowali. Nie widzę tam nic po za wspólnymi przeżyciami i przyjaźnią. Żadnych wspólnych pasji, zainteresowań. Równie dobrze można twierdzić, że Luna powinna być z Harrym.
 |
|