· Wstawanie rano |
~BorcZowo
|
Dodany dnia 26-07-2011 12:40
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 205
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 18.06.11
Medale:
Brak
|
To jest najgorsze co może być do szkoły zazwyczaj wstaje przed 6 bo zawsze jeszcze z pół godziny leże no chyba że mam na 7.00 to nie mam wyjścia i o 5 wstaje x.x jednak w wakacje lubie sobie pospać zazwyczaj przez 11 się nie budze za to z zasypianiem mam mega problemy potrafie przez półtory godziny leżeć i nie zasnąć i często koło 1, 1 0 dopiero zasypiam 
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
Pozdrawiam wszystkich co mnie pozdrawiają!!
W szczególności RazorBMW, Lilly Luna Potter, Lady Bellatriks = ]
"I tak się składa, że członkowie Brygady Inkwizycyjnej MOGĄ odejmować punkty... Tak więc, Granger, odejmuję Gryffindorowi pięć punktów za chamskie wyrażanie się o naszej nowej pani dyrektor... Macmillan, też pięć, bo mi się sprzeciwiasz... Potter, pięć, bo cię nie lubię... Weasley, koszula ci wyłazi, za to też pięć punktów... Och, zapomniałem, ty, Granger, jesteś szlamą, więc za to dziesięć...."
http://kwejk.pl/obrazek/290812/21,lipiec.html <--- płakałeś na HP i IŚ cz 2? Wklej na facebooka 
|
 |
|
|
~Zachary
|
Dodany dnia 26-07-2011 13:30
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 201
Data rejestracji: 23.07.11
Medale:
Brak
|
W roku szkolnym budzi mnie babcia, gdzieś około 6:40, mam oczywiście wtedy problem ze wstaniem ale niestety trzeba wstać wcześniej aby przejść te dwa kilometry do szkoły. W wakacje wstaję jak chcę ale ostatnio mam jakiś problem że zasypiam po 22:00, a budzę się o 3:00 i aż do 5:00 nie śpię, wtedy wstaję między 13 a 12 .
 |
|
|
~Karolina
|
Dodany dnia 26-07-2011 13:36
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 159
Data rejestracji: 02.07.09
Medale:
Brak
|
nie, nie, nie. Wstawanie absolutnie nie dla mnie - do szkoły teraz będzie gdzieś o 6, bo autobus i w ogóle. A w wakacje to jak chcę, całe szczęście... <3
|
~Serek97
|
Dodany dnia 22-10-2011 22:52
|
Użytkownik

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 159
Data rejestracji: 23.09.11
Medale:
Brak
|
Gdyby nie szkoła, nie ruszyłabym się z łóżka do południa. Nie cierpię rano wstawać, zwłaszcza późną jesienią i zimą, kiedy na zewnątrz jest tak zimno, a w łóżeczku tak przyjemnie i ciepło, a przed sobą mam perspektywę siedzenia kilku godzin w szkole, a potem długiego i męczącego odrabiania lekcji. Żyć się odechciewa. W wakacje budzę się dość późno, ale o ile przyjemniej się wstaje, kiedy jest ciepło i możesz się obijać przez cały dzień.
|
|
~DziedzicSlytherina
|
Dodany dnia 22-10-2011 23:44
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5368
Data rejestracji: 07.08.11
Medale:
|
Z reguły dosyć wcześnie wstaję - nawet w wolne dni. Jednak wiadomo, że do szkoły najwcześniej.. Chociaż nie aż tak, bo dopiero o 6:00.. Lekcje mam na 7 0 o.O W weekendy z kolei wstaję 7:00 góra 8:00... Nie w mojej naturze spanie do południa. Mój rekord w spaniu do późna, to jedynie do 10:00 : ( Nie lubię marnować dnia na tę jakże statyczną czynność.. : ) |
 |
|
|
~Nelishia
|
Dodany dnia 23-10-2011 00:02
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 579
Data rejestracji: 11.09.11
Medale:
Brak
|
Wstawanie rano? Współczuję wszystkim, którzy próbują mnie obudzić. I współczuję sobie za marnowanie głosu na monologowe zrzędzenie. I współczuję sobie, że mam o jakieś pięćdziesiąt lat za dużo do emeytury, kiedy wreszcie będę mogła porządnie wypocząć.
Sen to moje hobby - jedyne i najukochańsze, a najbardziej doceniane zimą, kiedy wtulam się w mięciutką podusię, przykrywam kołderką i jest tak ciepło, przytulnie i sympatycznie, zwłaszcza, że na dworze panuje zamieć śnieżna i minus dwadzieścia stopni. Jednak nie liczy się pora roku - te minimum czternaście godzin dla urody to podstawa (tak, wiem, że tyle śpią tylko niemowlęta). Cóż, zazwyczaj muszę się zadowolić zaledwie kilkoma godzinami (w najlepszym przypadku ośmioma), więc w weekendy szaleję i nadrabiam sen, ile tylko się da. Nieładnie mówić, ile dokładnie, więc poprzestanę na stwierdzeniu - pół dnia. ^^
Edytowane przez Nelishia dnia 23-10-2011 00:03 |
 |
|
|
~CeCe
|
Dodany dnia 23-10-2011 08:54
|
Użytkownik

Ranga: Animag Kruk
Punktów: 562
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 09.08.11
Medale:
Brak
|
Ja wstaję tak samo jak Dziedzic 
Kocham zrywać się rano z łóżka i lecieć na kompa ^^ |
 |
|
|
~dewhoo
|
Dodany dnia 23-10-2011 13:31
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 882
Data rejestracji: 08.10.11
Medale:
Brak
|
Grr, ja też nie lubię wcześnie wstawać. Ale w weekendy, kiedy mam ochotę pospać do 15, to pojawiają się wyrzuty sumienia, że marnuję sobie dzień. Bardzo chciałabym móc wstawać bez wysiłku o 5 rano, ale nie jest to niestety w mojej naturze i za bardzo kocham sen. Nie ma nic lepszego niż drzemka w zimie, kiedy za oknem jest bardzo nieciekawie albo podczas jesiennego deszczu.
|
|
~Wasp
|
Dodany dnia 23-10-2011 13:40
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 17.12.10
Medale:
Brak
|
Nienawidzę wstawać wcześnie! Najbardziej w zimę, bo wiadomo, zimno, ciemno...Jak na razie nie znalazłam żadnego sposobu na wstawanie z uśmiechem na twarzy. Kładę się wcześnie, ale to i tak mi nie pomaga... |
 |
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 19-04-2012 14:48
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Zazwyczaj wstaję o 5.50 Ciężko mi przychodzi. Zawsze jestem niewyspana, a jak mam wolne to wstaje o 9.00;/
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 19-04-2012 15:00
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
ja wstaje o 6.40 (wyjątki to weekendy i świeta wolne od szkoły). zwykle wystarcza mi ok.2 minut pod kranem z zimna wodą i już nie zasnę.Zalezy to tez od pogody (gdy pada to strasznie chce mi sie spać) i od zajeć w szkole (jak mam angielski danego dnia to moge sie wyspać,bo nauczycielka nie zwraca na mnie uwagi). 
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
 |
|
|
~Natalia Tena
|
Dodany dnia 22-08-2012 14:55
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2599
Data rejestracji: 16.07.12
Medale:
Brak
|
ja kładę się zazwyczaj około 23, a wstaję 5 0-6:00. moje sposoby na przebudzenie się? kawa, prysznic i muzyka 
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
|
 |
|
|
~Ms_Kane
|
Dodany dnia 22-08-2012 15:02
|
Użytkownik

Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2978
Data rejestracji: 24.04.12
Medale:
Brak
|
Ja zazwyczaj chodzę spać o 23, a potem wstaje albo o 6 0 (do szkoły) albo o 8-9 w wakacje. Najśmieszniejszą rzeczą jest to, że jak wstaje o tej 6: 30 to jestem bardziej wyspana niż bym wstała o 8-9.
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 28-08-2012 09:53
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Może to dziwne ale ja nie mam kłopotów. Ja zawsze wstaję najwcześniej z całej rodziny bo o 6 rano... No wiem że to wcześnie ale powiedzmy, że jestem 1 w łazience i później nie muszę się przepychać i mam to z głowy, no jeszcze sobie muszę wyprasować itp. to trochę czasu zajmuje.
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
 |
|
|
!Milva
|
Dodany dnia 06-03-2013 21:32
|
VIP

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak
|
Nie cierpię rano wstawać. Po prostu nienawidzę. Przed zaśnięciem tylko myślę o tym, że muszę wstać przed 7 i wyjść do tego zimnego świata. |
 |
|
|
^raven
|
Dodany dnia 06-03-2013 23:28
|
Administrator

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Ja bym bardzo chciała rano wstawać wyspana, radosna i gotowa na rozpoczęcie nowego dnia. Bardzo! Ale nie umiem budzik zazwyczaj drze się tak, że budzi wszystkich dookoła, a ja go nie słyszę, ewentualnie bezwiednie wyciszam i śpię dalej. Często zdarza się, że nastawiam go na mniej więcej 20-30 minut przed godziną, o której już muszę spać żeby dać sobie czas na wybudzenie się z tej głębszej fazy snu. O którejkolwiek bym nie poszła spać - czy jest to 19:00, 22:00, północ, czy 2 w nocy, ZAWSZE rano jest problem. I był od kiedy pamiętam, już w przedszkolu.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
 |
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 20-03-2013 13:14
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Kiedy studiowałem w Warszawie, to poza weekendami codziennie wstawałem o 05 0, bo po prostu musiałem, czy mi się to podobało czy nie. Z natury jestem "nocnym Markiem" i o wiele bliżej mi do sowy, niż skowronka . Zazwyczaj jestem bardziej aktywny nocą, ale jeżeli trzeba rano wstać, to specjalnie się nad tym nie rozczulam, bo to i tak nic nie da...
|
~Perenelle Flamel
|
Dodany dnia 20-03-2013 18:10
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 369
Data rejestracji: 13.02.13
Medale:
Brak
|
Zawsze mam kłopoty z wczesnym wstawaniem. Przede wszystkim dlatego, bo mam problemy z zasypianiem, a do tej dajmy na to 7 nie wysypiam się wystarczająco i wstaje mi się bardzo ciężko. Jednak czasem i w weekend nawet jeśli śpię do późna, lecz nie umiem zasnąć do powiedzmy północy- jest mi nie łatwo.
|
|
~TheWarsaw1920
|
Dodany dnia 22-08-2014 00:12
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1880
Data rejestracji: 06.01.12
Medale:
|
Jeśli muszę wstać o tej 6, czy 7 to nie płaczę, tylko kładę się wcześniej spać i wstaję o danej godzinie.
|
~ania potter
|
Dodany dnia 23-08-2014 09:02
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 577
Data rejestracji: 03.07.14
Medale:
Brak
|
Ja zawszę jak ,,muszę''wstać do szkoły o 06.00 to nie chce mi się wstawać.Ale jak jest sobota i nie muszę wstawać o 06,.00 to wstaje o 05.30.Tak jest zawsze
|
 |
|