· Stworek |
~Hermiona_Snape
|
Dodany dnia 17-07-2011 16:02
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 727
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 10.08.09
Medale:
|
Stworek nie zyskał mojej szczególnej sympatii, ale to nie dlatego, że twórcy filmu się nie postarali.... Po prostu już w książce mi nie podpasował... Dopiero w "Insygniach" zaczęłam się do Niego przekonywać.. Więc jeśli chodzi o Stworka w koncepcji "Zakonu" to ... wyobrażeniom odpowiedział, ale nic więcej na jego temat nie jestem w stanie powiedzieć. 
[gg]8787036[/gg]

|
 |
|
|
~Hermiona565
|
Dodany dnia 17-07-2011 17:28
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 333
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 02.05.11
Medale:
Brak
|
Stworek... hm... nie za bardzo go lubię. Myślę że jest dobrze przedstawioną postacią. W filmie pojawia się tylko tyle ile potrzeba. Jest idealnie przedstawiony ;p
- W warunkach celowo generowanych złudzeń optycznych nigdy nie ma całkowitej pewności, co się zobaczyło. Ale prawie na pewno to był on.
- Celowo generowanych... - powtórzył Net. - Masz na myśli tę kulę, odblaski i stroboskopy?
- Tak.
- A jak mówisz na latarkę? Ręczny miotacz fotonów?
Felix, Net i Nika oraz Pułapka Nieśmiertelności
Nawet jeśli to już koniec,
Harry Potter na zawsze pozostanie częścią mnie... <3
|
 |
|
|
~fredgeorge
|
Dodany dnia 31-07-2011 09:51
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 133
Data rejestracji: 20.07.11
Medale:
Brak
|
jest dziwny, no ale w końcu staje po stronie dobra
- 5 galeonów!
- A dla brata?
- 10 galeonów!!"
|
 |
|
|
~Sophia
|
Dodany dnia 31-07-2011 09:55
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1427
Data rejestracji: 09.01.11
Medale:
Brak
|
Stworek jako postać strasznie mi się podobał (szczególnie to jego mamrotanie pod nosem). Został przedstawiony całkiem nieźle, chociaż w siódmej części mi go brakowało. Niby był, ale nie pokazano jak pogodził się z Harrym i jak prowadził do boju skrzaty domowe (szkoda)...
A tak serio to go nawet lubię
Snape: Czy pamiętasz, jak mówiłem, że ćwiczymy zaklęcia NIEWERBALNE, Potter?
Harry:Tak.
Snape:Tak, proszę pana.
Harry:Nie ma potrzeby zwracania się do mnie per pan, profesorze.
Jak gdzieś jest raban, to o każdej porze Wezwij Irytka, będzie jeszcze gorzej!
Pozdrawiam Cię drogi Gościu!
|
 |
|
|
~Theodore
|
Dodany dnia 26-11-2011 08:45
|
Zbanowany

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1200
Data rejestracji: 11.11.11
Medale:
|
Moim zdaniem Stworek pojawiał się za rzadko w filmie. Prześwietnie go ukazali w ekranizacji Zakonu Feniksa. Jak powiedziała al_kaida, mógłby mieć bardziej obwisłą skórę. I trochę powinni go "upiększyć".
Był on bardzo opryskliwym skrzatem i darzyłem go bardziej antypatią. W książce w 7 części bardzo się zmienił.
I can't excite you anymore.
Where's your gavel? Your jury?
What's my offense this time?
You're not a judge but if you're gonna judge me
Well, sentence me to another life.
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same.
|
 |
|
|
~Narcyza Gryfindor
|
Dodany dnia 06-12-2011 16:51
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 107
Data rejestracji: 01.12.11
Medale:
Brak
|
owszem, i moim zdaniem to taki szpieg i maruda(za każdym razem jak się pojawiał to mruczał coś pod nosem w stylu szlamy plugawe mieszańce zdrajcy krwi) chociaż nie dziwne że ma takie chore poglądy skoro rodzina Blacków była taka sama(oprócz Syriusza) |
 |
|
|
~Witch66
|
Dodany dnia 06-12-2011 16:54
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 139
Data rejestracji: 25.09.11
Medale:
Brak
|
Hmmm, sama w sobie postać Stworka nie jest przeze mnie zbyt lubiana, aczkolwiek podoba mi się to, jak go wykreowali i uważam, że pojawia się on w filmie wystarczająco często (czyli nie za dużo, nie za mało) 
Edytowane przez Czarownica24 dnia 06-12-2011 16:56 |
 |
|
|
~Charlie
|
Dodany dnia 06-12-2011 17:05
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2595
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.11.11
Medale:
Brak
|
No fajny był. Gorszy niż Zgredek i taki trochę brzydki, ale był spoko. No w książce był więcej razy niż w filmie no więc według mnie powinien się jeszcze gdzieś pojawić
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 26-01-2012 16:48
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Ann Black napisał/a:
Co myślicie o Stworku? Czy spodziewaliście się, że bedzie wyglądał inaczej? Myślicie, że wytwórcy filmu postarali się z przedstawieniem jego postaci? Uważacie, że pojawia się w filmie zbyt rzadko?
Wyobrażałam sobie go jako bardziej zaniedbanego skrzata i w ogóle. Mogli lepiej się postarać. Jednak w filmach też występuje za rzadko.
|
|
~Lily2406
|
Dodany dnia 02-02-2012 18:46
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 235
Data rejestracji: 31.01.12
Medale:
Brak
|
E moim zdaniem, jest go w sam raz.Nie on jest okej, podobny nawet troszkę do zgredka, ale te skrzaty są wszystkie do siebie podobne. |
 |
|
|
~Kinga121
|
Dodany dnia 02-02-2012 19:07
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 881
Data rejestracji: 30.08.11
Medale:
Brak
|
Moim zdaniem Stworek jest zrobiony dobrze... nawet się postarali, ale uważam, że jest go troszkę za mało. Mogli zrobić tą opowieść Stworka w filmie. |
 |
|
|
~HermionaTonks
|
Dodany dnia 22-03-2012 17:59
|
Użytkownik

Punktów: 310
Data rejestracji: 10.03.12
Medale:
Brak
|
Pojawił się chyba 2 razy, ale był bardzo realistyczny
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!!!
Pozdrowienia dla drogi Gościu
Oto nadchodzi ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana... zrodzony z tych, którzy trzykrotnie mu się oparli, a narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca... A choć Czarny Pan naznaczy go jako równego sobie, będzie on miał moc, jakiej Czarny Pan nie zna... I jeden z nich musi zginąć z ręki drugiego, bo żaden nie może żyć, gdy drugi przeżyje... Ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana, narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca...
|
 |
|
|
~Wikka1001
|
Dodany dnia 22-03-2012 18:30
|
Użytkownik

Punktów: 312
Data rejestracji: 14.03.12
Medale:
Brak
|
Stworek miał wredny charakter, ale kto go czasem nie ma . Zgredka nic nie przebije, on był taki słodki, a jak umarł to mi się tak płakać chciałao
"I believe that my heaven will by me entering Hogwarts and being welcomed by the golden trio in front of all the characters and as I walk up to them they will say to my "Welcome home" and I will know that is where I belong"[u]
Pozdrowienia dla Lily Evans Potter! i HPB, HermionaTonks !,Henna, SevLily36!, Luniaczekk, syrius_black!, harry longbottom, Grzesiek, kamkaHermioneDraco , Hermiona-Granger99, Sophia, Stivi, , Lenka Granger, Sumire, Youriii, piecka21, blackowa, dariasc, , Emily Riddle, Karola__94, , Lilly Luna Potter, Seva, Godryk_Gryfindor, , 0Fishu0, Raffinio. Rosy87,RazorBMW ,Zabcia99, kizzucha, BlackRose167, ,Grzesiek, Luna Pomylona, Natalia Tena, ginny weasley 55, ~Nat_Hermiona, P-Young, Kasia_Potterka, Ragazza, Parvatiss, Enchantte, Karma Chameleon 20, ~MaFaRa10, LadyRock, Random
Moje małe ff
http://hogsmeade....ost_186828
|
 |
|
|
~luna97
|
Dodany dnia 22-03-2012 19:32
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 672
Data rejestracji: 26.01.12
Medale:
Brak
|
Myślę, że był dobrze zrobioną postacią nic mu nie brakowało- jak Stworek z książki.
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
Otwieram się na sam koniec.
|
 |
|
|
~Severus Tobias Snape
|
Dodany dnia 27-03-2012 15:17
|
Użytkownik

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1013
Data rejestracji: 18.03.12
Medale:
Brak
|
Nie przepadam za nim...co do samej 'postaci' to pojawia sie dostatecznie duzo razy i jest dorze przedstawiona
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
(...) Nie oczekuję od was, że naprawdę docenicie piękno kipiącego kotła i unoszącej się z niego roziskrzonej pary, delikatną moc płynów, które pełzną poprzez żyły człowieka, aby oczarować umysł i usidlić zmysły... Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć,(...). - Severus Tobias Snape
Umysł nie jest książką, którą można otworzyć i przeczytać w wolnym czasie.- Severus Tobias Snape
|
 |
|
|
~AsteriaMalfoy
|
Dodany dnia 20-07-2012 13:55
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 65
Data rejestracji: 19.07.12
Medale:
Brak
|
Przedstawiony był nawet o.k. Sądzę, że w filmie było go wystarczająco dużo
|
|
~Natalia Tena
|
Dodany dnia 20-07-2012 18:51
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2599
Data rejestracji: 16.07.12
Medale:
Brak
|
hmmm.. Stworek? nigdy nie zwracałam na niego szczególnej uwagi. był mi obojętny do czasu aż powiedział, że Syriusz udał się do Departamentu Tajemnic. W VII tomie go bardzo polubiłam 
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
|
 |
|
|
~HarryP
|
Dodany dnia 08-10-2012 19:11
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 484
Data rejestracji: 04.08.12
Medale:
Brak
|
Jak pierwszy raz zobaczyłem Stworka i usłyszałem jego głos, nie mogłem przestać się śmiać. Ogólnie mniej więcej tak sobie wyobrażałem tego wrednego, ale przymilnego skrzata, który nienawidzi "szlam", ale potem przechodzi na dobrą stronę.
Edytowane przez Czarownica24 dnia 08-10-2012 19:54 |
 |
|
|
~Hermiona516
|
Dodany dnia 04-02-2013 19:21
|
Użytkownik

Punktów: 402
Data rejestracji: 19.12.12
Medale:
Brak
|
Nie zbyt polubiłam tego skrzata w ksiażce, ale fajnie że go zrobili takiego BRZYDKIEGO*********
|
~Patricia
|
Dodany dnia 04-02-2013 19:38
|
Użytkownik

Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 243
Data rejestracji: 07.07.12
Medale:
Brak
|
Nie lubię Stworka. Przesiąknięty rodziną Blacków. I jeszcze ten obraz matki Syriusza. Brr...
Edytowane przez mooll dnia 03-06-2013 13:12 |
 |
|