Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Grande Rodent F 14-09-2025 22:16

Dzięki za linek, kiedyś pewnie wpadnę Oczko
~wolverine F 10-09-2025 11:11

Discord hogsmeade: https://discord.gg
/5dgsr4EwhW
~wolverine F 04-09-2025 19:42

Wiedźma
^raven F 26-08-2025 00:43

True Uh-oh!
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:41

Troszeczke, ale i tak to byl poczatek konca
^raven F 26-08-2025 00:26

Mnie strzykalo juz wtedy, wiec to moglo byc nawet miesiac temu Wredny chociaz kojarzy mi sie, ze wtedy Hogs bylo w nieco jednak lepszej formie Hm...
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:23

Po strzykaniu w kregoslupie wnioskuje, ze nie Uh-oh!
^raven F 26-08-2025 00:20

OMG, to nie było rok temu??!! Cooo
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:17

jeszcze 2 lata i bedzie dekada od krakowskiego spotkania, moze z tej okazji uda sie powtorzyc xd
^raven F 26-08-2025 00:12

Przeciez nie powiem, ze moja Zawstydzony
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:09

Ehe, najlepiej zwalic wszystko na biednego Eda
^raven F 26-08-2025 00:07

Nie wiem, moze Eda Sheerana? Gdyby nie stworzyl opcji odsprzedazy biletow za grosze, nie przyszloby mi do glowy, zeby tam jechac i temat spotkania by sie nie pojawil?
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:03

ciekawe czyja to wina
^raven F 26-08-2025 00:00

To straszne, ale okazja na Ognista byla tydzien temu, epicko zmarnowana Niee Uh-oh!
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:59

Dajesz, drugi raz takiej okazji nie bedzie Cool
^raven F 25-08-2025 23:56

Nie kus, bo tam przyjade Ninja
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:55

stawiam calemu hogs pierwsza kolejke
^raven F 25-08-2025 23:53

Od dzis mozesz pic Ognista Whisky Odgena Tooth
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:50

17 lat od rejestracji, ale zlecialo xD
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:49

Serce

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 76,998
» Zbanowanych: 1,629
» Gości online: 976
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Hyde Park
»» Na luźno
»»» Papierosy/alkohol/narkotyki
Drukuj temat · Papierosy/alkohol/narkotyki
~Carol F
#61 Drukuj posta
Dodany dnia 05-01-2009 16:14
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 480
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.12.08
Medale:
Brak

Papierosy i narkotyki - NIGDY!
Alkohol...cóż na 18 siostry, czy sylwestrze wypiłam po kieliszku szampana lub wina, ale wódki czy piwa nie piłam i nie mam zamiaru spróbować.
Wyślij prywatną wiadomość
~Ajsia F
#62 Drukuj posta
Dodany dnia 05-01-2009 16:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Charłak
Punktów: 9
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 30.12.08
Medale:
Brak

Nigdy w życiu ... Ja nawet narkotyków na oczy nie widziałam Oczko A jeśli chodzi o papierosy to u mnie w domu nikt nie pali i ja nie zamierzam tego zaczynać J
A alkohol mi nie smakuje Język

And good as it can be
Sometimes I'm a million colors
Sometimes I'm black and white
I am all extremes
Try figure me out you never can
There's so many things I am
~Carol F
#63 Drukuj posta
Dodany dnia 05-01-2009 16:34
Użytkownik

Awatar

Punktów: 480
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.12.08
Medale:
Brak

Nie jestem pewna - na tytoń mam uczulenie, a narkotyki mnie nie ciągną, ale może masz rację. Zobaczymy.
~Dziewczyna Malfoya F
#64 Drukuj posta
Dodany dnia 05-01-2009 17:46
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 105
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Jeśli o mnie chodzi,to z alkoholem i papierosami miałam dużo do czynienia. Mam zaledwie trzynaście lat, a w sylwestra nie mogłam sie doczołgać na łózko . Taka byłam pijana. Wyglądam na dużo starsza, ale to i tak nic nie zmienia. Papierosy często paliłam wcześniej,dlatego ze mój chłopak (teraz już były) mnie w to wciągnął.Teraz zapalam tylko okazyjnie, w towarzystwie kumpli,na imprezach. Moi rodzice nic nigdy nie czuli ode mnie, tata pali, wiec zapach fajek mu różnicy nie robi. Alkohol niszczy ludzi i ja to wiem i nie mam zamiaru pić ani palić za często. Tylko okazyjnie.Na swój wiek jestem dość rozsadna i potrafię sobie odmówić pewnych rzeczy.
A jeśli chodzi o narkotyki, to nigdy nie probowałam i raczej w najbliższej przyszłości nie będę.Choć już kilka razy mi to proponowano,na razie sie ich wystrzegam....

`A teraz my jesteśmy tymi ludźmi, przed którymi ostrzegali nas rodzice..`
~Krzywolap21 F
#65 Drukuj posta
Dodany dnia 08-01-2009 20:27
Użytkownik

Awatar

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 383
Data rejestracji: 31.08.08
Medale:
Brak

Hm. Alkohol. Zacznijmy od tego. Zważając na mój wiek, oczywiście nie piłam go w dużych ilościach. ;D Kiedy byłam mała zanurzałam palec w piance piwa dziadka albo taty i oblizywałam paluszek. :> Ale jak dali mi łyka to mnie odrzuciło. Ugh, nie, za gorzkie i za mocne.
Druga sytuacja. Sylwester. Rodzice kupili prawdziwego szampana i żeby zgasić moją ciekawość spróbowałam. Bleee. Fu.
Trzecia sytuacja. Rodzice mają taki likier. Wyglądał apetycznie i był (mniam) czekoladowy. 'Czekoladowy'. Cóż, nie smakuje mi, no! Rozbawiony
A więc alkohol mi nie podchodzi.
Papierosy. Nigdy, nigdy, przenigdy nie zapalę. To jest powolne, stopniowe odbieranie sobie życia. Nawet nie spróbuję, nawet jeśli miałabym stracić przyjaciela.
No i narkotyki. Świństwo, głupota i bezsens w jednym. W jednym zwiniętym papierku. Nigdy nie spróbowałam i nigdy nie spróbuję. Tak jak z papierosami. ;P
Dla mnie te wszystkie... Co się są bez sensu. No dobra. Alkohol może i nie jest najgorszy. Ale jestem absolutnie przeciwko papierosom i narkotykom. Piszcie co chcecie. Ja tego do ust nie wezmę. <blee>

Meryl Streep

Edytowane przez Ariana dnia 08-01-2009 21:42
~BitterSweet F
#66 Drukuj posta
Dodany dnia 07-02-2009 21:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1709
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak

Alkohol piję, ale teraz już nie tak często jak kiedyś. Spróbowałam gdzieś w wieku 14 lat picia tak na poważnie na18-tce u koleżanki. Bawiło mnie to, byłam głupia i co sobotę upijałam się ze znajomymi, a najgorsze pod tym względem to były wakacje. Po jakimś czasie trochę zmądrzałam i teraz piję już rzadziej. Na duże okazje i czasem na weekendzie.
Papierosy kilka razy próbowałam i czasem na imprezach sobie pociągnę, ale raczej jestem przeciwniczką palenia.
Narkotyków nie próbowołam i mam zamiar nie próbować, chociaż wszystko jest możliwe.

"Music is like a sunrise for me
It's joyful like a trip in a time machine
Music is like a sunrise for me
It's like coming home
..."
Helloween *.*

Edytowane przez BitterSweet dnia 21-02-2010 22:37
~Rojeek F
#67 Drukuj posta
Dodany dnia 07-02-2009 23:15
Użytkownik

Awatar

Punktów: 470
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak

Co do alkoholu to nie piję... teraz tylko okazyjnie ; - )

Narkotyki, zalezy co.. tak to nic nie biorę, czasem sie zapali bucha;]

Papierosy, hm Oczko paliłem kiedys moze z miesiac , dwa , trzy^^ ale to jak mialemz 10-11 latJęzyk to gówniarz bylem i malo myslalem
#68 Drukuj posta
Dodany dnia 07-02-2009 23:49
Użytkownik

Awatar

Punktów: 323
Data rejestracji: 02.01.09
Medale:
Brak

Alkohol? Okazyjnie. I nie lubię pić tak, żeby film się urwał itp. Z umiarem i rozumem. Często alkoholem częstuje mnie babcia. To chyba ona pierwsza poczęstowała mnie wódką. Wspaniała kobieta, mimo wszystko. Alkoholem poi mnie też wujek, który całe życie będzie dzieckiem. Dlatego zawsze jak kupuje procenty, to pyta mi się po cichu, czy chcę, bo gdy rodzice się dowiedzą to on będzie miał opieprz. Czasem popijam ze znajomymi, ale potrafię odmówić nie jestem uzależniona, ani nic w tym stylu.

Papierosy? Kiedyś. Chociaż jeżeli ktoś poczęstował by mnie Black Devil'ami to nie odmówię. Pierwszy raz zapaliłam, podkradając tacie z paczki. Ogólnie nie kręci mnie to, aż tak bardzo.

Narkotyki? Nie próbowałam. Chcę spróbować, bo wszystko jest dla ludzi. Pani pedagog w szkole usłyszała tą opinię i miałam z nią rozmowę. Przykro mi, straaaasznie.

Księżyc pozostaje[alt][/alt] zawsze sam.
~Madeleine Lestrange F
#69 Drukuj posta
Dodany dnia 07-02-2009 23:50
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1185
Data rejestracji: 14.12.08
Medale:
Brak

Ja już zapaliłam. Niestety, przeliczyłam się. Sądziłam, że będzie to smaczniejsze. Wprawdzie dobre było i walczę z pokusą, by nie zapalić znowu Język. Uwielbiam zapach tytoniu - o tym przypomina mi moja mama ze swoim nałogiem.
Do narkotyków mnie nie ciągnie, nawet nie mam ochoty spróbować. Przeczytałam "Pamiętnik narkomanki" - nie chcę tak żyć.

"Szczęście jest jak motyl. Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda ci się. Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu!"

"Przez następne 365 dni będę patrzyła na świat jakbym go widziała po raz pierwszy. Szczególnie na rzeczy nieistotne."

"Trzeba się śmiać nie czekając na szczęście, bo gotowiśmy umrzeć nie uśmiechnąwszy się ani razu."

"Odwaga to panowanie nad strachem, a nie brak strachu."

Pozdrawiam drogi Gościu najserdeczniej jak potrafię! ;p Teraz mnie widzisz, drogi Gościu? Nie? To szkoda ;p.
~vivien F
#70 Drukuj posta
Dodany dnia 24-03-2009 16:33
Użytkownik

Awatar

Punktów: 313
Data rejestracji: 20.03.09
Medale:
Brak

Narkotykom , alkoholowi mówię nie. Papierosy są szkodliwe dla zdrowia, no ale dzięki nim można schudnąć Oczko Narkotyki uważam za niepotrzebną i zbyteczną rzecz. To samo świństwo. Nigdy się tego nie tknę.
~darksev F
#71 Drukuj posta
Dodany dnia 18-06-2009 10:45
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2736
Data rejestracji: 07.06.09
Medale:
Brak

Narkotyki. Nie brałem i nie mam zamiaru. Nie mam skąd wziąć, aby komplikują życie. Jak się człowiek od nich uzależni to koniec.
Papierosy. Przyznam się że mam 14 lat i palę. Czasami. Jak tylko je dostanę w ręce. I na_razie się od nich nie uzależniłem.
Alkohol. Uważam że alkohol niezbyt szkodzi. Sam piję gdy tylko nadarzy się okazja. Okoliczne piwo... Czasami babcia częstuje mnie wytrawnym piwem do obiadu. Nic więcej.
Edytowane przez Ariana dnia 18-06-2009 22:39
~Madlenne F
#72 Drukuj posta
Dodany dnia 18-06-2009 12:32
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1654
Data rejestracji: 08.02.09
Medale:
Brak

Alkohol- tak próbowałam. Nic specjalnego. Wódka niedobra, piwo ohydne, szampan całkiem niezły, wino może być. Szczerze powiedziawszy sądząc po komentarzach znajomych, przed spróbowaniem myślałam, że będzie lepsze. Ale nie warto było próbować.
Papierosy- próbowałam, ale już po 18 urodzinach. Całkiem przyjemne doświadczenie. Papierosy, przynajmniej na mnie działają odprężająco. Nie jestem uzależniona, po prostu czasem palę, kiedy jestem maksymalnie wkurzona.
Narkotyki- nigdy w życiu! Nie próbowałam i nie mam zamiaru NIGDY spróbować.
I've got to take it on the otherside

http://hogsmeade....ad_id=2030
~aparecjum F
#73 Drukuj posta
Dodany dnia 11-07-2009 19:11
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gajowy Hogwartu
Punktów: 996
Data rejestracji: 07.12.08
Medale:
Brak

papierosy - palę, ale nie nałogowo. 1 paczka starcza mi w zupełności na miesiąc. dla mnie jest to coś w rodzaju odstresowania.

alkohol - okazyjnie (imprezy, ogniska itp.)

narkotyki - NIE!
#74 Drukuj posta
Dodany dnia 11-07-2009 21:02
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 278
Data rejestracji: 08.07.09
Medale:
Brak

Nie palę i nie ćpam, a piję tylko okazyjnie. Ale na temat fajek i dragów nie mam zbyt dobrego zdania. To świństwo, które tylko wyniszcza człowieka z dnia na dzień i w żaden sposób nie da się przekonać nałogowca do swoich racji.
Miałam koleżankę, narkomankę, zmarła dwa lata temu w skutek przedawkowania morfiny. Na początku nie mogłam w to uwierzyć, że umarła, choć wiedziałam, że bierze i próbowałam jej powiedzieć, żeby przestała, ale kto by tam słuchał małolaty.
Co do fajek...mam koleżankę, która zaczęła palić już w trzeciej klasie podstawówki. Podkradała matce papierosy i wychodziła palić na jakieś pola. Ponoć przestała już palić, ale kto ja tam wie.
Ostatnio odwiedziła mnie też koleżanka, także palaczka, z tego co mi powiedziała, to od pół roku. Trafiła w złe towarzycho, do złej szkoły gdzie większość dzieci są z rodzin patologicznych. Pije, pali, łazi po barach z kumplami i nie wiadomo co jeszcze robi. A jeszcze rok temu jak u mnie była to taka poukładana, spokojna...co też złe towarzystwo robi z ludźmi.
Ja sama ani dragów ani fajek nie wzięłabym do ust. Nie ma co się truć. Pić piję, ale jak już wspomniałam, tylko okazyjnie i co najwyżej Reds'a czy szampana. Ze dwa razy tylko się zdarzyło mi wypić wódkę.
Edytowane przez Hexia dnia 12-07-2009 01:21
~fantastic F
#75 Drukuj posta
Dodany dnia 11-07-2009 23:10
Użytkownik

Awatar

Punktów: 465
Data rejestracji: 09.07.09
Medale:
Brak

Papierosy - wali mnie to czy moi znajomi pala, ich wybor nie mój, sama w zyciu zapaliła 3 szlugi, (niedawno kupiłam sobie paczke) i wogole mi nie smakowały ten dym oo fuuj , naweet ich do konca nie wypalilam :/ były niedobre i wyrzucialm w kocnu dzis cala paczke nie mogłam poprostu, one byly okropne, nie wiem czym sie ludzie zachwycaja :/

Alkohol - oj okazionalnie to tak :D impreza bez wodki czy piwa to teraz w moim gimnazjalnyym wieku to dno ;D moja mama od zawsze sie bała zebym w gimie nie zaczela ale coz co mi tam :D to tylko na imprezach czy wypadach na wode lub jak wpadam na pogaduszki przed osiedlem jakkims :D hah^^ a jaka u nas imprezaa była tzn w moim domuu ;D 4 osobowa nie ma co ;D ale po piwku ( reddsie jabłkowy i wareczce ) czy 2 sie wypilo ;D rodzicow w domu nie bylo xdd ogolnie nie mam nic przeciwko [; a jesli chodzi to zaczelam jezdzic z kumplami do gaju jak zdałam do gimnazjum;P

Narkotyki - o to to co nie .!:D w zyciu.! narkotyki z tego wszystkiego sa najgorsze.! poprostu nie i juz ;d zniszczylabym bym sie tym a po drugie narkotyki kosztuja majatek a ja wole wybrac sie na zakupy czy do kina niz sie nacpac. Kiedys wachalam ale to tabace to nie narkotyk ale niektorych uzaleznia. Narkotyki sa beznadziejne :/'

mam kolege opowiadaał mi kiedys ze pil z wujiem i ciocia piwa nie wiem czy to prawda ale cóz...
A była kiedys z kumpela na dzialce i sie opalalysmy i znalazlysmy 80% rum.! wypilysmy po kielichu, boze jak mnie w gardle palilo, bylo niedobre i caly czas czulam ten smak , a w zalodku jakby mi serce biło ;D Polecam Rakije chorwacki speciał wódke z winogron od Taty pana Jadrana ;d calkiem to dobre a am ponad 50% probowalam zapalic i sie zapalilo xdd
Edytowane przez fantastic dnia 11-07-2009 23:15
~Fernando F
#76 Drukuj posta
Dodany dnia 24-07-2009 18:19
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2047
Data rejestracji: 02.04.09
Medale:
Brak

Nigdy żadnej z używek nie próbowałam. Wystrzegam się ich jak ognia. Każda z wymienionych przez autora tematu potrafi komplikować życie: widziałam pijanego człowieka, wiem, co dzieje się z palaczami, słyszałam historie o narkomanach, i to mi wystarczy. Nie zamierzam nigdy tego próbować. Już po jednej dawce, jednym papierosie czy butelce można się uzależnić. Może i będą mnie wyzywać od świętych i dziwaków, ale ja dziękuję - mówię NIE i wybieram zdrowie. Że mam 12 lat, i tylko tak gadam...? Wierzcie mi, gdybym chciała, nie miałabym problemu ze znalezieniem tego i tego. Moi koledzy z klasy palą, i my [inni uczniowie] doskonale zdajemy sobie z tego sprawę. Potem strasznie od nich jedzie. Znam też osobę, która ma poważny problem z alkoholem, niestety. Ja sama nigdy nie próbowałam używek. Tylko gdy byłam mała, upiłam łyk piwa... Ale kto nie?
~Bella1918 F
#77 Drukuj posta
Dodany dnia 27-07-2009 18:29
Użytkownik

Awatar

Ranga: Prefekt Slytherinu
Punktów: 458
Data rejestracji: 25.07.09
Medale:
Brak

Ludzie mają prawo sami decydować, czy chcą zatruwać swój organizm papierosami i podobnymi świństwami. Ja osobiście palaczy nie cierpię, uważam, że to najzwyczajniej na świecie śmierdzi i nie ma w tym nic fajnego. Większość osób z mojej starej szkoły paliła, oni uważają, że to jest takie fajne, robić coś zakazanego.
Jeśli chodzi o alkohol, to nigdy nie próbowałam, ale uważam, że w rozsądnej ilości nie jest taki zły.
Narkotyków nie brałam i nie zamierzam.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
~Bobi1 F
#78 Drukuj posta
Dodany dnia 27-07-2009 20:13
Użytkownik

Awatar

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -40
Data rejestracji: 24.07.09
Medale:
Brak

Papierosy- nigdy, ten zapach tak mnie denerwuje. Nigdy nie brałem do ust i nie zamierzam....

Narkotyki- największe świństwo jakie może być

Alkohol- jestem raczej abstynentem ale jednego czy dwa browarki na jakiś czas można sobie trzepnąćWredny
~Agatka F
#79 Drukuj posta
Dodany dnia 29-07-2009 22:23
Użytkownik

Awatar

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 197
Data rejestracji: 29.07.09
Medale:
Brak

Papierosy - kiedyś spróbowałam kilka razy jak byłam dzieciakiem, teraz nie palę.

Narkotyki - zupełnie nie moja bajka.

Alkohol - piję od czasu do czasu, ale nie na imprezach/ czy jak jest "okazja" tylko w domu. A jak już wymieniamy co kto pije to, tylko wódka. Dziwnie brzmi, ale nie znoszę piwa, jego smaku i zapachu. Nie widzę powodu, żeby się upijać i pić na imprezach/ogniskach itd., itp., jak ktoś się nie umie bawić bez tego to musi być strasznym nudziarzem ^.^
A tłumaczenie, że była/jest okazja to porażka. Rodzice mi nie zabraniają i może właśnie dlatego mnie to tego nie ciągnie. Wolę na coś innego wydać kasę <:
Edytowane przez Agatka dnia 29-07-2009 22:29
~pencka F
#80 Drukuj posta
Dodany dnia 01-08-2009 21:58
Użytkownik

Awatar

Punktów: 295
Data rejestracji: 26.07.09
Medale:
Brak

Mnie do narkotyków kompletnie nie ciągnie, póki co nie zamierzam tego próbować ;P Alkohol to wiadomo przy jakichś imprezach czy okazjach, ale o tak sama z siebie to raczej nie, z resztą w domu by się na to nie zgodzili... Papierosów jeszcze nie próbowałam ale cóż .... WSZYSTKO PRZED NAMI !! Uśmiech Pozdrawiam ;*
RIGHT