Dom:Slytherin Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1273 Ostrzeżeń: 0 Postów: 350 Data rejestracji: 14.12.11 Medale: Brak
zazwyczaj mam dwie zakładki włączone, a mianowicie :
hogsmeade.pl - siedzę tu za każdym razem, gdy siędzę przy komputerze.
glitery.pl - poznałam tam wiele wspaniałych ludzi i żal byłoby się stamtąd kasować, aczkolwiek ta strona to nie to samo, co przykładowo dwa lata temu, czy trzy.
włączam jeszcze you tuba, gdzie słucham muzykę, photobloga, mp3.teledyski.info, gdzie ściągam piosenki i czasem blogi fanowskie.
Oto nadchodzi ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana... zrodzony z tych, którzy trzykrotnie mu się oparli, a narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca... A choć Czarny Pan naznaczy go jako równego sobie, będzie on miał moc, jakiej Czarny Pan nie zna... I jeden z nich musi zginąć z ręki drugiego, bo żaden nie może żyć, gdy drugi przeżyje... Ten, który ma moc pokonania Czarnego Pana, narodzi się, gdy siódmy miesiąc dobiegnie końca...
Jeszcze dużo lubie ale to są moje the best
"I believe that my heaven will by me entering Hogwarts and being welcomed by the golden trio in front of all the characters and as I walk up to them they will say to my "Welcome home" and I will know that is where I belong"[u]
Dom:Gryffindor Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu Punktów: 1807 Ostrzeżeń: 1 Postów: 725 Data rejestracji: 19.10.11 Medale: Brak
Najwięcej czasu spędzam zwykle na Hogs, ale mam również strony, z których korzystam niemal tak samo często:
- facebook.com (mam tam swojego fanpejdża, więc muszę wchodzić codziennie)
- filmweb.pl (interesuję się kinematografią, a filmweb potrafi znaleźć odpowiedź na każde pytanie z nią związane)
- besty.pl (żeby się pośmiać)
- komixxy.pl (patrz wyżej)
- youtube.com (często oglądam wywiady)
Są jeszcze inne, ale te powyżej są moimi ulubionymi
www.atrapa.net - strona poświęcona teoriom spiskowym, łańcuszkom internetowym i innym śmieciom na skalę światową - pan prowadzący ten kaganek dziwności zajmuje się kolekcjonowaniem wszelkich tego typu historyjek, czy zapisek, nierzadko także ze stosowną charakterystyką (prawdziwość znaleziska, zasięg czasowy działania itp.). Gratka dla osób, które sie tym interesują - to już osiąga bowiem rangę polskiego odpowiednika serwisu Snopes. ;]
www.piekielni.pl - sam mam tam konto - z różną częstotliwością się tam loguję i cokolwiek zamieszczam. Z czym to się je? Zapraszam do przekonania się samemu, przy czytaniu informacji w zakładce u góry strony. ;] Tyle mogę jednak powiedzieć - jeśli ktoś kojarzy popularne onegdaj portale, typu Mistrzowie, czy Demotywatory - szybko pojmie istotę tej strony i poczuje się tu, jak w domu.
www.dreamfall.pl - portal/strona, która zajmuje się tematyką mojego ulubionego cyklu (obecnie niedawna już... trylogii ;] ) gier przygodowych - zapoczątkowanego przez czternastoletnią dziś "Najdłuższą Podróż", Ragnara Tornquista. Uwielbiam gościa.
www.laracroft.pl - czy naprawdę muszę mówić, co tam znajdziecie, skoro nazwa przecież nie sugeruje czegokolwiek? ;] Powiem jedno - odwiedzam często, głównie przez wzgląd na rychłą premierę TR9.
www.forum.codelyoko.pl - forum poświęcone... kreskówce, którą interesowałem się jakieś 4 lata temu (Code Lyoko). Gdyby nie atmosfera tam panująca oraz fakt, że piastuję tam stanowisko moderatora - z pewnością bym dzisiaj o tej bajce nie pamiętał. jednak mnóstwo senstymentów z tym miejscem związanych, a także przywiązanie do tamtejszych ludzi zrobiły swoje. ;p
www.deviantart.com - kolebka wszelkich artystów różnej maści, przeważnie jednak grafików - tutaj właśnie mogą podzielić się swoim dorobkiem z szerszą publicznością. Strona genialna i potrafi naprawdę pomóc wielu skrytym w tłumie osobów, których los obdarzył ciekawymi talentami - ma klasę. Polecam, choćby celem pooglądania i pokomentowania co ciekawszych zasobów. ;]
"Teraz żyjemy w czasach gdzie śmierć drugiego człowieka jest zazwyczaj kwitowana wymuszonym uśmiechem, bo przecież "fajnie" jest być zimnym, wyrachowanym(...), jak postać z ulubionego serialu, a gdy dzieje się krzywda jakiemuś zwierzakowi, to wtedy wszyscy zamieniają się w superbohaterów."
Dom:Ravenclaw Ranga: Więzień Azkabanu Punktów: -120 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1 Data rejestracji: 15.02.13 Medale: Brak
A ja osobiście najbardziej lubię stronę HARRY-POTTER.NET.PL - harry-potter.net.pl! To wspaniała strona, która właśnie zyskała nowe oblicze, a i wcześniej była genialna. No, może nie jest tak wspaniała jak Hogsmead, ale prawie się z nami równa!
Edytowane przez Kowaelski dnia 15-02-2013 18:17
Aktualnie tumblr, lubimyczytac i jedno forum psychologiczne.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
W obecnej chwili jest to bez wątpienia Hogsmeade - od rejestracji miałem naprawdę niewielkie - co najwyżej tygodniowe nieobecności. Strona mnie wciągnęła i zdarza mi się być dość aktywnym. Doszło również moderowanie i siłą rzeczy staram się być tu często.
Kilka lat temu przepadałem za stroną www.benedyktyni.net - spędzałem tam długie wieczory na czytaniu Reguły św. Benedykta, historii opactwa w Lubiniu, ale przede wszystkim wyżywałem się na forum. Wiele postów tam naskrobałem ( nie tyle co tu rzecz jasna ).
Lubię też zajrzeć na www.sport.pl/ - zawsze aktualne wyniki, relacje na żywo, interesujące artykuły ( chodzi głównie o piłkę nożną ). Poza tym, to rzadko szukam czegoś "nowego". To już chyba kwestia przyzwyczajenia.
Portale plotkarskie typu Pudelek stanowczo odpadają.
Chyba najczęściej odwiedzam teraz youtube.pl, wyszukuję coraz to nowych piosenek i teledysków, oglądam non stop kabarety... Często wchodzę na facebook.com, ale nie jest to już moja obsesją. Wchodzę raz, maksymalnie dwa razy na dzień, żeby sprawdzić, co i jak. Następnymi stronami są kwejk.pl i bezuzyteczna.org, gimbazjalny humor i ciekawostki różnorakie, to jest wciąż to co mnie bawi i cieszy. Infantylność. Potem lecą strony takie jak mydramalist.info, lizards-subs.pl, love-drama.pl. Oczywiście wszystko związane z Azją, więc chyba nie muszę pisać po cholerę tam wchodzę. A, czasem wejdę na stopklatka.pl lub filmweb.pl. I o2.pl, bo mam tam pocztę. No i na honorowym miejscu jest sport.pl i fcbarca.com.
Dom:Hufflepuff Ranga: Siedmioroczniak Punktów: 688 Ostrzeżeń: 0 Postów: 284 Data rejestracji: 02.10.11 Medale: Brak
Zawsze wchodzę na facebooka i na youtube by posłuchać muzyki od czasu do czasu na hogsmeade lub filmweb ogólnie to nie spędzam dużo czasu przy komputerze
Dom:Gryffindor Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 401 Ostrzeżeń: 0 Postów: 218 Data rejestracji: 06.08.12 Medale: Brak
Hogsmeade, YouTube oczywiście dla oglądania filmów, WP i Onet jeżeli chce się czegoś dowiedzieć, najczęściej o sporcie . Więcej stron nie będę wymieniał bo post był by dłuższy niż wszystkie inne posty razem wzięte :>
"Harry potter w jednym słowie: Klej" -Robbie Coltrane
Tumblr, twarzoksiążka, wikiquotes, lubimyczytac i przede wszystkim youtube.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Dom:Gryffindor Ranga: Książe Półkrwi Punktów: 2195 Ostrzeżeń: 1 Postów: 682 Data rejestracji: 27.04.10 Medale: Brak
- hogsmeade.pl- najlepsza strona o Harrym Potterze, gdzie można spotkać świetnych ludzi
- youtube.com- słucham ulubionej muzyki
- giercownia.pl- kocham grać w gry online
- plus.google.com- nie mam fejsa, google + mi wystarcza
- kwejk, komixxy, bezuzyteczna i takie tam
To chyba tyle z takich ważniejszych.
Drogi UÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwiadczenie usÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂug na najwyÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂszym poziomie, w tym rÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwnieÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂ dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂe bĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂdĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂdej chwili moÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂesz dokonaĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiĂÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂci.