U mnie jest to zazwyczaj, prosty, czarny, płaszcz, czarne kozaki, kolorowy wełniany szalik, bądź chusta, a do tego nauszniki. Nienawidzę czapek, do których jestem przymuszana, jeżeli już mam założyć jakąś to czarny beret -,-. Rękawiczki. Moje kochane, wełniane czarne rękawiczki w których aż pocą się ręce, kiedy na dworze -20 - za nic bym ich nie oddała :) a jak te suszą się na kaloryferze to zwyczajne, czarne aż pod łokieć. Kiedy jednak jest baaardzo zimno, a ja wybieram się na długi spacer z psem, ubieram: jaskrawo-pomarańczowe śniegowce, puchową kurtkę starszego brata, wełniana czapkę/szalik/rękawiczki ( a pod spód jeszcze jedne rękawiczki ^^ ). Mam w głębokim poważaniu, to jak wyglądam - wolę kiedy jest mi ciepło, niż kiedy odmarzają mi palce i trzęsę się z zimna :)
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 37745 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,722 Data rejestracji: 02.08.11 Medale:
Moje ubranie to : Spodnie
Buty-zimowe,
Płaszcz-czarny, zakrywający nerki
Czapka<ewentualnie kaptur>, szalik
I oczywiście rękawiczki
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Dom:Slytherin Ranga: Pięcioroczniak Punktów: 302 Ostrzeżeń: 0 Postów: 96 Data rejestracji: 10.11.11 Medale: Brak
Ja mam tak:
-Swoją nietypową białą czapkę z szalikiem.
-Kurtkę w kratkę
-Szare długie kozaki na wiązanie(wyglądające jak glany)
-Rękawiczki
No i to wszystko! dzięki temu zestawowi nie jest mi nigdy zimno...chociaż czasem mnie przewiewa
Zaczne od tego, ze nie lubie zimna I ciepłych ubrań Ale jak juz nie mam wyjścia to płaszczyk i szalik cieplutki (lub komin) Obowiązkowo jakieś miłe rękawiczki. A duża czapa tylko na warunki ekstremalne (patrz -20 )
¤Lilly Luna Potter¤
Dom:Gryffindor Ranga: Minister Magii Punktów: 2076 Ostrzeżeń: 0 Postów: 746 Data rejestracji: 29.12.11 Medale: Brak
Ja od 2 lat noszę czarną kurtkę z House'a. Wolę modne płaszcze, ale niestety kilka lat temu miałam troszkę inny gust i na razie muszę ją jeszcze mieć poza tym fajne są kożuchy itp. lubię je.
Czym się kieruję? Dziwne pytanie. Patrzę, czy są ciepłe, wygodne i przede wszystkim ładne. Ot cała filozofia
Czarno- szary płaszcz, czerwona luźna, wełniana czapka, zazwyczaj kolorowy szalik, rękawiczki (musza być jak najcieplejsze, bo szybko mi marzną ręce) i kozaki. Zazwyczaj kupuję czarne bądź brązowe. Muszą być obowiązkowo na obcasie!
Chciałabym wszystkich serdecznie przeprosić - zwłaszcza RazoraBMW, Asika i Toma Riddle'a, a także wszystkich innych, którzy zostali zapoznani z informacją o rzekomej śmierci jednej z użytkowniczek - Machete. To co pisałam/mówiłam było wyjątkowo dziecinne i głupie i chcę za to przeprosić.
Odchodzę także z Hogsmeade, już nie będę wracać.
Dom:Gryffindor Ranga: Redaktor Proroka Punktów: 1058 Ostrzeżeń: 1 Postów: 541 Data rejestracji: 06.07.12 Medale: Brak
No ja mam ciepły płaszczyk(jestem zmarzluchem) do tego złocista czapka i tego samego koloru szalik i rękawiczki i kozaczki na obcasie oczywiście
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
Dom:Gryffindor Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1767 Ostrzeżeń: 0 Postów: 440 Data rejestracji: 09.02.13 Medale: Brak
Na mrozy kurtka i kozaki, a na nieco cieplejsze dni płaszczyk i botki. Do płaszcza apaszka, a do kurtki akurat nic nie muszę. Mam grubaśną czapę, ale nadaje się tylko do porządnych mrozów. Jak pada to zakładam kaptur i mam spokój.
Dom:Slytherin Ranga: Młody Czarodziej Punktów: 790 Ostrzeżeń: 0 Postów: 140 Data rejestracji: 01.08.14 Medale: Brak
Zima - oprócz świąt nie widzę w niej nic ciekawego. Powód? Właśnie to, że jest tu wtedy zimno. Zarówno jak przez wszystkie trzy pory roku patrzę na swój wygląd, tak zimą się tym kompletnie nie przejmowałam, tylko narzucałam na siebie milion warstw ubrań. Teraz jest trochę inaczej, bo prawie wszędzie poruszam się autem, a gdy byłam młodsza wolałam chodzić na nogach, żeby móc zrobić to, o czym rodzice nie wiedzieli (ah ten buntowniczy wiek...). Oczywiście nigdy nie zapominam o ciepłym szaliku, czapce i rękawiczkach, to jest podstawa. Ale zwykle zakładam płaszcz, niekoniecznie gruby, ale pod spodem mam zawsze cieplejszy sweter. Jeśli chodzi o buty to bardzo różnie. Gdy potrzebuje na szybko gdzieś wyskoczyć zakładam emu, jak jadę na uczelnię to biorę wygodne kozaki na płaskim obcasie. Na typowe chodzenie po śniegu zakładam śniegowce, a gdy się gdzieś wybieram z chłopakiem, czy przyjaciółmi zazwyczaj biorę niskie botki na obcasie. Różnie to bywa zależy od tego jak długi czas będę musiała spędzić na zewnątrz.