· Burza - straszna czy wspaniała? |
~vivien
|
Dodany dnia 24-03-2009 19:23
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 313
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 20.03.09
Medale:
Brak
|
Lubię jak jest burza, bo jestem pewna, że nikt nie przyjdzie do mnie i nie włączam żadnych elektrycznych przedmiotów, więc mogę robić rzeczy, które nie potrzebują nowoczesnych technologii |
|
|
|
~BitterSweet
|
Dodany dnia 24-03-2009 19:50
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1709
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Burzę uwielbiam. Nigdy w swoim życiu się jej nie bałam, chociaż dwa razy się pożądnie wystraszyłam. Burza jest takafascynująca. Zawsze siedzę w oknie i oglądam błyskawice. Najpiękniejsza burza jaką widziałam, to była burza w górach. Cudowne widoki. Nigdy tego nie zapomnę. Było to dla mnie cudowne przeżycie.
Music is like a sunrise for me
It's like coming home
..."
Helloween *.*
|
|
|
|
~Niewidka
|
Dodany dnia 26-08-2009 23:46
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
Uwielbiam burzę. Wtedy panuje taki niesamowity nastrój. Niby się grzmotów boję, ale lubię gdy są. Wtedy można się tak wyciszyć, pomyśleć, napisać jakiś wiersz. Atmosfera robi swoje. Lubię wtedy siedzieć w domu i odczuwać takie wewnętrzne bezpieczeństwo. Powietrze po burzy jest takie czyste, aż przyjemnie. Po prostu niesamowity klimat, coś fantastycznego.
Edytowane przez Niewidka dnia 03-09-2009 21:49 |
|
|
|
~Ginny W
|
Dodany dnia 27-08-2009 11:31
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 677
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.04.09
Medale:
Brak
|
Bardzo lubię burze, niebo jest wtedy takie ciemne, czasami chmury mają naprawdę niesamowite kształty. Kocham patrzeć przez okno podczas każdej ulewy, a jak na dodatek grzmi, potrafię siedzieć z nosem przyklejonym do szyby baardzo długo...
Gdy byłam mniejsza, bałam się burzy, a to dlatego, że rodzice zawsze mnie straszyli piorunami. Z wiekiem jednak wyrosłam z tego lęku.
|
|
|
|
~Madlenne
|
Dodany dnia 27-08-2009 12:06
|
Użytkownik
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1654
Data rejestracji: 08.02.09
Medale:
Brak
|
Kocham burze... Takie prawdziwe nawałnice, manifestacje sił natury. To dla mnie coś nieprawdopodobnego. Zawsze sobie wtedy uświadamiam, że człowiek nigdy nie będzie w stanie podporządkowac sobie całego świata, że zawsze pozostaną rzeczy, na które nie będzie miał wpływu.
Ale najbardziej z całej burzy, uwielbiam pioruny. Coś niesamowitego.
I've got to take it on the otherside
http://hogsmeade....ad_id=2030
|
|
|
|
~Diamond
|
Dodany dnia 02-09-2009 21:24
|
Użytkownik
Ranga: Konduktor Błędnego Rycerza
Punktów: 903
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 06.08.09
Medale:
Brak
|
Burza ? świetne zjawisko. Wiem, że to troche chore poznieważ to dość niebezpieczne, ale lubie jak grzmi i sie błyska na niebie. Lubie sobie wtedy poczytac książkę czy coś
|
|
|
~Doru Arabea
|
Dodany dnia 20-03-2010 13:38
|
Użytkownik
Ranga: Animag Lew
Punktów: 556
Data rejestracji: 28.10.09
Medale:
Brak
|
Ja burzy nie lubię, bo to wtedy nachodzą mnie czarne myśli. Co by było gdyby...? Coś w tym rodzaju Nie lubię jej też za to, że nie mam wtedy dostępu do urządzeń elektrycznych, nawet do takiej lampki, kiedy w trakcie deszczu chcę sobie poczytać. Męczarnia... :/
Ale burza to dla mnie czas, kiedy nagle znajduję czas na wszystko. Na odrobienie zapomnianej pracy domowej, na poczytanie lektury, na porysowanie, na choćby posprzątanie swojego pokoju.
Najgorsze burze są w nocy. Wtedy wszystko wygląda gorzej, niż za dnia. Taki nieprzyjemny czas na grzmoty, pioruny i wiatr.
Podsumowując moją wypowiedź, burzy nie lubię, ale czasem jest dla mnie pomocna - wreszcie znajduję czas. Taki pół na pół. Ale najlepszy jest czas po burzy. Niby trawa mokra, ale to powietrze jest takie czyste... szczególnie jest to czuć na wsi(np. u mnie), bo wszystkie zwierzęta wychodzą ze swoich schronień. Jak na wiosnę
Edytowane przez Doru Arabea dnia 20-03-2010 13:41 |
|
|
|
~Iraya
|
Dodany dnia 20-03-2010 13:46
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1130
Data rejestracji: 05.03.10
Medale:
Brak
|
O rany... kocham burzę !!
Uwielbiam gdy wielkie krople deszczu walą mi po oknach ..
Później dochodzą do tego jeszcze grzmoty i błyski..
Wiem, że to może głupio zabrzmieć bo napisałam, że lubię gdy mi krople deszczu walą po oknach i to się może trochę nie kleić, a z tymi oknami to tylko po nocy ;p, ale jak jest burza to mnie nigdy w domu nie ma ;D
Jak jest burza to zawsze idę np. na spacer czy coś z koleżankami innego robimy bo jak ta burza jest taka piękna i w ogóle to ja nie umiem usiedzieć w domu patrząc co jest za oknem i dlatego zawsze wychodzę...
|
|
!leea
|
Dodany dnia 20-03-2010 13:55
|
VIP
Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Uwielbiam Burzę- gdybym nie zwracała uwagi na ewentualne trafienie piorunem, wyszłabym na dwór ,żeby popatrzeć w niebo ;P. Jakoś nigdy nie budziła we mnie strachu - gasi wtedy świtało i siadam przy oknie. Mówiąc ''gasi się światło" miałam na myśli wywalenie korków- jest to chyba jedne z głównych minusów burzy, szczególnie kiedy siedzisz przy komputerze i nie zdążysz zapisać pracy... nie można też poczytać sobie książki przy lampce jak to bywa podczas deszczu. Mimo to i tak możemy podziwiać niesamowite widoki- pioruny; błyski, grzmoty.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
|
|
|
|
~Loonyy
|
Dodany dnia 20-03-2010 14:05
|
Użytkownik
Punktów: 1752
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 18.03.10
Medale:
Brak
|
Nienawidzę burzy. Kiedyś wręcz ją kochałam, ale miałam trzy niemiłe przeżycia z nią i teraz to ja dziękuję. Raz taka mega burza dopadła mnie jak byłam na plaży w Chorwacji, a drugi raz nad jeziorem, a trzeci wieczorem jak wracałam z kabaretów, to tak centralnie przede mną walnął piorun. Strasznie się przestraszyłam i schowałam wtedy twarz w ręce i rozpłakałam się. Byłam w szoku. Wszyscy do mnie krzyczeli żebym szybko uciekała pod blok, a ja stałam pod drzewem i ryczałam, dopiero jak mama mnie pociągnęła za rękę to się ocknęłam. Od tamtej pory Strasznie boję się burzy.. :)
|
|
|
~Tanya
|
Dodany dnia 25-03-2010 14:49
|
Użytkownik
Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5038
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Czy lubię burze? Czy ja wiem... Zależy kiedy. ;d Jak jest 'łagodna' to lubię popatrzeć na błyskawicę, i to zamieszanie podczas niej. Natomiast gdy jest już nieco ostrzejsza to przyznam szczerze, że się boję. : p Kiedyś, kiedyś dawno temu, podczas jednej z burz piorun trafił w drzewo, które rosło u mnie na podwórku. Drzewo się zawaliło, upadło prosto na budę, w której był mój pies. I skończyło się fatalnie. Od tamtej pory mam tak jakby uraz. Tzn boję się, że pewnego dnia trafi mi w dom : p, a z drugiej strony za każdym razem przypomina mi się pies, które tragicznie skończył. O i tak.
|
^N
|
Dodany dnia 25-03-2010 16:48
|
Administrator
Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
|
Bardzo ciekawe zjawisko, które bardzo lubię.
Zawsze, jak jest burza, to siadam przy oknie i patrzę na świat. Jest wtedy cudownie. Upajam się echem grzmotów i światłem błyskawic. Mieszkam na przedmieściach, a niedaleko jest pole, w które często biją pioruny. Wtedy jest tak donośny huk, że aż cały dom się trzęsie.
A potem, po całej ulewie otwieram okno, a ziemia tak przepięknie pachnie. Takim deszczem i świeżością.
Chcę już lato... |
|
|
|
~alice_in_wonderland
|
Dodany dnia 11-04-2010 13:49
|
Użytkownik
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1102
Data rejestracji: 13.12.09
Medale:
Brak
|
W żadnym wypadku się nie boję, co więcej wole burze od zwykłej, codziennej, słonecznej pogody. Najlepiej, kiedy jest późno w nocy- wtedy mogę stać całą wieczność przy oknie i patrzeć, jak walą pioruny. Rzeczywiście, jest to dobry moment do wyciszenia, poukładania sobie pewnych spraw. Na mnie działa kojąco- po długiej burzy funkcjonuję inaczej. Moment, w którym otwiera się okno i wącha świeże powietrze... brak słów.
|
~Gladus93
|
Dodany dnia 11-04-2010 13:54
|
Użytkownik
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 364
Data rejestracji: 09.04.10
Medale:
Brak
|
Lubię burzę,świetny klimat do czytania czy oglądania jakiegoś Horroru.Po prostu lubię tę atmosferkę która burzy towarzyszy |
|
|
|
!Tom_Riddle
|
Dodany dnia 13-06-2010 12:14
|
VIP
Ranga: Lord
Punktów: 17516
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
|
Burza to dla mnie wspaniałe zjawisko przyrody, które chętnie oglądam. Nie ma nic uspokajającego nad odgłos szumu deszczu, wycia wiatru, bębnienia kropel deszczu o szybę, grzmoty rozlegające się na całej szerokości nieba. Podobno Indianie wierzyli, że w czasie burzy po niebie tam i z powrotem biega wymarłe już dziś zwierzę: Brontoterium, a odgłos jego kopyt odbija się echem od chmur... Wspaniały czas na refleksję... |
|
|
|
~Promitet
|
Dodany dnia 13-06-2010 14:27
|
Użytkownik
Ranga: Animag Lew
Punktów: 566
Data rejestracji: 19.03.10
Medale:
Brak
|
Ja lubię burzę. Choć miałam kilka nieprzyjemności związane z burzą . Jak byłam mała to w dom na przeciwko mnie walnął piorun. Szczęście, że ten dom nie jest zamieszkany. Nikogo w nim nie było. Albo jak wracałam ze szkoły do domu i zapomniałam klucza do bramki i zaczęło lać i była burza. Ale muszę przyznać że nie jest to straszne zjawisko. W burzy lubię wyjść na dwór i cała zmoknąć . |
|
|
|
~Mniszka19Xd
|
Dodany dnia 13-06-2010 14:41
|
Użytkownik
Ranga: Barman w Trzech Miotłach
Punktów: 1320
Data rejestracji: 03.06.10
Medale:
Brak
|
uwielbiam burzę świetne pioruny,przebłyski,grzmoty po prostu wszystko uwielbiam w takiej burzy
|
~Malkontentka
|
Dodany dnia 13-06-2010 15:44
|
Użytkownik
Punktów: 1721
Data rejestracji: 09.05.10
Medale:
Brak
|
Kocham burzę... te huki i błyskawice. Uwielbiam wtedy stać na tarasie i robić zdjęca. Najlepiej gdy burza jest bardzo blisko.
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE!
''Ziemia zmarznięta.
Krok wędrowców pęta.
Nie zobaczą drogi końca,
Ani księżyca ani słońca."
J.R.R. Tolkien
|
|
|
|
~Therion
|
Dodany dnia 05-07-2011 15:24
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1016
Data rejestracji: 03.07.11
Medale:
Brak
|
Lubię burzę, zawsze siadam na balkonie, i oglądam błyskawice, chmury, cudownie jest jak dodatkowo wieje wiatr.
Pozdro Dla Ziomali
Killjoys!
MAKE
SOME
NOISE
Scabior <3
|
|
|
|
~marihermiona
|
Dodany dnia 04-09-2012 16:44
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1058
Data rejestracji: 06.07.12
Medale:
Brak
|
Ja kocham burzę to takie piękne, tak to ładnie wygląda i po niej tak ładnie pachnie i czasem jest piękna tęcza, której lubię robić zdjęcia. Jednak pod czas niej mama każe wyłączać sprzęty elektroniczne i czuję się odłączona od świata. Ja uwielbiam chodzić po burzy, bo powietrze wtedy jest takie czyste i Świerze.
Z końca jego różdżki wystrzeliła srebrna łania. Wylądowała na podłodze, przebiegła przez pokój i wyskoczyła przez okno. Dumbledore patrzył, aż jej srebrna poświata zniknęła w ciemności, a potem odwrócił się do Snape'a. Oczy miał pełne łez.
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze."
|
|
|