· Co sądzicie o kreacji Hermiony Granger podczas Balu Bożonarodzeniowego? |
~ziemniaczek9
|
Dodany dnia 13-05-2014 16:48
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 201
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 28.04.14
Medale:
Brak
|
Dla mnie Hermiona wyglądała pięknie w tej różowej kreacji. Miała ładną fryzurę i pasowała do Wiktora Kruma. Chciałabym mieć taką sukienkę jak ona.
Edytowane przez Czarodziejka dnia 26-06-2014 00:09 |
 |
|
|
~Bou
|
Dodany dnia 13-05-2014 17:16
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2195
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 27.04.10
Medale:
Brak
|
Jak dla mnie zbyt przesłodzona. Nie pasuje mi taki kolor do Hermiony. Sądzę, że ten błękit z książki jest idealny.
|
~Tarija
|
Dodany dnia 25-06-2014 13:22
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Goblin
Punktów: 25
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 23.06.14
Medale:
Brak
|
Nie podobała mi się sukienka,szczególnie brzydko jej się układała na biuście,wydaje mi się że ma za mały do tego typu kroju,wygląda zakrywając twarz jak by miał to na sobie mężczyzna. (najbardziej było to widoczne gdy wchodziła do sali)
 |
 |
|
|
^raven
|
Dodany dnia 25-06-2014 15:49
|
Administrator

Dom: Ravenclaw
Ranga: Mugol
Punktów: 2
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
|
Miała na sobie szaty z powiewnego, błękitnego materiału
Cytat z książki. Warto tu zwrócić uwagę na dwa słowa: SZATY i BŁĘKITNEGO. Skąd więc różowa sukienka? Filmowcy zrobili z tego balu zwykłą mugolską imprezę - w książce o żadnej uczennicy nie napisano, że miała sukienkę, wszystkie ubrane były w 'szaty' właśnie.
Po pierwsze róż, a zwłaszcza ten odcień, to nie jest moim zdaniem kolor dla Emmy. Po drugie - te falbanki, zwłaszcza to coś, co zwisa jej z ramion, są beznadziejne. Nie sposób się też nie zgodzić z Tariją - ona ma zbyt mały biust na ten krój. Dużo lepszy byłby ten książkowy błękit i, jeśli już koniecznie sukienka, a nie szaty, to bardziej klasyczny wzór, bez zbędnych ozdobników.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH
I'm not living, I'm just killing time.
Alergia. Na życie.
|
 |
|
|
~Lady Morgana
|
Dodany dnia 03-07-2014 17:43
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 310
Data rejestracji: 30.06.14
Medale:
Brak
|
Jej sukienka na Balu Bożonarodzeniowym była śliczna. Różowa, miała odpowiednią długość i wspaniały krój. Mimo, iż wyobrażałam sobie ją zupełnie inaczej (w książce była błękitna), to i tak uważam, że Hermiona wyglądała w tej kreacji naprawdę pięknie i zjawiskowo. |
 |
|
|
~Hana Turner
|
Dodany dnia 12-11-2016 16:32
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 184
Data rejestracji: 10.11.16
Medale:
Brak
|
Mi się bardzo podoba krój sukienki, ale mogli wybrać inny odcień różu, albo inny kolor. Coś mi nie pasuje w nim i nie łączy mi się z wizerunkiem Emmy. Chociaż na początku zrobiła na mnie wrażenie.
|
~wiechlina roczna
|
Dodany dnia 12-11-2016 20:05
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2520
Data rejestracji: 11.05.15
Medale:
|
To jeden z tych reżyserskich eksperymentów, polegających na "poprawianiu" książki.
Całkowicie się zgadzam z poglądami raven. Te falbanki są okropne. Harry zresztą kilkanaście stron wcześniej wyraził jednoznacznie niepochlebną opinię o sukience ciotki Petunii, też ozdobionej falbankami. Skoro sam czuł odrazę do pójścia na bal z tak ubraną partnerką, to raczej nie zachwyciłby się taką suknią przyjaciółki.
Różowy kolor jakoś Emmie nie bardzo pasował, ale widocznie koniecznie chcieli go "dopasować" do koloru stroju Wiktora Kruma. Doprawdy innego powodu nie znajduję, aby coś takiego wymodzić, skoro był gotowy opis i został zignorowany.
Edytowane przez wiechlina roczna dnia 12-11-2016 20:06 |
 |
|