· Czego brakuje Wam w filmie? |
~Lily2406
|
Dodany dnia 02-02-2012 19:20
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Uczestnik TT
Punktów: 235
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 31.01.12
Medale:
Brak
|
Nom tej sceny z Malfoy'em na pokątnej, Lily w każdej części jest stanowczo z mało...a ja tak ją kocham<3
Lily Evans na zawsze<3
Tylko Lily Evans<3 |
 |
|
|
~Luna1495
|
Dodany dnia 19-02-2012 12:40
|
Użytkownik

Ranga: Drugoroczniak
Punktów: 92
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 31.01.12
Medale:
Brak
|
Mi brakuje właśnie tej samej sceny, tego jak Harry się pytał co to jest. Brakowało mi także sceny w której Harry spotyka na Ulicy Pokątnej Malfoya jak przymierzał sobie szkolną szatę. |
 |
|
|
~harry9912
|
Dodany dnia 15-03-2012 20:22
|
Użytkownik

Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego
Punktów: 69
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 26.11.11
Medale:
Brak
|
Hmm... mi brakuje najbardziej jak już dużo osób wymieniło zagadki z eliksirami . Także brakuje sceny poznania Malfoya u Madame Malkin w filmie zrobili tę scenę w Hogwarcie szkoda ; (
|
|
~Shoutbox
|
Dodany dnia 15-03-2012 20:34
|
Użytkownik

Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -39
Data rejestracji: 13.03.12
Medale:
Brak
|
Mi brakuje sceny w której Hagrid muwi Harremu o tym, że chciałby mieć smoka. ta scena była by w filmie ale ją wycieli.
[link usunięty]
Edytowane przez mooll dnia 30-04-2013 10:35 |
 |
|
|
~Nicole Colin
|
Dodany dnia 08-04-2012 10:09
|
Użytkownik

Ranga: Członek GD
Punktów: 505
Data rejestracji: 09.09.11
Medale:
Brak
|
Uważam że zabrakło sceny z ulicy Pokątnej, kiedy Harry i Malfoy przymierzali szaty Hogwartu.
|
|
~Hermiona516
|
Dodany dnia 20-12-2012 17:49
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 402
Data rejestracji: 19.12.12
Medale:
Brak
|
Mi brakuje Irytka! Przez to że reżyser nie dodał go w 1 części HP to nie można go dodać w następnych 
|
*mooll
|
Dodany dnia 30-04-2013 10:35
|
Super Owadzik

Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 10619
Data rejestracji: 28.09.09
Medale:
Brak
|
Odpowiedź, jak prosił autor, należy uzasadnić. Należy napisać, dlaczego ta scena powinna być ukazana. Inaczej posty będą usuwane (jak spam).
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?]
http://hogsmeade....ad_id=2444
Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
|
 |
|
|
~Fred James Syriusz Remus
|
Dodany dnia 30-04-2013 14:41
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 296
Data rejestracji: 29.12.12
Medale:
Brak
|
Brakuje mi tej sceny z pojedynkiem oraz tej sceny, kiedy był razem z Nevillem i Draconem w Zakazanym Lesie. Znaczy, ta scena się pojawiła, ale nie byla ona moim zdaniem zbyt udana
 |
|
|
~kakat40
|
Dodany dnia 15-09-2013 17:38
|
Użytkownik

Ranga: Członek GD
Punktów: 505
Data rejestracji: 08.08.13
Medale:
|
Mnie brakuje sceny, w której Harry spotyka na Ulicy Pokątnej Malfoya, jak przymierzał sobie szkolną szatę. Brakuje mi także tej zagadki o eliksirach w drodze po Kamień Filozoficzny. Ale z tych wszystkich najbardziej przenoszenia/transportowania smoka Hagrida - Norberta. To był jedna z najciekawszych scen w książce, a w filmie jej nie ma  |
 |
|
|
~Hermiona778
|
Dodany dnia 18-05-2014 17:23
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Wszechmocny magik
Punktów: 6272
Data rejestracji: 24.03.14
Medale:
Brak
|
Zadania po grze w szachy czarodziejów - tego gdy Harry i Hermiona mieli zgadnąć który eliksir jest który. Chciałabym zobaczyć jak wygląda trucizna i pozostałe eliksiry, ale także ogólnie tą scenę. 
|
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 19-05-2014 14:09
|
VIP

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 256094
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Ogólnie bardzo lubię pierwszą część ekranizacji, i ze świecą w ręku szukać tu jakichś niedociągnięć. No, ale faktycznie paru istotnych scen mi brakuje ( bohaterów też ^^ ).
Może wypada zacząć od...Irytka ;p - Moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie pominęli poltergeista w filmach. Wniósłby z pewnością nieco ożywienia i humoru. Nie chodzi tylko rzecz jasna o rzucanie kredą i inne dowcipy, ale te teksty - np. o Jęczącej Marcie, o "miłości" Pottera i Luny...Skoro nie 'wsadzili' go od początku filmów, to potem też z kapelusza nie dało rady go wyciągnąć : np. w WA.
Spotkanie z Draco u Madame Malkin : No aż się prosiło, aby ta scena się znalazła, bo to w Hogwarcie...Słabe delikatnie mówiąc.
Zagadka Severusa : Pan Columbus mógł trzymać się już wierniej tych przeszkód pod Puszkiem, bo nie rouzmiem czemu akurat te eliksiry pominięto - czy wypadłby gorzej od diabelskich sideł albo lataniu za kluczem na miotle ?
To i tak są mimo wszystko jakieś szczegóły, które nie rażą tak jak np. spalenie Nory w KP czy inne dziwactwa.

|
 |
|
|
~puszek29
|
Dodany dnia 19-05-2014 18:10
|
Użytkownik

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 132
Data rejestracji: 11.05.14
Medale:
Brak
|
Mi osobiście brakuje szczegółów. Inaczej wyobrażam sobie to podczas czytania, a na filmie nieraz jest przekręcone lub w ogóle czegoś nie ma.
Sam fakt, że większość szczegółów jest zachowana to nadal brakuje mi tych najważniejszych dla mnie. |
 |
|
|
~Draco_Lucjusz_Malfoy_123_
|
Dodany dnia 20-06-2014 10:06
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -73