· Ombre Hair |
!leea
|
Dodany dnia 08-06-2012 22:36
|
VIP

Dom: Ravenclaw
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11463
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 30.01.10
Medale:
|
Ombre Hair - czyli celowe rozjaśnienie końcówek włosów, albo koloryzacja na jakiś kolor.
Niektórzy uważają to z obciach, bo podobno wyglądają jak paru miesięczne odrosty 
A wy co o tym myślicie?

Bo według mnie to coś zarąbistego :D Sama planuję jasny róż, albo turkus na końcówki. I tak mam je obciąć ]:> a bibuła mało daje.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
|
 |
|
|
~Zosia
|
Dodany dnia 08-06-2012 22:53
|
Użytkownik

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1289
Data rejestracji: 01.09.11
Medale:
Brak
|
Też uważam, że to super !!! Bardziej mi się podobają takie rozjaśnione na naturalny kolor, jak to 2. zdjęcie od lewej na dole <333
Ale kolorki też są fajne. Zrobiłabym se takie, ale szkoda mi włosów, bo sama mam mało, a do szkoły nie wolno i nie chcę potem obcinać... |
 |
|
|
!Asik
|
Dodany dnia 09-06-2012 10:44
|
VIP

Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
A mi się nie podobają. Bez urazy Lea ale kojarzą mi się z dziewczynkami ze szkół plastycznych, które bardzo chcą się wyróżnić jakie to one "indywidualistki" są. Efekt taki że różnią się tylko kolorami na końcówkach...
|
^N
|
Dodany dnia 09-06-2012 10:58
|
Administrator

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
|
Podpisuję się odnóżami i ręcami, pod postem Asika. Mi się to cholernie nie podoba. Właśnie kojarzy mi się takie coś na włosach, z jakimiś pseudointeligentnymi pseudoartystkami. I jak patrzą na ta, to mi się niedobrze robi... Takie pseudomodelki. Tak wiem, pojazd po pełnej linii, ale takie jest moje skromne zdanie.  |
 |
|
|
!leea
|
Dodany dnia 09-06-2012 11:50
|
VIP

Medale:
|
A mi się nie podobają. Bez urazy Lea ale kojarzą mi się z dziewczynkami ze szkół plastycznych, które bardzo chcą się wyróżnić jakie to one "indywidualistki" są. Efekt taki że różnią się tylko kolorami na końcówkach... niach niach niach <3 ^^ ja wychodzę z założenie, że jak jest się młodym, trzeba z tego korzystać i robić rzeczy, które później nie będzie wypadać robić
Ja mam taki plan wakacyjny, bo i tak końcówki obcinam ^^
A co do plastyków to mi bardziej kojarzy się kolor marchewy na całe włosy uwielbiany przez gim to się widzi na korytarzach. O.o
E:
A co do Letty, to też trochę racji jest. Chociaż to takie trochę stereotypowe, jakby odrobina hm... szaleństwa [ chociaż to z mocne słowo ] byłą od razu jakimś przejawem chęci rzucania się w oczy i emanowania swoją pseudo-artystyczną duszyczką. Coś jak teczka, i Zenit = jestem hipsterę. Dla mnie taka mała zmiana w ogóle nie jest tego przejawem, bo znam takie osoby w stylu "ęł jęstęm artystą" z gim, że żal patrzeć :x i to dopiero jest cyrk, a jakieś tam kolorowe końcówki to w ogóle coś total neutralnego.
Nigdy nie zapominaj o tym, kim jesteś, bo świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego swoją siłę, a wtedy przestanie to być twoją słabym punktem. Zrób z tego swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko tobie.
Edytowane przez leea dnia 09-06-2012 12:06 |
 |
|
|
!Asik
|
Dodany dnia 09-06-2012 14:20
|
VIP

Ranga: Mistrz Zaklęć
Punktów: 2821
Data rejestracji: 19.07.11
Medale:
|
Jak zrobisz to tak czy inaczej się pochwal co z tego wyszło Może zmienię zdanie.
|
~Loa_riddle
|
Dodany dnia 09-06-2012 15:13
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1507
Data rejestracji: 30.05.11
Medale:
Brak
|
Mi się coś takiego podoba, ale jeśli jest to jakiś mocny kolor na jasnych włosach, albo jasny na ciemnych. U mnie blond włosa kuzynka zrobiła sobie pomarańczowe końcówki i muszę przyznać, że wyglądało to zabójczo. ; ) Widziałam jednak bardzo mało osób z czymś takim, a podobno jest to takie popularne.
-Panowie, proszę was, nie kłóćcie się z mojego powodu- poprosił Ian, który wciąż nie mógł się nadziwić przyjaźni między tak różnymi-zarówno z charakteru, jak i z wyglądu- rycerzami.
Sancerre uśmiechnął się.
-Och, ja i Henri kłóciliśmy się od zawsze, nawet wtedy, kiedy on był giermkiem mojego brata, a ja - giermkiem mojego kuzyna. A i tak to ja miałem zawsze ostatnie słowo.
-A ja miałem rację- odparł spokojnie de Bar.
Sancerre spojrzał na niego takim wzrokiem, że zarówno Ian jak i Grandpre uśmiechnęli się.
Hyperversum, Cecilia Randall
|
 |
|
|
!leea
|
Dodany dnia 09-06-2012 15:23
|
VIP

Medale:
|
Widziałam jednak bardzo mało osób z czymś takim, a podobno jest to takie popularne.
No właśnie ja też. Wszyscy mówią, jakie to popularne, ale tak na ulicy to raczej ludzi nie widziałam. Jak już to troszkę rozjaśnione końcówki widuję - ale takie coś to ja mam naturalnie :x
|
 |
|
|
~Athenea
|
Dodany dnia 25-06-2012 19:38
|
Użytkownik

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 95
Data rejestracji: 25.06.12
Medale:
Brak
|
Wydaje mi się, że to zależy tez od urody - niektórym pasuje, innym nie - a nie ma powodu ślepo podążać za modą.
Jak dla mnie ombre jest całkiem fajną sprawą, ale sama mam za krótkie włosy, żeby je tak pomalować. W sumie to... dziwnie bym wyglądała. Bardzo.
Natomiast ostatnio znajoma (ciemna blondynka) pomalowała końcówki na fioletowo- tylko nie stopniowo przyciemniane, ale od razu blond:fiolet. Całkiem fajnie wygląda.
CHROŃ NAS RAVENCLAWIE!
I'm watching you, drogi Gościu.
|
 |
|
|
~Soren
|
Dodany dnia 29-06-2012 22:30
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 313
Data rejestracji: 28.06.12
Medale:
Brak
|
Mi się podoba, ale tylko wtedy gdy są stopniowo rozjaśniane/przechodzą w dany kolor, inaczej rzeczywiście wyglądają jak odrosty.
Edytowane przez Soren dnia 29-06-2012 22:31 |
 |
|
|
~Panicz Misaki
|
Dodany dnia 29-06-2012 22:53
|
Użytkownik

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 265
Data rejestracji: 11.05.12
Medale:
Brak
|
Mi się to bardzo podoba. Najbardziej jak malowane są końcówki na niebiesko lub różowo. Ja w tej chwili mam całe włosy pomalowane na niebiesko-zielono. Potem maluje na różowo ^^
I WIEDZY O WŁASNEJ WSZECH WIEDZY KRUKONÓW
RATUJ NAS SLYTHERINIE !!!
-Przez te wszystkie lata?...
-Zawsze.
|
 |
|
|
!leea
|
Dodany dnia 29-06-2012 23:05
|
VIP

Medale:
|
. Ja w tej chwili mam całe włosy pomalowane na niebiesko-zielono. aww *-* wstaw zdjęcie, błagam. Ja bym chciała sobie po całości na pastelowy róż walnąć, ale chyba rzeczywiście, bym za bardzo 'plastykiem jechała'. No i ta walka z odrostami, to nie dla mnie
|
 |
|
|
~Panicz Misaki
|
Dodany dnia 29-06-2012 23:43
|
Użytkownik

Medale:
Brak
|

Nie zwracajmy uwagi na "makijaż "^^""""""""""
-Zawsze.
Edytowane przez Panicz Misaki dnia 29-06-2012 23:44 |
 |
|
|
!leea
|
Dodany dnia 30-06-2012 00:00
|
VIP

Medale:
|
Nie zwracajmy uwagi na "makijaż "^^""""""""""
ależ dlaczego 
Włosy odjazd *,* chociaż ja wolę bardziej delikatne kolory, by się w oczy za bardzo nie rzucać, bo mi to przeszkadza ^^ Fajne są też turkusy i czerwienie rodem 'Arielka' 
|
 |
|
|
~CiotkaMarge
|
Dodany dnia 30-06-2012 07:10
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 113
Data rejestracji: 16.06.12
Medale:
Brak
|
To rozjaśnianie jest naprawdę super. Ja tak nie mogę, bom blondynka, ale zazdroszczę. Wspaniale!
 |
|
|
~Panicz Misaki
|
Dodany dnia 30-06-2012 12:16
|
Użytkownik

Medale:
Brak
|
ależ dlaczego 
Bo jest dziwny. Tylko tak sie umalowałam na zdjęcie ^^
chociaż ja wolę bardziej delikatne kolory, by się w oczy za bardzo nie rzucać, bo mi to przeszkadza
Uwielbiam jak ludzie na ulicy się za mną oglądają i małe dzieci zaczepiają i zadają głupie pytania ^^
-Zawsze.
|
 |
|
|
~Suja
|
Dodany dnia 30-06-2012 12:53
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Punktów: 258
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 12.06.12
Medale:
Brak
|
Widziałem pare razy dziewczyny z takimi końcówkami w wakacje, najczęściej to chyba niebieski albo jakiś jaskrawy.
I wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów,
Chroń nas Gryffindorze!!!
|
 |
|
|
!leea
|
Dodany dnia 30-06-2012 13:34
|
VIP

Medale:
|
Uwielbiam jak ludzie na ulicy się za mną oglądają i małe dzieci zaczepiają i zadają głupie pytania ^^
tak kiedyś moja koleżanka zafarbowała się na bodajże niebiesko i pytali ją na ulicy "to naturalne???" Chodziło im o to pewnie, czy peruka, ale i tak pytanie samo w sobie, po prostu mistrzowskie.
|
 |
|
|
~fanka98
|
Dodany dnia 30-06-2012 18:03
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5238
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 16.03.11
Medale:
Brak
|
Ja raz sobie końcówki zafarbowałam, ale wtedy, gdy to nie było jeszcze modne. Walnęłam sobie róż, ale tylko bibułą. A że moje włosy są wyjątkowo jasne, trzymały się bardzo długo. Teraz jest na to wielki szał, więc w najbliższym czasie farbować nie zamierzam.
U mnie w szkole większość dziewczyn tak ma, a ja nie zamierzam za nimi podążać. A wtedy mi mówiły, że to głupota -,- |
 |
|
|
~Nymphadora_Tonks3
|
Dodany dnia 01-07-2012 09:42
|
Użytkownik

Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 208
Data rejestracji: 28.06.12
Medale:
Brak
|
Ja planuję turkus i róż Próbowałam wczoraj bibułą, ale nic nie daje...Zamówię toner albo kupę farbę  |
 |
|