· Portale społecznościowe |
~Potteromaniak0987
|
Dodany dnia 06-09-2011 18:52
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Uzdrowiciel
Punktów: 2335
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 08.11.09
Medale:
Brak
|
Jeżeli chodzi o portale społecznościowe to pełnia one dobrą rolę jeżeli umiemy je dobrze wykorzystać.
Miałam dawniej konto na naszej-klasie. To była fajna rzecz, bo odnowiłam kontakt ze starą klasą gimnazjalną. Nawet doszło do spotkania, które bardzo miło wspominam.
Obecnie przebywam na facebooku i jestem zadowolona. zawsze można się dowiedzieć co słychać u starych znajomych.
Ja nie wiem czemu wy narzekacie.
Ja bynajmniej nie mam znajomych którzy zachowują się dzici neo i wkurzają na głównej tablicy. W sumie to ja się nie dziwię, jak na takie portale się logują 13-15 latki wypisują bzdury, biorą udział w głupich ankietach i wrzucają całego kwejka, nie mówiąc już o zdjęciach gdzie dominuje alkohol. No naprawdę jest się czym chwalić.
Poza tym na facebooku istnieje wiele rozwiązań i blokowań. Niechciane posty też można zablokować jeśli jakaś osoba Ciebie denerwuje. Na wszystko po prostu jest rozwiązanie  |
 |
|
|
~bella16
|
Dodany dnia 06-09-2011 19:11
|
Użytkownik

Dom: Slytherin
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 47
Data rejestracji: 29.08.11
Medale:
Brak
|
Mam konto na naszej klasie, hogsmeade, facebook Fotki nie mam usunełam |
 |
|
|
~gabrysia6210
|
Dodany dnia 06-09-2011 19:37
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 262
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.08.11
Medale:
Brak
|
Ja mam konto na facebooku i na naszej klasie ale rzadko tam wchodzę.
-Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
Bystrości Krukonów
Lojalności Puchonów
Sprytu Ślizgonów
Naucz nas Gryffindorze!
|
 |
|
|
~Theodore
|
Dodany dnia 23-11-2011 15:49
|
Zbanowany

Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1200
Data rejestracji: 11.11.11
Medale:
|
Kiedyś miałem konto na naszej-klasie, ale je usunąłem. Po pierwsze, stał się naszą-fotką oraz wylęgarnią pokemonów, którzy nie mają co robić w realnym życiu. Po drugie, stał się okropny po dodaniu prezentów, a jeszcze gorszy po dodaniu gier. Z gier grałem jedynie w Icy Tower. Teraz mam go na komórce, przynajmniej się nie tnie.
I kiedyś miałem konto na kurniku, ale zapomniałem hasła. Ale jestem zdolny! Poza tym za chwilę zrobię sobie nowe 
I can't excite you anymore.
Where's your gavel? Your jury?
What's my offense this time?
You're not a judge but if you're gonna judge me
Well, sentence me to another life.
Don't wanna hear your sad songs
I don't wanna feel your pain
When you swear it's all my fault
'Cause you know we're not the same
No, we're not the same, oh, we're not the same.
|
 |
|
|
~emilyanne
|
Dodany dnia 23-11-2011 15:56
|
Użytkownik

Ranga: Dziedzic Gryffindora
Punktów: 5622
Data rejestracji: 28.10.11
Medale:
Brak
|
Ja kiedyś miałam NK, ale już nie mam. Albo mam... Nie pamiętam... Dawno tam nie wchodziłam. Bardzo dawno.Nie wchodzę tam, ponieważ nowe sweet focie i zaproszenia do durnych gier bardzo mnie irytują.
Miałam też fotkę, na której byli sami zboczeńcy, to usunęłam.
Aktualnie posiadam Facebooka, który jest w porządku. Niestety dzieciaki przenoszące się nań, z NK bywają równie denerwujące. Tysiące ankiet na tablicy - ukrywam posty osób, które je wypełniają. Ale zawsze mogę się dowiedzieć co u moich znajomych słychać, kiedy nie mam z nimi kontaktu.
Mam również PhotoBloga, ale to już inna bajka. Po prostu lubię robić zdjęcia
|
 |
|
|
~shocked
|
Dodany dnia 23-11-2011 16:42
|
Użytkownik

Dom: Hufflepuff
Ranga: Wybraniec
Punktów: 8443
Data rejestracji: 11.08.11
Medale:
Brak
|
Ja nie posiadam ani tego, ani owego. Nigdy nie miałam ochoty komentować słit fotek znajomych z którymi widzę się na co dzień.
A jak chcę się spytać np. o coś ze szkoły, to mam GG.
samochodu po więcej czekolady. Ale bez czekolady nie uda mi się pokonać nawet pierwszego stopnia.
Kevin Holmes, Jutro
|
 |
|
|
~Czarodziej_13
|
Dodany dnia 06-12-2011 14:47
|
Zbanowany

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pierwszoroczniak
Punktów: 44
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 06.12.11
Medale:
Brak
|
Portalom społecznościowym powiedziałem "goodbye" - od czasów tzw. "chłamu" nie loguję się tam. Nasza-klasa zmieniła się nie do poznania. Najpierw był normalny, jednak musieli dodać jakieś prezenty czy eurogąbki. Najgorzej zrobili z grami. Czego to już ludzie nie wymyślą? Dla dzieci neo jest to powód do świętowania, dla mnie powód do lamentowania. |
 |
|
|
~hedwigowo
|
Dodany dnia 01-02-2012 19:58
|
Użytkownik

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak
|
Mam konto tylko na Facebooku. Kiedyś też miałam Myspace, ale to było konto blogowe i nie pamiętam już do niego hasła itp.
Na Face'a wchodzę codziennie, sprawdzam newsy o moich ulubionych artystach, zdjęcia znajomych i czasem coś wrzucę.
|
|
~Martita
|
Dodany dnia 01-02-2012 20:59
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak
|
Ja mam konto na:
- Facebooku ( siedze ciagle)
- NK (znudziło mi się i rzadko wchodzę)
-Grono( też już nie wchodzę)
- Hogs (siedze coraz częściej)
- fotka ( kiedyś miałam ale usunęłam)
|
~syrius_black
|
Dodany dnia 04-02-2012 13:31
|
Użytkownik

Ranga: Portret w gabinecie dyrektora
Punktów: 5449
Data rejestracji: 26.12.11
Medale:
Brak
|
Kiedyś bardzo dużo przebywalem na nk.pl ( dawniej nasza-klasa.pl ) , jednak po tylu zmianach , które przeszedł ten portal przestałem już go praktycznie używać ( tak około co miesiąc wchodzę na nk.pl aby sprawdzić czy ktoś napisał mi jakąś wiadomość ) .
Potem zacząłem intensywnie korzystać z facebooka , ale też powoli mam go dosyć .
Dla mnie w każdym rankingu zwyciężyłoby hogsmeade.pl , gdyż takiej społeczności jak tutaj nigdzie nie znajdziemy ...
 |
|
|
~Kinga121
|
Dodany dnia 04-02-2012 14:48
|
Użytkownik

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 881
Data rejestracji: 30.08.11
Medale:
Brak
|
Kiedyś bardzo często wchodziłam na nk.pl ,ale teraz wykasowałam z tej strony konto i nie lubię już tego portalu... jest dla mnie taki zamulony i pełno tam pokemonów, oprócz Hogsmeade mam jeszcze konto na Facebooku gdzie mi się nawet podoba i zapytaj.onet.pl ,ale tam za często nie wchodzę ponieważ nie chce mi się odpowiadać na tej ich czasami durne pytania. |
 |
|
|
~Klaus
|
Dodany dnia 12-01-2014 18:59
|
Użytkownik

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 170
Data rejestracji: 16.12.13
Medale:
Brak
|
Kiedyś siedziałem na nk.pl, ale skasowałem konto i uciekłem na Fejsa.
po za tym nie siedzę na żadnym portalu społecznościowym. FB zjada już wystarczająco dużo mojego czasu 
|
!mniszek_pospolity
|
Dodany dnia 27-09-2014 21:01
|
VIP

Ranga: Lord
Punktów: 256094
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 15.12.12
Medale:
Brak
|
Facebooka nawet nie zakładałem. Nie widzę takiej potrzeby. Do czego on mi niby potrzebny ? Kiedyś miałem naszą klasę. Chyba nawet ze 400 znajomych się znalazło. ^^ Usunąłem po kilku latach (jak na studiach byłem). Spowszedniała mi, bo nic się tam nie działo. Ktoś dodał jakieś zdjęcie, i tyle w zasadzie. Ogólnie nie jestem fanem portali społecznościowych. Mogę bez nich żyć ;p