Dom:Gryffindor Ranga: Dorosły Czarodziej Punktów: 882 Ostrzeżeń: 1 Postów: 321 Data rejestracji: 22.03.11 Medale: Brak
Am am kocham słodkości... ciastka, żelki, torty, lody, chipsy, paluszki, czekolada, wafelki, cukierki, batoniki...
a ulubione z ulubionych:
ciastka: jeżyki, łakotki, petitki (wszystkie istniejące), herbatniki, maślane, pieguski, hity...
żelki: wszystkie istniejące, prócz nimm 2 jogurtowe
torty: wszelkie smaczki
lody: truskawkowe, smerfowe <3 czekoladowe, malinowe, tiramisu, snickers, jagodowe, śmietankowe, waniliowe...
chipsy: lays <3
paluszki: beskidzkie i "tradycyjne"
czekolada: milka, wedlowska...
wafelki: grześki
cukierki: wszystkie
batoniki: większość ^^
- czekoladę (Milka, Wedel)
- batoniki (Mars, Kinder Bueno, Milky way)
- chipsy (Lay's)
- ciastka (zwierzątka z czekoladą, Pieguski)
- różne ciasta domowe (sernik, szarlotka)
- jogurty
- żelki
- torty (czekoladowe najlepsze!!)
jest ich dużo więcej, ale wszystkich wypisać się nie da ;D
- Pan Lunatyk przesyła wyrazy szacunku profesorowi Snape'owi i uprasza go, by zechciał nie wtykać swojego długiego nochala w sprawy innych ludzi.
- Pan Rogacz zgadza się z panem Lunatykiem i pragnie dodać, że profesor Snape jest wrednym głupolem.
- Pan Łapa pragnie wyrazić swoje zdumienie, jak taki kretyn mógł zostać profesorem.
- Pan Glizdogon życzy profesorowi Snape'owi miłego dnia i radzi mu umyć włosy, bo kleją się od łoju.
_____________ Od przebiegłości Ślizgonów, Kretynizmu Puchonów, I od Wiedzy - O - Własnej - Wszechwiedzy Krukonów,
CHROŃ NAS GRYFFINDORZE!
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 37745 Ostrzeżeń: 2 Postów: 1,722 Data rejestracji: 02.08.11 Medale:
Hmmm czekolada, lody poziomkowe i cytrynowe, chipsy, żelki, jogurty i inne
[...] Za bardzo mi na tobie zależało. Bardziej mi zależało na twoim szczęściu niż na tym, byś poznał prawdę, bardziej na twoim spokoju niż na moim planie, bardziej na twoim życiu niż na życiu innych osób, które mogły je stracić, gdyby cały plan zawiódł. Innymi słowy, zachowałem się tak, jak się tego spodziewał Voldemort po nas, głupcach, którzy kochamy. [...] Co mnie mogło wówczas obchodzić, że w jakiejś mglistej przyszłości zginie nieokreślona liczba bezimiennych, pozbawionych twarzy ludzi i stworzeń, skoro ty byłeś żywy i szczęśliwy tu i teraz? [...]
Dom:Slytherin Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka Punktów: 460 Ostrzeżeń: 0 Postów: 117 Data rejestracji: 02.08.11 Medale: Brak
Hmmm. Mmmmm... Kocham słodycze. Czekoladę, ciastka, ciasteczka, torty, babeczki, tarty, pralinki... (nie zapominajmy o tym, że to wszystko z zawartością czekolady). Ojejku, aż się rozmarzyłam. Teraz muszę coś zjeść.
I pozdrawiam wszystkich, którzy z nieznanych mi powodów mnie pozdrawiają.
Dom:Ravenclaw Ranga: Barman w Dziurawym Kotle Punktów: 1391 Ostrzeżeń: 0 Postów: 345 Data rejestracji: 29.06.11 Medale: Brak
Ze słodyczy najbardziej lubię:
-czekoladę,
-żelki,
-wszelkiego rodzaju batoniki , nie licząc chałwy,
- ciastka,
-groszki,
Jednak czekolada rządzi
Jedną zasadą wciąż motywowany
Bądź własną osobą
Bądź co bądź sobą
Niech twa osoba będzie ozdobą
Nie jednorazowo, lecz całodobowo
Trafiam białym w czarne jak kulą bilardową
Oblicz pole podstawy jaką jest oryginał
Lub działania poletko, jeśli jesteś marionetką
To wroga sugestia, pożera cię jak bestia
Mów do serca bitu, bo tam jest amnestia
Od A do Zet, od Zet do A
Ja to ja to jasne jak dwa razy dwa
Proste jak drut, nigdy nie gram z nut
A rymów mam w brud, które trwonię
Gdy tylko stanę przy mikrofonie
Od mikrofonu strony nie stronię, o nie!
Widzę szczyt, a za szczytem
Zaszczyt za zaszczytem
Lśnienie mistrzostwa kieruje moim bytem
Ambicja spotyka się z uznaniem i zachwytem
Wyrzeczenia są tutaj jedynym zgrzytem
Dom:Gryffindor Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1767 Ostrzeżeń: 0 Postów: 440 Data rejestracji: 09.02.13 Medale: Brak
Ogólnie wszystkie, ale często zależy to od mojego nastroju. Żelek często nie jem, ale lubię szczególnie te kwaśne. Czekoladę uwielbiam, zazwyczaj Milkę jogurtową czy kremową. Super rozpływa się w ustach. Ciasta dosyć często jem, ale nie lubię tych z galaretką i z owocami. Najlepiej smakują mi te czekoladowe, tiramisu, kawowe, krówkowe. Wafelki tak średnio preferuję. Zawsze mi się przykleja to suche do ust, a to takie nieprzyjemne uczucie. Lody uwielbiam, ale dobrej jakości. Big Milki są pyszne, owocowe, w polewie czekoladowej z orzechami. Ciastka i ciasteczka lubię bardzo. Krakersy nawet, ale rzadko jem. Chipsy czasami, a od paluszek wolę precelki.
Przytoczę jeszcze wypowiedź wcześniejszą:
mniszek_pospolity napisał/a: Swoją wypowiedź UZASADNIAMY ! Dlaczego takie słodycze lubicie, a nie inne. Jednozdaniowe wypowiedzi typu : "Lubię żelki" będą uznawane za spam i kasowane.
Łamanie reguł tuż pod postem moderatora jest szczytem ignorancji.
Jestem do bólu uzależniona, i to już od najmłodszych lat, od czekolady. Z tego co mama mówiła wynika, że jako kilkulatka byłam w stanie zjeść całą czekoladę, musiałam też dostać jeden pasek (wagonik, rządek, jak zwał, tak zwał) z kolejnej, wtedy był spokój na kilka tygodni. To się w sumie utrzymało do dziś - kiedy wpadnę w "ciąg", pochłaniam czekoladę całymi tabliczkami, potem na długo jest cisza. Zdarza się nawet, że czekolada leży otwarta na stoliku i zupełnie mnie nie korci żeby ją zjeść, wręcz nie mam na nią ochoty. Z reguły wybieram Milkę albo Kinder.
Moim drugim uzależnieniem są lody, zwłaszcza truskawkowe Algidy. Te to powinny być w domu cały rok, bo mój wewnętrzny głos niespecjalnie zwraca uwagę, czy to zima, czy lato. Jak głos chce lodów, to będzie wołał dopóki nie dostanie
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
No i błąd autora. Źle założył, że "na pewno każdy użytkownik Hogsmeade lubi słodycze". Ja akurat praktycznie słodyczy nie jadam. Nie mogę patrzeć na czekoladę, batony, wafelki i inne słodkości. Mdli mnie po prostu. Jednak w ankiecie zauważyłem magiczną propozycję : "ciasta". I tu przysłowiowy pies pogrzebany, bo ja DOMOWE wypieki kocham. Nic nie może równać się ze świątecznym piernikiem, keksem, makowcem, sernikiem z brzoskwiniami, mazurkami na Wielkanoc czy babką. Już od dziecka zapałałem jakimś pozytywnym nastawieniem do wszystkiego co świąteczne. Nawet upieczony latem piernik nie będzie smakował mi tak jak podczas wieczoru w Boże Narodzenie .
Kiedyś, dawano, dawno temu miałem jeszcze krótkotrwałą słabość do "rafaello" ( takie coś białe, z wiórkami kokosowymi, jakiś orzeszek czy migdał w środku ). Spróbowałem po raz pierwszy u sąsiadki babci, i tak jakoś posmakowało. Jednak "zażyłość" z tą słodkością nie trwała długo.
Dom:Ravenclaw Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade Punktów: 818 Ostrzeżeń: 0 Postów: 141 Data rejestracji: 09.07.09 Medale: Brak
Znalazłem fajny wynalazek fiński, zwie się salmiakki. Możecie wyguglać sobie co to jest, ale dla leniwych - są to "cukierki" ze słonej lukrecji, najczęściej w formie żelko- lub tiktakopodobnej. Specyficzne i początkowo bardzo dziwne, ale mi odpowiadają. Ciekawy jest fakt, że robi się na bazie tego również lody i wódkę, ale nie miałem możliwości spróbować.
"Teraz żyjemy w czasach gdzie śmierć drugiego człowieka jest zazwyczaj kwitowana wymuszonym uśmiechem, bo przecież "fajnie" jest być zimnym, wyrachowanym(...), jak postać z ulubionego serialu, a gdy dzieje się krzywda jakiemuś zwierzakowi, to wtedy wszyscy zamieniają się w superbohaterów."
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.