Zbanowany
Dom: Gryffindor
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -102
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.08.14
Medale:
Brak
|
Zdecydowanie coś by się zmieniło, ale z pewnością taka "przyjaźń" nie trwałaby długo - sądzę, że to była prowokacja od strony Dracona. Harry po kilku tygodniach przejrzałby na oczy, że nie ma sensu być wielkim znajomym osoby, która jest sprzymierzeńcem z Czarnym Panem. Wtedy nie był śmierciożercą, ale przecież już jego rodzice wpajali mu do mózgu odpowiednie dla nich zasady. Bardzo mnie ciekawi, jak wyglądałaby ich rozmowa - zastanawiam się, na jakie tematy mieliby dyskutować, jakby wyglądała ich konwersacja podczas przechadzki po korytarzach Hogwartu... szczerze to nic ciekawego nie przychodzi mi do głowy.
Ranga: Animag Lew
Punktów: 545
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 07.11.15
Medale:
Brak
|
Uważam, że ich stosunki mogłyby się zmienić, jednak nie na dłuższą metę. Mieli zupełnie różne charaktery, Harry w końcu przestałby akceptować zachowanie Draco, np. dokuczanie innym, zwłaszcza mugolom oraz czarodziejom urodzonym w niemagicznych rodzinach... prędzej czy później wyniknąłby z tego jakiś konflikt i Harry znalazłby nowe towarzystwo.
Użytkownik
Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 184
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 10.11.16
Medale:
Brak
|
Patrząc na charakter Harrego nawet, jeśliby powiedziałby tak to prawdopodobnie po chwili zmieniły zdanie. Miał inne poglądy niż Draco. Skończyłoby się tak samo, tylko, że musiałby przepraszać Rona za swój zły wybór. A dalej historia toczyłaby się tak samo.