Dom:Gryffindor Ranga: Animag Lew Punktów: 537 Ostrzeżeń: 0 Postów: 142 Data rejestracji: 26.01.15 Medale: Brak
Autor: Chris Columbus ( reżyser Harry'ego Pottera) oraz Ned Vizzini
Eleanor, Kordelia i Brendan razem z rodzicami przeprowadzają się do wielkiego domu, który należał kiedyś do tajemniczego pisarza, Denvera Kristoffa. Po niezapowiedzianej wizycie jego córki, niepokojącej staruszki, rodzeństwo trafia do groźnego świata, w którym czyhają na nich olbrzymy, piraci, Wichrowa Wiedźma i Król Burz. Jaką tajemnicę kryje historia ich własnej rodziny? Czy rodzeństwu uda się w końcu odnaleźć drogę do domu?
"Dom Tajemnic to niebezpieczny, pełen przygód roller coaster, w którym trójka odważnego rodzeństwa zmierza do nieuniknionego starcia z potężnymi mrocznymi siłami. Wybuchowa mieszanka fantazji i tajemnicy. "
J.K.Rowling
Polecam wszystkim!!!
Czytaliście? Co myślicie o tej książce? Chcielibyście przeczytać?
Edytowane przez Nikaa dnia 18-02-2015 18:57
Dom:Gryffindor Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 57 Ostrzeżeń: 0 Postów: 15 Data rejestracji: 24.06.14 Medale: Brak
Właśnie przymierzam się do niej.
Zobaczyłam reklamę w książce "Matt Hidalf. Błyskawica widmo" i wydaje się całkiem fajna a przynajmniej w moich klimatach. Zapewne przy zamawianiu kolejnych części przygód Matta zamówię od razu i tę książkę.
Dom:Gryffindor Ranga: Zdobywca Kamienia Filozoficznego Punktów: 57 Ostrzeżeń: 0 Postów: 13 Data rejestracji: 25.10.13 Medale: Brak
Jak dla mnie jest nawet fajna, ale zdecydowanie gorsza od Harry'ego
Ja? Totalnie szalona, samotna ale towarzyska. Kocham się umartwiać, ale nie jestem masochistką. Mam tysiąc kompleksów, a jednak uwielbiam siebie. Śpiewam, piszę maluję... nieudolnie zresztą. Niby inteligentna, a jednak głupia jak but. Ja? Taka zwyczajna, niewyróżniająca się ja. Słowa i książki mają wielką moc. Bo widzisz, Harry, to nasze wybory ukazują, kim naprawdę jesteśmy, o wiele bardziej niż nasze zdolności.Dziękuję wszystkim którzy mnie pozdrawiają i pozdrawiam nawzajem także drogi Gościu .
Za stara jestem na takie książki, no ale... czytałam Jak już dostałam, to przeczytałam. Z tego co pamiętam, to strasznie mnie denerwowała długość rozdziałów. 1,5 strony to przegięcie, serio. Tak częste odstępy nieco zaburzają płynność czytania, a książka nie była na tyle wciągająca, żeby tego nie zauważyć. Szału nie robi, ale też nie jest źle - fajna historyjka dla nastolatków. Mnie już nie powaliła, bo jednak jest zbyt prosta i banalna dla ludzi w moim wieku, ale z czystym sumieniem poleciłam ją młodszemu kuzynowi, zresztą naszym userom urodzonym po 2000 roku też polecam
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
Dom:Gryffindor Ranga: Pierwszoroczniak Punktów: 40 Ostrzeżeń: 0 Postów: 26 Data rejestracji: 26.01.15 Medale: Brak
Nie czytałem lecz z chęcią przeczytam bo widziałem recenzję
Jeden dla Władcy Ciemności na czarnym tronie
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie,
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie."
Dostałam tą książkę na Święta Bożego Narodzenia w 2013 i is razu przeczytałam. Opis z tyłu był zachęcający, jednak zawiodłam się na treści. Jest to raczej książka dla młodych dzieci. Mojemu bratu się podobało.
- - -
Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.
Dom:Gryffindor Ranga: Czwartoroczniak Punktów: 200 Ostrzeżeń: 0 Postów: 76 Data rejestracji: 24.01.15 Medale: Brak
Czytałam. Bardzo mnie wciągnęła, nawet fajna. Ale Harry lepszy. Uważam, że całkiem ciekawa książka, warto przeczytać. Nie narzekam.
,,Nie żałuj umarłych. Żałuj żywych, a przede wszystkim tych, który żyją bez miłości'' ~ Albus Dumbledore
,,Trzeba być bardzo dzielnym, by stawić czoło wrogom, ale tyle samo męstwa wymaga wierność przyjaciołom'' ~ Albus Dumbledore
,,Obojętność i lekceważenie często wyrządzają więcej krzywd niż jawna niechęć'' ~ Albus Dumbledore
,,Myśli mogą pozostawić głębsze ślady niż cokolwiek innego'' ~ Pomona Pomfrey
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi UĹźytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄ pliki cookies. Ich celem jest Ĺwiadczenie usĹug na najwyĹźszym poziomie, w tym rĂłwnieĹź dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĹ przeglÄ darki dotyczÄ cych cookies oznacza, Ĺźe bÄdÄ one umieszczane w Twoim urzÄ dzeniu. W kaĹźdej chwili moĹźesz dokonaÄ zmiany ustawieĹ przeglÄ darki dotyczÄ cych cookies - wiÄcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĹci.