Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

^N F 09-05-2025 23:32

Nie wiem, wysłałam, chyba
`RazorBMW F 09-05-2025 23:30

a sie naumialem, za to mozesz se dodac bo nick ten sam jakby cos. prywatne wiadomosci -> dodaj znajomego
^N F 09-05-2025 23:29

Nie skończą, bo money, money, money. Ja discorda używam, ale to dalej dla mnie czarna magia, jak mi kolega z pracy wysłał wiadomość, to nie umiałam jej odczytać xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

e, pan boomer sie nauczyl discorda obslugiwac, szokujace O_o
`RazorBMW F 09-05-2025 23:27

Niech to skoncza kiedys bo tego za duzo, naprawde. Wiecznie nie mozna tego wszystkiego robic.
^N F 09-05-2025 23:26

A ja w niedzielę idę na Thunderbolts, bo ponoć spoczko
`RazorBMW F 09-05-2025 23:18

Masz tu NIERa na noc, jak chcesz wiecej to wiesz gdzie pisac iksde https://www.youtu.
..qlxaFkUxgg
`RazorBMW F 09-05-2025 23:16

Nowy Papaj nie ma chwilowo potencjalu do memow, eh, nie to co 2137
`RazorBMW F 09-05-2025 23:15

Marwel podobnie. Nawalili produkcji? To powodzenia w znalezieniu czasu by to ogladac wszystko bo przeciez 23343434234 produkcji
^N F 09-05-2025 23:11

A idź Ty xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:10

star warsy fuj ale jako marka teraz iksde A bylem fanem lol
^N F 09-05-2025 23:10

No to mi się nie spodoba. Aktualnie ogrywam Jedi:Survivor
`RazorBMW F 09-05-2025 23:09

A tam, ludzie nie lubia tur a nagle Claire im sie spodobalo haha. xD
^N F 09-05-2025 23:08

Dobra tam, wiem, ale tury były szybko, że się ich nie widziało, jak się mrugało xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:07

BG zawsze bylo turowe, co tym, w starych mialas tury tylko niewidzialne. W Claire masz i tak... gre prawie rytmiczna w trakcie walki IKSDE
^N F 09-05-2025 23:07

Jak system walki turowy to żegnam. BG3 mi tak kuźwa zniszczyli, że no nie przeskocze tego systemu walki. A z Ciebie to francuz się zrobił Rozbawiony
`RazorBMW F 09-05-2025 23:06

Claire Obscure ex_pedition 33? Generalnie mozesz nie lubic systemu walki ale TEN ARTYZM. TE KOLORY. BELLE EPOQUE!
^N F 09-05-2025 23:06

O, na jakich? Ja na Balatro zawsze rycze, jak przegrywam :C xD
`RazorBMW F 09-05-2025 23:04

poryczalem sie na DWOCH grach w tym roku. Trzydziestoparolat
ek Fantastyczny wynik. Chcialbym umiec spiewac po francusku : (
^N F 09-05-2025 23:04

E, a w gierkę grałeś? Fajne to?

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 76,999
» Zbanowanych: 1,628
» Gości online: 752
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska :: Forum
» Twórczość Fanów
»» Fan Fiction [Z]
»»» [M] Listy
Drukuj temat · [M] Listy
~LilyPotter F
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2015 11:03
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Horkruks
Punktów: 7311
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 21.05.10
Medale:
Medal Medal Medal Medal Medal Medal Medal Medal Medal

Opko powstało w 'wyższym' celu, obijało się już po moim blogu i na jednym forum. Generalnie mi się podoba tylko mój pomysł - wykonanie już mniej, ale jako aŁtorka przez duże Ł mam do tego prawo, prawda?
Potrzebuję konstruktywnej krytyki. Wiem, że takie krótkie coś ciężej skomentować, ale liczę na was, Potteromaniacy <3
Tekst jest dość świeży, za wytknięcie literówek również będę bardzo wdzięczna, sama jakoś ich nie widzę już.

Pisał listy, które potem chował w małej, drewnianej skrzynce.
Może to głupie, ale robił to, od kiedy ją poznał. Nigdy nie wysłał nawet jednego, każdy opatrzony datą po jakimś czasie lądował w pudełku. Na początku to był jeden list miesięcznie, czasem rzadziej. Po jej śmierci pisał przynajmniej raz w tygodniu.

Czasami chciałbym Ci powiedzieć, jak bardzo Cię kocham, ale nie chce, żebyś to odebrała źle.

Im był starszy, tym listy były dłuższe, bardziej rozbudowane, ale miejscami nadal infantylne.

Chciałbym, żebyś tu była, żebym mógł Cię przytulić, jak kiedyś, gdy byliśmy dziećmi.

Listów przybywało, tak jak i powodów ich pisania. Zaczynał od prostych słów, potem coraz to więcej i więcej.

Czasami chciałbym podejść do twojego syna i powiedzieć mu 'jestem z ciebie taki dumny'. Bo poradził sobie lepiej niż ja z twoją stratą, chociaż on utracił dwójkę rodziców, a ja tylko jedną osobę.

Kiedy skrzynka zapełniła się setkami listów, po prostu kupił kolejną, identyczną, i nadal pisał listy. Czasami miały po dziesięć, piętnaście stron, innym razem nie zajmowały nawet połowy kartki.

Z jednej strony chciałbym, żebyś kiedyś to wszystko przeczytała. Taki przekrój, od dzieciństwa do... Może nie do starości, nie wiem ile lat będę żył, ale do tej chwili, kiedy już nie będę w stanie pisać. Z drugiej strony boję się Twojej reakcji. Po prostu się boję.

Kiedy umarł, nikt nie zaglądał do skrzynek przez długi czas. Ostatni list powstał w przeddzień śmierci, zapakowany również trafił tam, gdzie wszystkie inne.

Chyba zaczynam się bać. Chciałbym, żebyś tu była. Jestem egoistą, prawda? Zawsze tylko ja, ja i ja. Ale... Chciałbym.
I chciałbym jeszcze raz Cię zobaczyć.

W testamencie zapisał skrzynki młodemu Potterowi. Ot tak, może kiedyś przeczyta, może kiedyś zrozumie. Może je spali. Chyba każde wyjście jest dobre.

Chciałbym Cię spotkać, ale nie chcę umierać.

Edytowane przez LilyPotter dnia 24-02-2015 16:45
Wyślij prywatną wiadomość
~Nikaa F
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2015 14:44
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Animag Lew
Punktów: 537
Data rejestracji: 26.01.15
Medale:
Brak

Listów przybywało, tak jak i powodów ich pisania. Zaczynał od prostych słów, potem coraz o więcej i więcej.
Powinno być bez tego "o", prawda?
Więcej błędów nie znalazłam. Jestem kiepska w ich szukaniu (albo tych błędów po prostu nie ma) i tylko ten jeden rzucił mi się w oczy.
Ciekawe, wzruszające :'Płacze opowiadanie. Bardzo mi się podoba. Uśmiech

"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić."

Pozdrowienia dla wszystkich czarodziejów i czarownic (a w szczególności dla Ciebie, drogi Gościu) Czarodziej
^raven F
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2015 19:21
Administrator

Awatar

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
Medal

O faaaaaaaak... Cooo No pomysł super! Niespecjalnie zastanawiałam się, kim może być bohater tej miniaturki, więc to wow w momencie oświecenia miało moc! Wykonanie też jest ok. Chętnie bym schejtowała, bo uwielbiam to robić, ale nie ma czego hejtować Smutny Wobec tego tylko na jedną literówkę wskażę:
ale nie chce, żebyś to odebrała źle.

ale nie chcę
Wydaje mi się, że przecinków kilku brakuje, ale w tym nie jestem specjalistą. Masz więcej takich perełek? Rozbawiony

Everything is catching up with me
I awake to find I'm not at all where I should be
And it feels I'm getting to the end
And it's hard to figure out what's real and what's pretend

ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH

I'm not living, I'm just killing time.

Alergia. Na życie.
~CynaMona F
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 24-02-2015 22:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1850
Data rejestracji: 02.01.14
Medale:
Medal Medal Medal Medal

Naprawdę świetny pomysł. Nie jestem pewna, kim jest główny bohater, ale jedyną osobą, która przychodzi mi na myśl jest Snape. Jego niespełnione uczucie do Lily mógł mogło uchodzić właśnie w takich listach. Cudowne fan fiction tylko szkoda, że takie krótkie Oczko

- - -

The human life is made up of choices. Yes or no. In or out. Up or down. And then there are the choices that matter. Love or hate. To be a hero or to be a coward. To fight or to give in. Live or die.

- - -

s14.favim.com/orig/160717/derek-shepherd-gif-gir-meredith-grey-Favim.com-4535174.gif

- - -

Don't let what he wants eclipse what you need. He's very dreamy but he's not the sun, you are.

- - -

az616578.vo.msecnd.net/files/2016/01/10/6358804991641323991805333871_tumblr_l9mktjSej61qaao9mo1_500.gif
~Seszen202 F
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 06-05-2015 18:21
Użytkownik

Awatar

Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 289
Data rejestracji: 21.09.13
Medale:
Brak

No,no,no,ładnie. Naprawdę świetny pomysł. Oby tak dalej!

- Dzień dobry - odparł Kupiec.

Kupiec ten sprzedawał udoskonalone pigułki zaspokajające pragnienie. Połknięcie jednej na tydzień wystarcza, aby nie chciało się pić.

- Po co to sprzedajesz? - spytał Mały Książę.

- To wielka oszczędność czasu - odpowiedział Kupiec. - Zostało to obliczone przez specjalistów. Tygodniowo oszczędza się pięćdziesiąt trzy minuty.

- A co się robi z pięćdziesięcioma trzema minutami?

- To, co się chce...

"Gdybym miał pięćdziesiąt trzy minuty czasu - powiedział sobie Mały Książę - poszedłbym powolutku w kierunku studni..."

Antoine de Saint-Exupery Mały książę

Pozdrawiam wszystkich.Uśmiech
~Karolina00 F
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 23-02-2016 18:03
Użytkownik

Awatar

Ranga: Gracz Quidditcha Gryffindoru
Punktów: 117
Data rejestracji: 18.01.15
Medale:
Brak

Super miniaturka, i super pomysł, bardo wzruszające, ja również nie jestem pewna tożsamości głównego bohateraa ale na 90% to Snape.
RIGHT
Ustawa dotycząca używania ciasteczekDrogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.
Zamknij