Dom:Bezdomny Ranga: Charłak Punktów: 5 Ostrzeżeń: 0 Postów: 1 Data rejestracji: 08.02.18 Medale: Brak
Cześć,
Chciałem pochwalić się pomysłem mojej żony - magicznymi półkami w stylu Harrego Pottera. Małżonka wykonała je dla naszego syna. Pomysł jest bardzo prosty i wygląda super. YouTube Video
1. Najpierw trzeba użyć postarzanego papieru (moczymy go w kawie https://youtu.be/..., potem prasujemy i już można na nim drukować), by wydrukować okładki książek z Hogwarthu.
2. Następnie okładamy książki (na pewno każdy ma jakieś stare podręcnziki, czy inne, które można do tego użyć) w nowe okładki.
3. Potem trzeba użyć takich zwykłych kątowników budowlanych i przywiercić je do ściany. Im szerszy i dłuższy kątownik, tym lepiej. Inaczej zbyt ciężkie książki mogą nie być stabilne.
4. Teraz wystarczy już tylko umocować książki na kątownikach, a dolne okładki unieruchomić za pomocą magnesu.
I to wszystko.
Książki wyglądaja, jakby się unosiły przy ścianie. Nie widać żadnych mocowań.
Można je wykorzystać jako prawdziwe półki, nie tylko na książki.
Dom:Slytherin Ranga: Pierwszoroczniak Punktów: 47 Ostrzeżeń: 0 Postów: 10 Data rejestracji: 19.08.17 Medale: Brak
Fajne, ale widać, że książka się nie domyka, że coś tam jest. Trzeba by pomyśleć, jak ten problem rozwiązać
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.