Moja koleżanka ma taki tunel w uchu. I chociaż kolczyk jest ładny, to ta dziura mnie przeraża. Ja bym nie chciała mieć takiej dziury. To nie wygląda zbyt ładnie.
Moim zdaniem jest to po prostu OBRZYDLIWE! Przerażają mnie tacy ludzie. Jeśli ten tunel jest jeszcze normalnej wielkości to może być! Widziałam ostatnio dziewczynę która tak wyglądała. Miała tunel i oprócz tego 4 dodatkowe dziurki, mnóstwo tatuarzy. Wygląda to okropnie i jest nie do końca higieniczne.
Jestem na nie. Zdecydowanie na nie. Według mnie to wygląda po prostu okropnie, nieważne czy jest mały czy duży. Nigdy też nie czułam i jakoś nie sądzę żebym poczuła, że chcę je sobie zrobić. A szczególnie jakby mi się miało to zacząć paskudzić..Brrr..
Siedem osiem..o ludzkie kości tylko prosił"
Lecznica Stałych Doznań
Dom:Gryffindor Ranga: Zastępca Ministra Punktów: 1767 Ostrzeżeń: 0 Postów: 440 Data rejestracji: 09.02.13 Medale: Brak
Nie, nie i jeszcze raz nie. Nigdy nie zamierzam. Jak ktoś ma to jego sprawa, ale zazwyczaj tacy ludzie mają szereg innych 'upiększeń'. Mnie osobiście to obrzydza.
Dom:Gryffindor Ranga: Trzecioroczniak Punktów: 143 Ostrzeżeń: 0 Postów: 32 Data rejestracji: 26.12.12 Medale: Brak
A mi natomiast tunele się podobają, ale te mniejsze. Takie o 4, 5 mm, większe nie wyglądają już tak apetycznie.
Jeśli chodzi o stronę techniczną wykonywania tunelu, to odradzam pójście do salonu i wycięcie fragmentu ucha, gdzie ma się znajdować ucho. Doradzam raczej rozciąganie dziurki, ale powoli, bo potem mogą pojawić się blow-outy i inne komplikacje. Jeśli np. po miesiącu znudzi ci się tunel, zawsze taka dziurka może się zrosnąć, ale nie zrośnie się, jeśli pójdziesz do salonu i wytniesz kawałek skóry. Jeżeli chcesz, żeby się dziura zrosła, to wystarczy codzienne smarowanie wazeliną/ oliwką i masowanie, po pewnym czasie takich masaży dziurka powinna się zrosnąć. Bowiem nasze ucho ma zdolności do regeneracji się.
Strona higeny jest bardzo ważna, trzeba codziennie pielęgnować ucho i myć tunel/ plug/ rozpychacz. Nie myty strasznie śmierdzi i wtedy mogą wejść wszelkie gronkowce , a także inne baketrie. Także jeśli chodzi o pielęgnacje trzeba być dokładnym, aby nic nie weszło ci w ucho i żebyś nie miał innych powikłań.
Nie trzeba się bać rozpychania ucha, jeśli robisz to z głową i higeną, to twój tunel będzie się ładnie prezentować.
Dźwięki radości i krzyku dzieci rozpływały się łagodnie po uszach i ścianach lasów. Wszędzie były dzieci, ale nie były normalne, o nie. Każde dziecko coś czarowało : stokrotkę, szczeniaka, motylka, zabawkę. Billie-Jean chciała wstać, lecz nie mogła. Po prostu nie potrafiła. Pełen widok na wszystko zasłaniał jej wózek, w którym się znajdowała. Wózek dla dziecka. Nie była w nim sama, przekręciła główkę w lewo i spojrzała na dziecko prawdopodobnie w jej wieku, które ledwo co się urodziło. Czyżby umarła i narodziła się na nowo, ale chwila... Do jej uszu doszedł piękny, damski głos. I jakby skądś znajomy.
- Billie-Jean jest starsza o pół minuty. - Kobieta wymieniła jej imię. - Ale ona i Harry są słodcy i kocham ich tak samo. W końcu to bliźniacy.
- Lily, mogę potrzymać swojego syna? - Dobiegł do uszu dziewczyny drugi głos, tym razem męski, aczkolwiek również skądś znajomy. Do wózka podeszła kobieta, miała jasną karnację i rude, dzike włosy. Jej oczy były w kolorze liści dębu i młodej trawy. Billie-Jean łapała to piękno swoimi oczkami łapczywie, studiowała każdy fragment twarzy po kolei, zapamiętywała jej twarz bardzo dokładnie. Ta obca, a zarazem znajoma kobieta była dla niej pojęciem piękna i to ona mogłaby zostać definicją piękna. Dla Billie-Jean ów osoba była doskonałym ideałem, aniołem bez skrzydeł, chodzącym po ziemi. A może ta kobieta była aniołem..? Z pięknym i serdecznym uśmiechem wzięła synka na ręce i odeszła z nim.
- Ciociu, mogę wziąć Billie-Jean na spacer? - zapytał szybko jakiś piszczący głos.
- Oczywiście, ale wracajcie szybko. - Odparła piękna kobieta swoim aksamitnym głosem. Ktoś zaczął pchać wózek, w którym leżała Billie. Nie widziała twarzy, kto ją pchał, jedynie czupek głowy, na którym była gęsta, jasna czupryna, to było dziecko. Nagle wszystkie głosy ucichły, jakby zostały w tyle. W tle teraz wyraźnie słychać było szum drzew i flet ptaków.
- Tu nas nie znajdą.. - powiedziało dziecko, ale już nie swoim piszczącym głosem, ale głosem dorosłego mężczyzny. Nagle dziecko zaczęło rosnąć i zmieniać swoją twarz, wygląd, gabaryty. Blond czuprynka lekko wyłysiała, palce i dłonie zrobiły się większe, a także grubsze, paznokcie przybrały kształt pazurów. Przednie zęby urosły i wydłużyły się tak, że wyglądały jak mysie zębiska, do tego zżółkły. Oczy były przekrwione i dziko świdrowały małą Billie-Jean. - Żegnaj! - Wykrzyknął zachrypniętym głosem i wyrzucił dziecko do pobliskiej rzeki. Do uszu dziewczynki doszedł jedynie diaboliczny śmiech zanim jej płuca zapełniły się lodowatą wodą i jak kamień, poszła na dno.
- Billie! Billie! - Krzyczał ktoś i nerwowo nią potrząsał. Dziewczyna leżała na ziemi nieprzytomna, ze zmarzniętymi dłońmi i sinymi ustami. Na jej policzkach lśniły łzy, a włosy miała lekko wilgotne, lecz ubrania były nie tknięte i suche.
Dla mnie to obrzydliwe, o ile widok tuneli o niewielkiej średnicy nie robi na mnie wrażenia (chociaż się nie podoba), o tyle te większe powodują odruchy wymiotne
A oto, co znalazłam w sieci:
Komentarz, który był pod tym czymś:
To wygląda jak próba upiększenia wielkiej rozerwanej dziury po tunelu....blehhhhhhh
Nie pozostaje mi nic innego, jak pójść oddać moją kolację toalecie. Dziękuję.
And it's hard to figure out what's real and what's pretend
Dom:Gryffindor Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie Punktów: 2519 Ostrzeżeń: 0 Postów: 690 Data rejestracji: 24.09.11 Medale: Brak
Jeśli chodzi o obrazek załączony przez raven to powiem krótko: dla mnie - ohyda.
Osobiście tunele nie wydają mi się atrakcyjne, zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. Delikatne "serpentyny" u dziewczyn nie wydaja mi się ohydne, jeszcze ujdą, ale jeśli w grę wchodzą kółka, to ja odpadam. Nie podoba mi się to i już. Są dla mnie przesadą. Jak się rozerwie, to nie da się już tego "upiększyć". Normalne kolczyki, chociaż ich nie mam: bomba. Ale te tunele to juz jest trochę chore. Amen.!
*Plugi to tzw. pełne tunele* Nigdy nie podobały mi się tunele. Według mnie bardziej oszpecają niż upiększają. Plugi według mnie są o tyle lepsze, że jak to ujął Super Owadzik, że nie wygląda się jak ser szwajcarski. Chociaż... tunele wielkości 4 mm jeszcze mogą być...
Chociaż w uszach, jeżeli to jest malutki tunelik, to zdzierżę, ale to minimalny - dziurka mniejsza niż moj mały palec To pewnie kwestia stylu, mody i ogólnie charakteru, ale mnie się to wgl nie podoba
Tunelom mówię zdecydowane NIE!
Zwłaszcza u facetów, wygląda to jeszcze okropniej niż u dziewczyn.