Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Grande Rodent F 14-09-2025 22:16

Dzięki za linek, kiedyś pewnie wpadnę Oczko
~wolverine F 10-09-2025 11:11

Discord hogsmeade: https://discord.gg
/5dgsr4EwhW
~wolverine F 04-09-2025 19:42

Wiedźma
^raven F 26-08-2025 00:43

True Uh-oh!
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:41

Troszeczke, ale i tak to byl poczatek konca
^raven F 26-08-2025 00:26

Mnie strzykalo juz wtedy, wiec to moglo byc nawet miesiac temu Wredny chociaz kojarzy mi sie, ze wtedy Hogs bylo w nieco jednak lepszej formie Hm...
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:23

Po strzykaniu w kregoslupie wnioskuje, ze nie Uh-oh!
^raven F 26-08-2025 00:20

OMG, to nie było rok temu??!! Cooo
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:17

jeszcze 2 lata i bedzie dekada od krakowskiego spotkania, moze z tej okazji uda sie powtorzyc xd
^raven F 26-08-2025 00:12

Przeciez nie powiem, ze moja Zawstydzony
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:09

Ehe, najlepiej zwalic wszystko na biednego Eda
^raven F 26-08-2025 00:07

Nie wiem, moze Eda Sheerana? Gdyby nie stworzyl opcji odsprzedazy biletow za grosze, nie przyszloby mi do glowy, zeby tam jechac i temat spotkania by sie nie pojawil?
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:03

ciekawe czyja to wina
^raven F 26-08-2025 00:00

To straszne, ale okazja na Ognista byla tydzien temu, epicko zmarnowana Niee Uh-oh!
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:59

Dajesz, drugi raz takiej okazji nie bedzie Cool
^raven F 25-08-2025 23:56

Nie kus, bo tam przyjade Ninja
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:55

stawiam calemu hogs pierwsza kolejke
^raven F 25-08-2025 23:53

Od dzis mozesz pic Ognista Whisky Odgena Tooth
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:50

17 lat od rejestracji, ale zlecialo xD
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:49

Serce

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 76,998
» Zbanowanych: 1,629
» Gości online: 763
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Tunele
`Czarodziejka F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 02-01-2012 16:01
Moderator (F)

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Śmiertelna Relikwia
Punktów: 11090
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 05.04.10
Medale:
Medal Medal Medal

Moja koleżanka ma taki tunel w uchu. I chociaż kolczyk jest ładny, to ta dziura mnie przeraża. Ja bym nie chciała mieć takiej dziury. To nie wygląda zbyt ładnie.

CRAZY WITCH TRIO!
Czarodziejka dark shadow Sailor Mars
Wyślij prywatną wiadomość
~SweetSyble F
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 02-01-2012 17:20
Użytkownik

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1942
Data rejestracji: 14.12.11
Medale:
Brak

Moim zdaniem jest to po prostu OBRZYDLIWE! Przerażają mnie tacy ludzie. Jeśli ten tunel jest jeszcze normalnej wielkości to może być! Widziałam ostatnio dziewczynę która tak wyglądała. Miała tunel i oprócz tego 4 dodatkowe dziurki, mnóstwo tatuarzy. Wygląda to okropnie i jest nie do końca higieniczne.

Moje FFs pt. Z pamiętnika Vicki i Weasley'ów:
Chory pomysł bliźniaków
oraz,
To nie Twoja wina...

26.media.tumblr.com/tumblr_l8nvcafSVa1qd0v72o1_500.gif
http://hogsmeade.pl/groups.php?group_id=44 Wyślij prywatną wiadomość
~21olka F
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 08-01-2012 12:55
Użytkownik

Awatar

Ranga: Horkruks
Punktów: 7277
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 12.12.11
Medale:
Brak

małe tunele wyglądają bardzo fajnie (chodziaż ja niechciałabym ich mieć)
te większe już mi się niepodobają
~hedwigowo F
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 10-02-2012 16:31
Użytkownik

Awatar

Ranga: Minister Magii
Punktów: 2076
Data rejestracji: 29.12.11
Medale:
Brak

Tunele podobają mi się, nic do nich nie mam, ale sama jakoś nie chciałabym żadnego posiadać Rozbawiony chyba nie wyglądałabym za dobrze...
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 15-08-2012 21:57
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek GD
Punktów: 529
Data rejestracji: 09.05.09
Medale:
Brak

Jestem na nie. Zdecydowanie na nie. Według mnie to wygląda po prostu okropnie, nieważne czy jest mały czy duży. Nigdy też nie czułam i jakoś nie sądzę żebym poczuła, że chcę je sobie zrobić. A szczególnie jakby mi się miało to zacząć paskudzić..Brrr..
Siedem osiem..o ludzkie kości tylko prosił"
Lecznica Stałych Doznań

Edytowane przez Saphira dnia 15-08-2012 21:57
!Milva F
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 07-03-2013 22:22
VIP

Awatar

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1767
Data rejestracji: 09.02.13
Medale:
Brak

Nie, nie i jeszcze raz nie. Nigdy nie zamierzam. Jak ktoś ma to jego sprawa, ale zazwyczaj tacy ludzie mają szereg innych 'upiększeń'. Mnie osobiście to obrzydza.
http://hogsmeade.pl/forum/viewthread.php?thread_id Wyślij prywatną wiadomość
~Martita F
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 08-03-2013 11:16
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Niewymowny
Punktów: 1562
Data rejestracji: 27.01.12
Medale:
Brak

Fuuj... tunele są okropne;/ nigdy bym się tak nie oszpeciła...

pu.i.wp.pl/k,NzQ0NTMyMTMsNDg4NzkyMTg=,f,957095_Lordek_Voldemortek_big.jpg

bi.kotek.pl/bloxlite/f640x640/38/87/684b1f3799.jpg
~missBlack F
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 28-03-2013 19:25
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 143
Data rejestracji: 26.12.12
Medale:
Brak

A mi natomiast tunele się podobają, ale te mniejsze. Takie o 4, 5 mm, większe nie wyglądają już tak apetycznie.
Jeśli chodzi o stronę techniczną wykonywania tunelu, to odradzam pójście do salonu i wycięcie fragmentu ucha, gdzie ma się znajdować ucho. Doradzam raczej rozciąganie dziurki, ale powoli, bo potem mogą pojawić się blow-outy i inne komplikacje. Jeśli np. po miesiącu znudzi ci się tunel, zawsze taka dziurka może się zrosnąć, ale nie zrośnie się, jeśli pójdziesz do salonu i wytniesz kawałek skóry. Jeżeli chcesz, żeby się dziura zrosła, to wystarczy codzienne smarowanie wazeliną/ oliwką i masowanie, po pewnym czasie takich masaży dziurka powinna się zrosnąć. Bowiem nasze ucho ma zdolności do regeneracji się.
Strona higeny jest bardzo ważna, trzeba codziennie pielęgnować ucho i myć tunel/ plug/ rozpychacz. Nie myty strasznie śmierdzi i wtedy mogą wejść wszelkie gronkowce , a także inne baketrie. Także jeśli chodzi o pielęgnacje trzeba być dokładnym, aby nic nie weszło ci w ucho i żebyś nie miał innych powikłań.
Nie trzeba się bać rozpychania ucha, jeśli robisz to z głową i higeną, to twój tunel będzie się ładnie prezentować.
Dźwięki ra­dości i krzy­ku dzieci rozpływały się łagod­nie po uszach i ścianach lasów. Wszędzie były dzieci, ale nie były nor­malne, o nie. Każde dziec­ko coś cza­rowało : stok­rotkę, szcze­niaka, mo­tyl­ka, za­bawkę. Bil­lie-Jean chciała wstać, lecz nie mogła. Po pros­tu nie pot­ra­fiła. Pełen wi­dok na wszys­tko zasłaniał jej wózek, w którym się znaj­do­wała. Wózek dla dziec­ka. Nie była w nim sa­ma, przekręciła główkę w le­wo i spoj­rzała na dziec­ko praw­do­podob­nie w jej wieku, które led­wo co się urodziło. Czyżby umarła i na­rodziła się na no­wo, ale chwi­la... Do jej uszu doszedł piękny, dam­ski głos. I jak­by skądś znajomy.
- Bil­lie-Jean jest star­sza o pół mi­nuty. - Ko­bieta wy­mieniła jej imię. - Ale ona i Har­ry są słod­cy i kocham ich tak sa­mo. W końcu to bliźniacy.
- Li­ly, mogę pot­rzy­mać swo­jego sy­na? - Do­biegł do uszu dziew­czy­ny dru­gi głos, tym ra­zem męski, aczkol­wiek również skądś zna­jomy. Do wózka po­deszła ko­bieta, miała jasną kar­nację i ru­de, dzi­ke włosy. Jej oczy były w ko­lorze liści dębu i młodej tra­wy. Bil­lie-Jean łapała to piękno swoimi oczka­mi łap­czy­wie, stu­diowała każdy frag­ment twarzy po ko­lei, za­pamięty­wała jej twarz bar­dzo dokład­nie. Ta ob­ca, a za­razem zna­joma ko­bieta była dla niej pojęciem piękna i to ona mogłaby zos­tać de­finicją piękna. Dla Bil­lie-Jean ów oso­ba była dos­ko­nałym ideałem, aniołem bez skrzy­deł, chodzącym po ziemi. A może ta ko­bieta była aniołem..? Z pięknym i ser­decznym uśmie­chem wzięła syn­ka na ręce i odeszła z nim.
- Ciociu, mogę wziąć Bil­lie-Jean na spa­cer? - za­pytał szyb­ko ja­kiś piszczący głos.
- Oczy­wiście, ale wra­caj­cie szyb­ko. - Od­parła piękna ko­bieta swoim ak­sa­mit­nym głosem. Ktoś zaczął pchać wózek, w którym leżała Bil­lie. Nie widziała twarzy, kto ją pchał, je­dynie czu­pek głowy, na którym była gęsta, jas­na czup­ry­na, to było dziec­ko. Nag­le wszys­tkie głosy ucichły, jak­by zos­tały w ty­le. W tle te­raz wy­raźnie słychać było szum drzew i flet ptaków.
- Tu nas nie znajdą.. - po­wie­działo dziec­ko, ale już nie swoim piszczącym głosem, ale głosem do­rosłego mężczyz­ny. Nag­le dziec­ko zaczęło rosnąć i zmieniać swoją twarz, wygląd, ga­bary­ty. Blond czup­rynka lek­ko wyłysiała, pal­ce i dłonie zro­biły się większe, a także grub­sze, paz­nokcie przyb­rały kształt pa­zurów. Przed­nie zęby urosły i wydłużyły się tak, że wyglądały jak my­sie zębis­ka, do te­go zżółkły. Oczy były przek­rwione i dzi­ko świd­ro­wały małą Bil­lie-Jean. - Żeg­naj! - Wyk­rzyknął zachryp­niętym głosem i wyrzu­cił dziec­ko do pob­liskiej rze­ki. Do uszu dziew­czyn­ki doszedł je­dynie diabo­liczny śmiech za­nim jej płuca za­pełniły się lo­dowatą wodą i jak ka­mień, poszła na dno.
- Bil­lie! Bil­lie! - Krzyczał ktoś i ner­wo­wo nią pot­rząsał. Dziew­czy­na leżała na ziemi niep­rzy­tom­na, ze zmarznięty­mi dłońmi i si­nymi us­ta­mi. Na jej po­liczkach lśniły łzy, a włosy miała lek­ko wil­gotne, lecz ub­ra­nia były nie tknięte i suche.

całość czytaj na :

http://billie-jean-jacobs.blogspot.com/
^raven F
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 02-06-2013 23:32
Administrator

Awatar

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -1
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 03.01.13
Medale:
Medal

Dla mnie to obrzydliwe, o ile widok tuneli o niewielkiej średnicy nie robi na mnie wrażenia (chociaż się nie podoba), o tyle te większe powodują odruchy wymiotne Oczko

A oto, co znalazłam w sieci:

oi40.tinypic.com/2yzbw3p.jpg

Komentarz, który był pod tym czymś:
To wygląda jak próba upiększenia wielkiej rozerwanej dziury po tunelu....blehhhhhhh

Nie pozostaje mi nic innego, jak pójść oddać moją kolację toalecie. Dziękuję.

Everything is catching up with me
I awake to find I'm not at all where I should be
And it feels I'm getting to the end
And it's hard to figure out what's real and what's pretend

ZYCIĘŻĄ CI, CO NIENAWIŚCIĄ SILNI SZYDZĄ Z INNYCH

I'm not living, I'm just killing time.

Alergia. Na życie.
~hermiona_182312 F
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 22-10-2013 14:26
Użytkownik

Awatar

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2519
Data rejestracji: 24.09.11
Medale:
Brak

Jeśli chodzi o obrazek załączony przez raven to powiem krótko: dla mnie - ohyda.
Osobiście tunele nie wydają mi się atrakcyjne, zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. Delikatne "serpentyny" u dziewczyn nie wydaja mi się ohydne, jeszcze ujdą, ale jeśli w grę wchodzą kółka, to ja odpadam. Nie podoba mi się to i już. Są dla mnie przesadą. Jak się rozerwie, to nie da się już tego "upiększyć". Normalne kolczyki, chociaż ich nie mam: bomba. Ale te tunele to juz jest trochę chore. Amen.!

Którzy chcą, żeby młodzi nie szaleli. <3

Uroczyście przysięgam, że knuję coś niedobrego.

i58.tinypic.com/263fp1x_th.gif
~Martyszka F
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 01-01-2014 19:08
Użytkownik

Awatar

Ranga: Właściciel Pamiętnika
Punktów: 96
Data rejestracji: 29.12.13
Medale:
Brak

Tunelom mówię stanowcze NIE, NIGDY W ŻYCIU. Plugi jeszcze ujdą.
*Plugi to tzw. pełne tunele* Nigdy nie podobały mi się tunele. Według mnie bardziej oszpecają niż upiększają. Plugi według mnie są o tyle lepsze, że jak to ujął Super Owadzik, że nie wygląda się jak ser szwajcarski. Chociaż... tunele wielkości 4 mm jeszcze mogą być...
STRZEŻ NAS SLYTHERINIE
~Lawrencee F
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 07-01-2014 00:07
Użytkownik

Awatar

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1668
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.02.11
Medale:
Brak

Ja jestem zdecydowanie na nie Uśmiech Jest na to fakt faktem moda teraz, aczkolwiek brzydzę się tego. zwłaszcza, jak widzę duże tunele w uszach, albo nosie... ludzie sobie nawet w wargach robią. To jest ble Język
Chociaż w uszach, jeżeli to jest malutki tunelik, to zdzierżę, ale to minimalny - dziurka mniejsza niż moj mały palec Język To pewnie kwestia stylu, mody i ogólnie charakteru, ale mnie się to wgl nie podoba Rozbawiony
* * *
http://myszenka.tumblr.com/ Wyślij prywatną wiadomość
~Klaus F
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 07-01-2014 20:45
Użytkownik

Awatar

Ranga: Przeciętny Uczeń
Punktów: 170
Data rejestracji: 16.12.13
Medale:
Brak

Okropne, nic tylko przyczepiać kłódki i uciekać.
Tunelom mówię zdecydowane NIE!
Zwłaszcza u facetów, wygląda to jeszcze okropniej niż u dziewczyn.
Przeskocz do forum:
RIGHT