Hogsmeade.pl na Facebook
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
Strona GłównaNowościArtykułyForumChatGaleriaFAQDownloadCytatyLinkiSzukaj
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło!
Shoutbox
Musisz się zalogować, aby móc dodać wiadomość.

~Grande Rodent F 14-09-2025 22:16

Dzięki za linek, kiedyś pewnie wpadnę Oczko
~wolverine F 10-09-2025 11:11

Discord hogsmeade: https://discord.gg
/5dgsr4EwhW
~wolverine F 04-09-2025 19:42

Wiedźma
^raven F 26-08-2025 00:43

True Uh-oh!
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:41

Troszeczke, ale i tak to byl poczatek konca
^raven F 26-08-2025 00:26

Mnie strzykalo juz wtedy, wiec to moglo byc nawet miesiac temu Wredny chociaz kojarzy mi sie, ze wtedy Hogs bylo w nieco jednak lepszej formie Hm...
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:23

Po strzykaniu w kregoslupie wnioskuje, ze nie Uh-oh!
^raven F 26-08-2025 00:20

OMG, to nie było rok temu??!! Cooo
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:17

jeszcze 2 lata i bedzie dekada od krakowskiego spotkania, moze z tej okazji uda sie powtorzyc xd
^raven F 26-08-2025 00:12

Przeciez nie powiem, ze moja Zawstydzony
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:09

Ehe, najlepiej zwalic wszystko na biednego Eda
^raven F 26-08-2025 00:07

Nie wiem, moze Eda Sheerana? Gdyby nie stworzyl opcji odsprzedazy biletow za grosze, nie przyszloby mi do glowy, zeby tam jechac i temat spotkania by sie nie pojawil?
#Ginny Evans F 26-08-2025 00:03

ciekawe czyja to wina
^raven F 26-08-2025 00:00

To straszne, ale okazja na Ognista byla tydzien temu, epicko zmarnowana Niee Uh-oh!
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:59

Dajesz, drugi raz takiej okazji nie bedzie Cool
^raven F 25-08-2025 23:56

Nie kus, bo tam przyjade Ninja
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:55

stawiam calemu hogs pierwsza kolejke
^raven F 25-08-2025 23:53

Od dzis mozesz pic Ognista Whisky Odgena Tooth
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:50

17 lat od rejestracji, ale zlecialo xD
#Ginny Evans F 25-08-2025 23:49

Serce

Aktualnie online
Hogsmeade wita:
orehu
jako najnowszego użytkownika!

» Administratorów: 8
» Specjalnych: 60
» Zarejestrowanych: 76,998
» Zbanowanych: 1,629
» Gości online: 951
» Użytkowników online: 0

Brak użytkowników online

» Rekord OnLine: 5422
» Data rekordu:
10 September 2024 23:44
Zobacz temat
Drukuj temat · Fobie
~Lady_Rose F
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 29-08-2008 20:43
Użytkownik

Awatar

Dom: Gryffindor
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 212
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak

Ja się strasznie boje pająków, po prostu strasznie jak widzę jakiegoś pająka to od razu mnie paraliżuje, jak np. koło mojego łużka w nocy jest pająk to ja już bym najlepiej wyniosła się gdziekolwiek byle by nie leżeć blizko tego miejsca gdzie jest pająk, na szczęście na ogół siostra zabija pająka, jak jakiś koło mnie jest bo wie jak ja się strasznie ich boję...

Ariana napisał/a:
a wiem, że niektórzy mają tak zaawansowane fobie, że przerażają ich np. pająki w grze komputerowej.

No to zupełnie jakbyś opisała moje zachowanie, ja jak widzę pająka np w filmie to w tym momencie co są jakieś pająki to albo nie patrzę wtedy na telewizor albo wychodzę, a jak w jakiejś grze są pająki to po prostu nie gram w ową grę bo nie jestem w stanie zmusić się do tego aby patrzeć na to obrzydlistwo, pomimo tego, że w telewizji, w grze itp. one nie są w stanie mnie dotknąć ani nic, ale ja ich po protstu nie nawiedzę...
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 30-08-2008 23:22
Użytkownik

Awatar

Dom: Slytherin
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 217
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak

Ja to mam wszystkie możliwe fobie świata xD Na początek bardzo popularna arachnofobia, czyli lęk przed pająkami, batrachofobia - strach przed żabami Niee ,ofidofobia, lęk przed wężami po prostu nienawidzę ich! Klaustrofobia, aquafobia, lęk przed bardzo głęboką wodą .
Wyślij prywatną wiadomość
~Melody F
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 01-09-2008 17:54
Użytkownik

Awatar

Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 594
Ostrzeżeń: 0
Medale:
Brak

Tak z rzeczy ogólnych: boje się klaunów, wilkołaków w horrorach, sierocińców, hoteli, tłumów, metra, konwersacji telefonicznych, kolędy, czyli wizyty duszpasterskiej, ośmieszenia, konfrontacji z wewnętrznymi demonami, skrajnego konserwatyzmu, owadów, ironii, braku dostępu do Internetu, hipokryzji, szpitala, prawdy...

Generalnie rzecz biorąc nie jestem zbyt odważna Poddaje się
Ciekawe jakim cudem jestem w Gryffindorze...

Heathcliffie, to ja, twoja Cathy, wróciłam do domu, tak mi zimno, wpuść mnie swoim oknem

Och, pozwól mi zdobyć
Pozwól mi zagarnąć swoją duszę
Och, pozwól mi zdobyć
Pozwól mi zagarnąć swoją duszę
Wiesz, że to ja, Cathy

Heathcliffie, to ja, twoja Cathy, wróciłam do domu, tak mi zimno
www.austen.lua.pl Wyślij prywatną wiadomość
~Ann F
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 02-09-2008 18:54
Użytkownik

Awatar

Ranga: Auror
Punktów: 2313
Medale:
Medal

No tak na pewno osy, pszczoły szerszenie itp. oraz strzykawki mialam tyle razy bite znieczulenie u dentysty, że mam uraz i obawiam się, że już się go nie pozbęde(jutro idę na pobieranie krwi... Niee )
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 04-09-2008 21:22
Użytkownik

Awatar

Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 144
Medale:
Brak

Mam dość dziwną fobię, o ile można to tak nazwać. A, chodzi mianowicie o to, że, gdy tylko mam wejść gdzieś po jakichś wysokich, metalowych drabinkach, albo schodach ( nie daj Boże niezbyt stabilnych ) to dostaję lekkiego ataku "paniki", bo boję się, że to się zawali.

Kolejną rzeczą, która wywołuje u mnie podobne uczucie jest pobieranie krwi... Mogę patrzeć na filmach jak kogoś tną żywcem, mogę to oglądać w "realu", ale gdy dochodzi do pobierania krwi to... istna masakra. Kiedyś podczas takiego zabiegu wyrwałam rękę, co spowodowało, że o mało co nie zemdlałam, bo zrobiłam to, gdy igła była już w żyle. Oprócz tego zdarzało się, że musiały trzymać mnie: mama, pielęgniarka, która to robiła, pielęgniarka i jeszcze jedna pielęgniarka starała się mnie uspokoić. xD Dziwactwo... Całe szczęście, że od jakiegoś czasu mogę omijać gabinet zabiegowy szerokim łukiem, a był okres kiedy musiałam robić takie badanie właściwie co tydzień. ( anemia... )

"Wczoraj to już historia. Jutro to tajemnica. Dzisiaj? Dzisiaj to dar, a z każdego daru powinniśmy korzystać jak najlepiej."
!Lavanda F
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 05-09-2008 17:09
VIP

Awatar

Dom: Ravenclaw
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1289
Medale:
Medal

Ja sie boje pajakow i... koni. Wydaje sie to smieszne, ale panicznie boje sie koni. Wielkie bydleta z wielkim bydlakowatym lbem i rownie bydlakowatymi zebami i kopytami. Pamietam jak kiedys, mialam moze z 9 lat, pojechalam z rodzicami do stadniny koni w Ksiazu, blisko Walbrzycha, i z atakiem histerii wyszlam stamtad jak jakas nawiedzona. Nawet nie wiem czemu. Ogolnie do koni nic nie mam, piekne sa- o ile sa w tv albo na obrazku Rozbawiony.
!Lady Gaga F
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 05-09-2008 17:24
VIP

Awatar

Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 738
Medale:
Medal

Psy, psy psy. I winda.
Psy, bo kiedyś sąsiadki mnie ugryzł, jak szłam do domu i od tamtej pory, gdy jakiś pies koło mnie przechodzi, ja po prostu staje jak wryta badź ide na druga strone ulicy. Byle jak najdalej.
A winda ? Nie wiem, czemu sie jej boje. Jade, jade powoli zaczynam miec odruchy wymiotne, niespokojnie sie krece po ten windzie, a jak stanie, to mam wrażenie, że stanela z powodu braku prądu, i nikt mnie nie wydostanie. Dlatego staram sie unikac wind, a jak nie ma innego wyjscia, to po prostu prosze kogoś, kto ze mną jedzie, by mnie czyms zajął. Inaczej wyjgladam na osobe, ktora potrzebuje pomocy lekarza x.x
~Rock_Idiot F
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 05-09-2008 17:41
Zbanowany

Awatar

Dom: Hufflepuff
Ranga: Sługa Czarnego Pana
Punktów: 1182
Medale:
Brak

A ja się boję...
e...
e...
e...
O, mam
Boję sie
e...
WIEM!
BOJĘ SIĘ MRÓWEK!
Mam treumatyczne przeżycia z dzieciństwa.
Jak byłam mala, to wlazłam w mrówisko.Płacze
Odtąd się boję mrówek.

#29 Drukuj posta
Dodany dnia 06-09-2008 12:31
Użytkownik

Awatar

Ranga: Członek Brygady Inkwizycyjnej
Punktów: 525
Data rejestracji: 04.09.08
Medale:
Brak

Pająki - ogólnie nie przeszkadzają mi takie z długimi nóżkami, uważam je za najmniej szkodliwe, chyba, że jakiś przedstawiciel tego gatunku idzie w moją stronę. Za to okropnie boję się i brzydzą mnie kosmate pająki z tymi ich oczkami i mackami.

Klaun - boję się klaunów, panicznie się ich boję. Wymalowane twarze, nie wiadomo, co kryje się pod makijażem.. To za sprawą filmu, który widziałam w dzieciństwie, klaun zabijał w wesołym miasteczku czy w cyrku...

Ciemność - "noc budzi potwory". Czasem śpię z włączoną lampką przy łóżku. Jak byłam młodsza, bałam się zostawać sama w domu, kiedy było już ciemno. Włączałam wszystkie światła i zamykałam się w łazience. Siadałam w kącie i ryczałam, autentycznie przerażona, dopóki rodzice nie wrócili. Mogli pojechać gdzieś na 5-10 minut, ale to nie umniejszało mojej paniki.

Świerszcze - w wakacje brałam udział w widowisku teatralnym (premiera była wczoraj) organizowanym z okazji 900-lecia naszego miasta. Wszystko odbywało się na wolnym powietrzu, wokoło kicały koniki polne. Grałam leśnego duszka i mój kostium do złudzenia przypominał łąkę. I świerszcze po mnie skakały i to było straszne.
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 06-09-2008 13:01
Użytkownik

Awatar

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 16
Data rejestracji: 30.08.08
Medale:
Brak

Boję się wszystkich owadów.

Tak dzieląc na pozycje...

4. Ogólnie wszystkie robale, owady, insekty i nie wiem co jeszcze. Wyjątkiem chyba są motyle. Ale to jest coś po między strachem a obrzydzeniem. Np. wczoraj akurat miałam kleszcza. Musiałam czekać do dzisiaj by iść gdzieś do lekarza, by mi go wyjął. To była najgorsza noc w moim życiu. Panicznie boję się robali, na samą myśl, że jakiś mógłby na mnie siedzieć aż mnie mdli, a musiałam z takim wytrzymać całą noc. ;(

3. Pająki. Wszystkie: małe, duże - wszystko jedno. To akurat mam po tym, jak taki duży pająk mi przebiegł po nodze jak byłam mała. Miałam chyba z 3 latka, a pamiętam. Nie ugryzł mnie, bo to był zwykły domowy pajączek (xD), ale z rykiem pobiegłam do mamy sądząc, że miałam na nodze tarantulę. xD

2. Larwy. Wielkie (jak dla mnie :D), oślizłe, pełzające, białe świństwa. Jeszcze z takimi brązowymi zakończeniami. To też jak miałam 3 lata spotkałam xD Zalęgły gdzieś tam przy śmietniku niedaleko mojego domu. To był pierwszy robal, jakiego się brzydziłam.

1. Osy itp. Dwa razy w życiu mnie użądliły, bez przyczyny. Dzisiaj mam taki odruch, że widząc osę wlatującą do pokoju po prostu wychodzę zamykając za sobą drzwi. I nie wracam, póki ktoś inny tam nie wejdzie pierwszy i nie powie, że już poleciała, lub jej nie zabije.
~Zandyliaa F
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 06-09-2008 13:41
Użytkownik

Awatar

Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 492
Data rejestracji: 28.08.08
Medale:
Brak

ja mam arachnofobie i homofobie. coz patrzac na pajaki i na lesbijki az mnie skreca
27.media.tumblr.com/tumblr_lf1w2yA8d41qf7wcuo1_500.gif
~Ellora F
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 09-09-2008 21:59
Użytkownik

Awatar

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 19
Medale:
Brak

Najbardziej boję się Buki z Muminków i Tykającego Krokodyla z Piotrusia PanaJęzyk
!Lady Shadow F
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 09-09-2008 22:07
VIP

Awatar

Ranga: Opiekun Slytherinu
Punktów: 3615
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak

A ja jakoś nie boję się ani pająków ani węzy czy jakiegoś robactwa, one po prostu mnie nie ruszają. I nie boję się też wysokości, )mieszkam na 7 piętrze ^^) ale jakoś też nic do ciemności, gorzej już jest u mnie np:
Mam różne 'czarne wizje'. Jadę samochodem - mam wypadek i umieram. Skaczę do wody na basenie - tragedia i jestem inwalidą.
Przechodzę przez przejście dla pieszych - samochód mnie potrąca i leżę jak placek na ulicy.
Stoję na moście - most się załamuje i upadam na ulicę z jakiejśtam odległości i przejeżdża mnie samochód.

A ja myślałam, że tylko ja tak mam i że to dziwne a jednak nie ja jedna. Jak ja tego nie mogę sobie myślę jak mam kome w ręku, że zaraz mi upadnie i kuniec... ale to tylko lżejsze rzeczy.
Boję się sama siedzieć w domu w nocy nie to że ciemności ale to że ktoś się włamie czy coś.
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 12-09-2008 19:46
Użytkownik

Awatar

Punktów: 146
Medale:
Brak

Pająków już się nie boję Jupi!
Teraz na miejsce pająków wskoczyły węże... Lęk wyskości miałam od zawsze wejdę na biurko i już mi sie w głowie kręci...
Potem jest ciemność, chociaż z tym jest różnie raz czuję że mogłabym iść o północy przez cmentarz i wcale bym się nie bała, a raz to boje się przejśc przez własny pokój xD
!Milka F
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 12-09-2008 20:00
VIP

Awatar

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9487
Medale:
Brak

Przede wszystkim: płazy [takie jak żaby czy ropuchy]. Reszty nie pamiętam lub już przestałam się bać.
~Fairy-Tale F
#36 Drukuj posta
Dodany dnia 15-09-2008 18:42
Użytkownik

Awatar

Punktów: 160
Data rejestracji: 11.09.08
Medale:
Brak

Pszczoły - strasznie się boję. Nigdy nic takiego mnie nie ugryzło, ale się boję. I lasu w nocy. Właściwie to całego miasta w nocy. Straszne. Boję się też czasami psów. Podkreślam - czasami.
~nymph F
#37 Drukuj posta
Dodany dnia 16-09-2008 23:07
Użytkownik

Awatar

Ranga: Redaktor Proroka
Punktów: 1070
Medale:
Brak

może to troche głupio zabrzmi ale ja sie panicznie boje psów jak jakiegoś widze to normalnie panikuje a kolerzanki zawsze mnie muszą uspokajać bo sie do nich przyklejam i sie nie moge opanować ..... pozatym boję sie chyba samego strachu bo mam taką po****aną bujną wyobraźnie że jak sobie np. wyobraże że w nocy ktoś sie gdzieś chowa z siekiera to za chiny już tam nie pójdę JęzykJęzykJęzyk

Mam różne 'czarne wizje'. Jadę samochodem - mam wypadek i umieram. Skaczę do wody na basenie - tragedia i jestem inwalidą.
Przechodzę przez przejście dla pieszych - samochód mnie potrąca i leżę jak placek na ulicy.
Stoję na moście - most się załamuje i upadam na ulicę z jakiejśtam odległości i przejeżdża mnie samochód.

no dokładnie to samo co już pisałam o mojej wyobraźni ja poprostu samo sobie tworze to czego sie potem boję brrr okropne i dziwne ...
Edytowane przez nymph dnia 06-10-2008 21:23
!Cathy F
#38 Drukuj posta
Dodany dnia 17-09-2008 00:22
VIP

Awatar

Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 888
Data rejestracji: 11.08.08
Medale:
Brak

Nie lubię pająków i wszelkich owadów, budzą we mnie obrzydzenie, ale nie można nazwać tego fobią. Mam jedną prawdziwą fobię. Panicznie. Boję. Się. Białych. Korytarzy. I. Wind.
Kojarzą mi się ze szpitalami, a to budzi nieprzyjemne wspomnienia czy to moje, czy koleżanek. Co do wind, najgorsze są takie starego typu, gdzie nie ma szklanych drzwi, ani ścian tylko wielka, biała klatka. Okropność.
Mdli mnie i nie mogę patrzeć na krew. Szczególnie na pobieranie krwi.
Niedawno byłam z rodzicami w szpitalu, oddać 'dobroczynnie' krew. Stałam w drzwiach sali i jak zobaczyłam jak ta brunatna ciecz wlewa się do worka, tak mi się zakręciło w głowie, że mało nie runęłam na najbliższą szafkę zapełnioną lekami. Nieprzyjemne.
#39 Drukuj posta
Dodany dnia 20-09-2008 16:33
Użytkownik

Awatar

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 699
Medale:
Brak

Claire Lethal napisał/a:

Może i jestem psychiczna, ale jeśli gdzieś idę, to ciągle się obracam dookoła, sprawdzając, czy ktoś mnie śledzi. Szczególnie wieczorem. Dochodzi do tego, że obracam się co 5 sekund i ktoś naprawdę za mną idzie. Udręczające i dziwne, nieprawdaż?

Boję się osób, które są pijane. Podchodzić do nich, być w ich pobliżu. Boję się, że mnie zaczepią. Już miałam kilka takich sytuacji.

Boję się ciemnych pomieszczeń. Często wtedy siadam gdzieś pod ścianą, kulę się i zamykam oczy.

Dziwna jestem, wiem. ^^

Dziwna? Oprócz lęku wysokości, wszystko co ja. W dodatku ja też byłam już zaczepiana przez człowieka w samochodzie i bez. Teraz nawet czasem boję się wyjść na ulicę. Na granicy między polska a Słowacją była konieczność przejścia przez ulicę. Dla mnie straszne, już widziałam siebie, spłaszczoną między krajami. Trudno strasznie żyć z takimi fobiami. Czasem nawet muszę mieć ze sobą reklamówkę czy coś innego, by móc się bronić. Nienormalne. Widzę, ze na Hogsmeade prawie wszyscy boją się pająków. A ja raczej im współczuję, jak one muszą bać się ludzi! Ostatnio widziałam tyle ciekawych gatunków...

"I solemnly sware I am up to no good."

"Mr Moony presents his conpliments to Professor Snape, and begs him to keep his abnormally large nose out of other people's buissness."

"Mischief managed."
N
#40 Drukuj posta
Dodany dnia 06-10-2008 16:47
Gość

Awatar

Dom: Bezdomny
Ranga: Mugol
Punktów: 0
Data rejestracji: ...dawno, dawno temu.
Medale:
Brak

Ja mam arcahnofobię. I to bardzo silną. Naprawdę, nie boje się wielu rzeczy uważanych powszechnie za strasznych. Ale jak widzę małego pajączka, to dostaję po prostu szału! xD Zaczynam wrzeszczeć, krzyczeć i uciekać xD. Nawiasem mówiąc, to bardzo komicznie wygląda, jak wysoki, wyrośnięty nastoletni chłopak panikuje z powodu pająka xD. Ale tak to fobii chyba już nie mam. No może matematykofobie xD.O ile taka istnieje xD.
Przeskocz do forum:
RIGHT