Dom:Gryffindor Ranga: Minister Magii Punktów: 2076 Ostrzeżeń: 0 Postów: 746 Data rejestracji: 29.12.11 Medale: Brak
BellatrixLestrange napisał/a:
W dzisiejszym swiecie mało kto ma czas na zjedzenie porządnego posiłku w domu. A wy? Czy gustujecie w fast-foodach? A może codziennie po szkole czeka na was domowy obiadek przygotowany przez babcie/mamę? Co myślicie o jedzeniu na mieście, w biegu i pośpiechu?
Lubię fast foody, ale rzadko jem. W domu gdy wracam często czeka na mnie obiad jeśli ktoś uważa, że lubi jeść na mieście to co mi do tego. Ja czasem jem..
Fast foody spożywam rzadko, ale to raczej z racji tego, że mieszkam na wsi. Po części też dlatego, że nie lubię- preferuję raczej posiłki w gronie rodzinnymi, w domu, przy stole. Średnio raz na miesiąc chodzę ze znajomymi do pizzeri, albo przy okazji pobytu we Wrocławiu zamawiam
B-smarta w KFC. Czasami posilam się też gyrosem z Kebab Hut, zazwyczaj po zakupach.
Dom:Ravenclaw Ranga: Sklepikarz z Hogsmeade Punktów: 818 Ostrzeżeń: 0 Postów: 141 Data rejestracji: 09.07.09 Medale: Brak
Jak jestem w mieście - kupuję zazwyczaj bułki w piekarni (najlepiej z ziarnem!) i do tego jeszcze jakiś serek. Lub sosik. Mam scyzoryk i na poczekaniu wiję sobie nim kanapkę - nadgorliwców uspokajam, zawsze ten nożyk myję. Świeże, jeszcze ciepłe pieczywo, plus sos musztardowy... damn, it's so epic... Fastfoodami jak widać gardzę i to dosyć konkretnie.
Do picia? Frugo. Całe szczęście nie jest takie drogie. Czarne wprost ubóstwiam, ale nie ignoruję też zazwyczaj czerwonego i zielonego. Reszta jest passe.
Gdy mam ochotę na coś droższego - zazwyczaj idę sushi w połączeniu z jakąś dobrą sałatką. Ale kto ma na to czas i pieniądze, pytam się...
"Teraz żyjemy w czasach gdzie śmierć drugiego człowieka jest zazwyczaj kwitowana wymuszonym uśmiechem, bo przecież "fajnie" jest być zimnym, wyrachowanym(...), jak postać z ulubionego serialu, a gdy dzieje się krzywda jakiemuś zwierzakowi, to wtedy wszyscy zamieniają się w superbohaterów."
Dom:Gryffindor Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1201 Ostrzeżeń: 0 Postów: 348 Data rejestracji: 06.06.11 Medale: Brak
Ja zawsze mam obiad zrobiony przez mamę. Czasem jak wychodzę ze znajomymi to jemy coś na mieście. Jak miałam remont w kuchni codziennie jedliśmy coś w restauracjach i po jakichś dwóch tygodniach miałam serdecznie dosyć - wszystko smakowało tak samo
<3
Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 256094 Ostrzeżeń: 2 Postów: 2,618 Data rejestracji: 15.12.12 Medale: Brak
Autor tematu wyraźnie napisał : "Co myślicie o jedzeniu na mieście..." - Dlatego prosiłbym o UZASADNIANIE swoich wypowiedzi. Wszelkie posty typu : "Rzadko jadam śniadania" lub "Lubię KFC" będą uznawane za spam i kasowane.
Lubię zjadać na mieście, jestem już dorosła, mam swoją kasę, ale czasu nie zawsze. Mieszkam co prawda z mamą, ale ona nie ma zbytnio czasu na gotowanie, a także ma już swoje lata i często jest zmęczona. Ja z racji tej, że nie lubię stać przy garach, to często po szkole idę zjeść jakiegoś kebaba, rollo, tortillę, małą pizzę. Po za tym jestem strasznym głodomorem!! I zawsze po jedzeniu na mieście, idę kupić sobie jakieś produkty na obiad do domu. Jakieś mrożone warzywka, pierś z kurczaka albo makaron i sos od spaghetti. To, na co mam ochotę i co nie zajmuję zbyt dużo czasu - bo jak napisałam wcześniej, nie mam czasu i ochoty stać przy garach przez pół dnia.
Dźwięki radości i krzyku dzieci rozpływały się łagodnie po uszach i ścianach lasów. Wszędzie były dzieci, ale nie były normalne, o nie. Każde dziecko coś czarowało : stokrotkę, szczeniaka, motylka, zabawkę. Billie-Jean chciała wstać, lecz nie mogła. Po prostu nie potrafiła. Pełen widok na wszystko zasłaniał jej wózek, w którym się znajdowała. Wózek dla dziecka. Nie była w nim sama, przekręciła główkę w lewo i spojrzała na dziecko prawdopodobnie w jej wieku, które ledwo co się urodziło. Czyżby umarła i narodziła się na nowo, ale chwila... Do jej uszu doszedł piękny, damski głos. I jakby skądś znajomy.
- Billie-Jean jest starsza o pół minuty. - Kobieta wymieniła jej imię. - Ale ona i Harry są słodcy i kocham ich tak samo. W końcu to bliźniacy.
- Lily, mogę potrzymać swojego syna? - Dobiegł do uszu dziewczyny drugi głos, tym razem męski, aczkolwiek również skądś znajomy. Do wózka podeszła kobieta, miała jasną karnację i rude, dzike włosy. Jej oczy były w kolorze liści dębu i młodej trawy. Billie-Jean łapała to piękno swoimi oczkami łapczywie, studiowała każdy fragment twarzy po kolei, zapamiętywała jej twarz bardzo dokładnie. Ta obca, a zarazem znajoma kobieta była dla niej pojęciem piękna i to ona mogłaby zostać definicją piękna. Dla Billie-Jean ów osoba była doskonałym ideałem, aniołem bez skrzydeł, chodzącym po ziemi. A może ta kobieta była aniołem..? Z pięknym i serdecznym uśmiechem wzięła synka na ręce i odeszła z nim.
- Ciociu, mogę wziąć Billie-Jean na spacer? - zapytał szybko jakiś piszczący głos.
- Oczywiście, ale wracajcie szybko. - Odparła piękna kobieta swoim aksamitnym głosem. Ktoś zaczął pchać wózek, w którym leżała Billie. Nie widziała twarzy, kto ją pchał, jedynie czupek głowy, na którym była gęsta, jasna czupryna, to było dziecko. Nagle wszystkie głosy ucichły, jakby zostały w tyle. W tle teraz wyraźnie słychać było szum drzew i flet ptaków.
- Tu nas nie znajdą.. - powiedziało dziecko, ale już nie swoim piszczącym głosem, ale głosem dorosłego mężczyzny. Nagle dziecko zaczęło rosnąć i zmieniać swoją twarz, wygląd, gabaryty. Blond czuprynka lekko wyłysiała, palce i dłonie zrobiły się większe, a także grubsze, paznokcie przybrały kształt pazurów. Przednie zęby urosły i wydłużyły się tak, że wyglądały jak mysie zębiska, do tego zżółkły. Oczy były przekrwione i dziko świdrowały małą Billie-Jean. - Żegnaj! - Wykrzyknął zachrypniętym głosem i wyrzucił dziecko do pobliskiej rzeki. Do uszu dziewczynki doszedł jedynie diaboliczny śmiech zanim jej płuca zapełniły się lodowatą wodą i jak kamień, poszła na dno.
- Billie! Billie! - Krzyczał ktoś i nerwowo nią potrząsał. Dziewczyna leżała na ziemi nieprzytomna, ze zmarzniętymi dłońmi i sinymi ustami. Na jej policzkach lśniły łzy, a włosy miała lekko wilgotne, lecz ubrania były nie tknięte i suche.
Dom:Gryffindor Ranga: Skrzat domowy Punktów: 23 Ostrzeżeń: 0 Postów: 10 Data rejestracji: 22.06.16 Medale: Brak
[b]w Mac'u jedynie spoko są WieśMac'i ew. McRoyal a najczęściej jakaś zaufana budka z dobrym kebsem jak jest jakaś knajpa to nie mogę się oprzeć placuszkom po węgiersku moja słabość [/b]
Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.