Dom:Slytherin Ranga: Lord Punktów: 17516 Ostrzeżeń: 0 Postów: 707 Data rejestracji: 05.04.10 Medale:
Najlepsza gra RPG w jaką grałem! Co sądzicie o tym arcydziele? Lubicie? Graliście? Gracie? Co myślicie o fabule, grafice i jakie jest Wasze zdanie ogólne o tej grze? Piszcie
Dom:Gryffindor Ranga: Lord Punktów: 820787 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,221 Data rejestracji: 04.10.09 Medale:
Grafa... stare dobre czasy, fabuła też była dobra. Chociaż i tak nic nie przebije przegenialneego Planescape:Torment
Szkoda że dziś mało kto w to gra i gra wymarła w mainstreamie... choć są ludzie, którzy o tym dziele pamiętają.
OF MY DESIGN SO STRANGE
AND SO FAMILIAR BUT NO MATTER HOW DISTANT
IN TIME OR SPACE ONE CONSTANT REMAINS CHAOS
Techno jest w podziemiu...!
Legacy of Detroit Techno | Jeff Mills | Underground Resistance | Cybotron Moshic Akbar! Viva La Underground!
Dom:Ravenclaw Ranga: Wybraniec Punktów: 9487 Ostrzeżeń: 0 Postów: 1,562 Data rejestracji: 25.08.08 Medale: Brak
Ja próbowałam kiedyś w to grać [chyba w dwójkę] i się zacięłam jakoś na początku. Moi bracia za to przeszli obie gry po kilka razy i nie mieli z tym żadnych kłopotów ;F. Z tej gry kojarze tylko pojedyncze scenki, np. strażnika mostu [wyjętego z filmu 'Monty Python i Święty Graal'].
O matko! Czemu mnie tu jeszcze nie było? To gra mojego dzieciństwa! Pamiętam, jak dziś, kiedy wracałam ze szkoły i razem z ojcem w to grałam. Baldur's Gate może nie zachwyca grafiką, ale klimat, jaki panuje w grze jest nie do podrobienia. Najlepszy RPG w jaki kiedykolwiek grałam. Pierwsza część tej kultowej gry jest wprost fantastyczna. Przeszłam ją tyle razy, że pamiętam każde zadanie, każdy przedmiot, a wręcz każdy dialog. Muzyka w grze jest świetna. W dwójkę Baldur's Gate próbowałam grać, ale szczerze mówiąc nie wciągnęła mnie aż tak bardzo, jak jedynka. Zrobiłam kilka misji i zaniechałam dalszych postępów w grze. Mimo wszystko cała saga, również z dodatkami jest fantastyczna. Polecam każdemu, kto lubi gry RPG.
Dom:Slytherin Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1246 Ostrzeżeń: 0 Postów: 286 Data rejestracji: 28.12.11 Medale: Brak
Baldur's Gate - klasyka w czystej postaci. Każdy szanujący się fan gier RPG albo już w nią grał, albo ma ją w planach na najbliższą przyszłość. Pierwsza gra PC w jaką zagrałam, i którą przeszłam od początku do końca. Za II część zabrałam się stosunkowo niedawno, jakieś trzy, cztery lata temu, a biorąc pod uwagę wiek gry to naprawdę niedawno. Grafika, choć nie powala na kolana, tworzy jedyną w swoim rodzaju atmosferę. Klimat jest niezapomniany, losy naszego bohatera zapierają dech w piersiach (szczególnie w II części). W rankingu gier z mojego dzieciństwa zajmuje I miejsce ex aequo z I częścią NwN. Uwielbiam do niej wracać, a moją ulubioną klasą bohatera jest mag. Na początku jest ciężko (mało ptk. życia, niewiele czarów) ale gdy rozwinie się postać na odpowiedni poziom (dodatek do BG II - rewelacja!) wystarczy rzucić Kulę Ognia i obserwować, jak nasi przeciwnicy zamieniają się w frytki . Polecam z całego serca!
EDIT Uwaga fani BG - jest cynk (z dość pewnego źródła) że twórcy legendarnej serii zapowiadają uwaga, uwaga BALDUR'S GATE ENHANCED EDITION mającą pojawić się jeszcze tego lata!
Drogi UĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂytkowniku, w ramach naszej strony stosowane sÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ pliki cookies. Ich celem jest ĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂwiadczenie usĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂug na najwyĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂszym poziomie, w tym rĂÂĂÂÄÂĂÂÄÂÄšÄÄÂĂÂwnieĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂ dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawieĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies oznacza, ĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂe bÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂdÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ one umieszczane w Twoim urzÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ dzeniu. W kaĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂdej chwili moĂÂĂÂĂĹĄĂÂÄÂÄšÄĂĹĄĂÂesz dokonaÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ zmiany ustawieĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂ przeglÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ darki dotyczÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂ cych cookies - wiÄÂĂÂÄÂĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatnoĂÂĂÂĂĹĄĂÂĂÂĂÂÄÂĂÂci.