Dom:Gryffindor Ranga: Śmiertelna Relikwia Punktów: 10619 Ostrzeżeń: 1 Postów: 1,380 Data rejestracji: 28.09.09 Medale: Brak
Kiedy Wena nie ma, to nie ma i trudno. Kiedy jest - nie ma wyjścia, po prostu trzeba go wykorzystać. I brak czasu nie jest tu żadną wymówką.
Dlatego przedstawiam drabułki moolla, znane jako "moollowe eksperymenty drabułkowe". I w ramach tego działu powstał ten kilkuczęściowy cykl, zatytułowany: "Małe przyjemności".
"Małe przyjemności"Kompan
Kiedy targają mną skrajne emocje, po prostu wpadam jak burza do pokoju, zatrzaskując za sobą drzwi. Od razu kieruję kroki w jego stronę. A on, w czarno-białym smokingu, stoi w kącie spokojny i wyciszony.
Wyciągam do niego drżącą z emocji rękę. Jego dotyk z wolna schładza mnie od środka, ale w głowie kłębi się wciąż za dużo myśli.
Siadam przy nim na krześle. Próbuję się opanować. A on cierpliwie czeka. Nie mówi nic - towarzyszy mi swym milczeniem. W przyjaźni w końcu najważniejsza jest obecność.
Wyciągam ręce i palcami powoli uderzam kojąco chłodne klawisze. Ogarnia mnie muzyka mojego kompana. Fortepianu.
Mol pisze swój Fick: James Potter - Ostatnia Szansa [35/?] http://hogsmeade....ad_id=2444 Wspieraj artystów pisarzy - dobrowolne datki w postaci komentarzy są bardzo pożądane.
Dom:Slytherin Ranga: Sklepikarz na Nokturnie Punktów: 835 Ostrzeżeń: 2 Postów: 421 Data rejestracji: 03.10.11 Medale: Brak
Zaskoczyło mnie to ;d <Ale nie tak, że spadłam z krzesła>. Błędów nie ma Na błędach stylistycznych się nie znam - więc o nich nie będę wspominać. Ogólnie podoba mi się ;p Wiem, że taki komentarz nie zadowala pisarza, ale jak na razie nie jestem w stanie napisać niczego więcej. Czekam na więcej drabułek z tej serii, i zapraszam do przeczytania moich. Linki w podpisie
Ech, nie jestem wielbicielką drabułek, ale ta mnie bardzo mile zaskoczyła. Nareszcie ktoś potrafi pisać językiem literackim. Świetnie opisujesz, wykorzystujesz właściwe słowa. Idealnie to sobie wymyśliłaś. Fortepian! Na początku sobie wyobrażałam, że to mężczyzna, a tu niespodzianka. Fortepian! Nie no świetnie. Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg cylku "moollowe eksperymenty drabułkowe"!
Bardzo mnie cieszy fakt, że nie znalazłam tu ani jednego, choćby najdrobniejszego błędu. Wiesz, że kocham wszystko, co napiszesz Ja także w pierwszej chwili odniosłam wrażenie, że to mężczyzna, ale pomyślałam, że to by było zbyt oczywiste, a Ty lubisz trochę zakręcić czytelnikiem o 180 stopni, więc czekałam na ciąg dalszy, a tu się okazało, że to fortepian. Bardzo prosta, a zarazem ciekawa i intrygująca drabułka. Czekam, aż znowu coś tu skrobniesz
Dom:Gryffindor Ranga: Dziedzic Gryffindora Punktów: 5622 Ostrzeżeń: 1 Postów: 633 Data rejestracji: 28.10.11 Medale: Brak
Hmm, dość oczywista drabułka. Nie będę ściemniać, więc nie powiem, że mnie zaskoczyła Szczerze mówiąc właśnie tego się spodziewałam. Nie mam na myśli fortepianu. Po prostu byłam pewna, że nie mówimy o człowieku, a o jakiejś rzeczy, czymś, co daje radość. Gdybym dłużej się zastanowiła, pewno ten czarno-biały smoking wcale nie przywodziłby mi na myśl pingwina, a właśnie fortepian
Drabble jako takie mi się podoba, choć nie jestem ich wielką fanką (nie wiem, który raz już to słyszysz). Kompletnie się na nich nie znam. To przedstawia jakąś krótką historyjkę. Zmieściłaś w stu słowach nawet opis. Wydaje mi się, że jest jak najbardziej w porządku Mnie osobiście się podoba, ale nie jestem specjalistką :>
Dom:Ravenclaw Ranga: Pracownik Ministerstwa Punktów: 1289 Ostrzeżeń: 0 Postów: 192 Data rejestracji: 01.09.11 Medale: Brak
Ładne, bezbłędne. Nie mam się do czego przyczepić. Raczej się domyślałam, że nie chodzi o człowieka, ale nie pomyślałam też od razu "fortepian". Także ogólnie to mi się podoba
Przeskocz do forum:
Harry Potter - Hogsmeade, Twoja Magiczna Wioska
RIGHT
"Hogsmeade.pl" is in no way affiliated with the copyright owners of "Harry Potter", including J.K. Rowling, Warner Bros., Bloomsbury, Scholastic and Media Rodzina.
Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosowane są pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.