· Wasz ubiór |
Hogsmeade_pl
|
Dodany dnia 18-08-2008 23:53
|
Super Administrator
Dom: Bezdomny
Ranga: Charłak
Punktów: 9
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 31.07.08
Medale:
Brak
|
Każdy ma swój niepowtarzalny strój i własny styl. Każda osoba inaczej się czuje w różnego rodzaju strojach. Moje pytanie brzmi: w co lubicie się ubierać? |
|
|
|
~Lady James
|
Dodany dnia 26-08-2008 00:00
|
Użytkownik
Dom: Slytherin
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3783
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
Brak
|
ja? hm... właściwie nie mam jakiegoś określonego stylu ubierania, ale zazwyczaj noszę dżinsy i jakieś bluzki kolorowiaste oczywiście z dużym dekoltem, bez tego ani rusz, poza tym trampki i różnobarwne opaski do włosów
Edytowane przez Tonks2812 dnia 05-02-2010 08:41 |
|
|
|
!Delirantka
|
Dodany dnia 26-08-2008 01:02
|
VIP
Ranga: Mistrz Eliksirów
Punktów: 2914
Medale:
Brak
|
Dżinsy tudzież czarne materiałowe spodnie, rurki lub rurkopodobne. Tylko i wyłącznie biodrówki. Szerokich nie trawię, pałętają mi się między nogami (;d) i ogólnie są niewygodne. Do tego podkoszulek, najczęściej biały (mój osobisty schiz), z jakimś fajnym napisem, mottem, cytatem, obrazkiem etc. Czasami zdarzają się inne kolory - jak już, to czarne, ewentualnie granatowe. Uwielbiam poziome paski. Koszulka musi się czymś wyróżniać, nie lubię chodzić w t-shircie, który ma połowa dziewczyn ze szkoły. Dlatego często długo chodzę po sklepach, zanim coś upatrzę. Ale przynajmniej wtedy wiem, że mam oryginalny ciuch, a nie jakiś oklepany... Do tego nieśmiertelne trampki. Czarne, ew. granatowe lub czerwone. Czasami zarzucę jakieś korale (babcia mi robi ^.^), bransoletki, obowiązkowo jakieś oryginalne kolczyki, lubię nosić arafatki (byle nie w czachy, żadne emowate) i duże, skórzane torby.
Nie wiem, czy można jakoś określić mój styl ubierania, bo inspiracji szukam w różnych, czasem krańcowych źródłach. Ostatnimi czasy, zafascynował mnie styl uliczny ;>.
|
|
|
~Yachiru
|
Dodany dnia 26-08-2008 01:20
|
Użytkownik
Dom: Ravenclaw
Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 420
Medale:
Brak
|
Zazwyczaj dżinsy i jakaś czarna bluzka. Ostatnio przerzuciłam się właśnie na czarne kolory ^^. Z butów to trampki i adidasy ;P. Bardzo trudno określić mój styl, bo bardzo szybko się zmienia. |
|
|
|
~kochanka_dracona
|
Dodany dnia 26-08-2008 14:07
|
Użytkownik
Ranga: Zastępca Dyrektora
Punktów: 3769
Medale:
Brak
|
Ja jestem EMOOOO! Aseseseseeee... Mam wszystkie ciuchy poplamione krwią. <:
No a na poważnie, to lubię spodnie-rurki do tego t-shirty z jakimiś fajnymi nadrukami albo napisami i trampki albo adidki. Ważne żeby było kolorowo, a nie ciemno i smutno.
Często też zakładam spodnie od dresów (kolorowe ), a reszta to jak wyżej. [;
|
|
~Agulec
|
Dodany dnia 26-08-2008 14:11
|
Użytkownik
Ranga: Trzecioroczniak
Punktów: 145
Medale:
Brak
|
A ja preferuje ciemne ubiory, w kolorach czuję się głupio (wiem, że jestem dziwna). Zazwyczaj są to czarne dżinsy (rzadko rurki) i jakiś ciemny t-shirt, czasem z nadrukiem, czasem bez, koszulki, tuniki. Od święta i do babci zakładam coś kolorowego.
she rules
until the end of time
she goes her way
[mp3]http://angielka.wrzuta.pl/aud/file/pCihxiBHrh/within_temptation_-_mother_earth[/mp3]
Edytowane przez Tonks2812 dnia 05-02-2010 08:44 |
|
|
|
~Blair
|
Dodany dnia 26-08-2008 14:13
|
Użytkownik
Ranga: Redaktor Żonglera
Punktów: 1008
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Ciemne rurki, kolorowe t-shirty i jakaś bluza na wierzch. Obowiązkowo duże kolczyki i jakiś fajny wisiorek. Co do butów to lubię duże adidasy np. z DC. Co do włosów to z reguły są rozpuszczone; wyprostowane, pofalowane lub nakręcone lokówką + opaska. Czasami jak włosy nie chcą się układać i są oklapnięte a ja nie mam czasu/ochoty ich myć to robię kucyk.
Edytowane przez Tonks2812 dnia 05-02-2010 08:44 |
|
|
|
~Doti_Tonks
|
Dodany dnia 26-08-2008 14:14
|
Użytkownik
Ranga: Prefekt Naczelny
Punktów: 741
Medale:
Brak
|
Dżinsy rurki, bluzki na ramiączka, czasem jakaś spódniczka. Bluzki kolorowe i na pewno bez napisów. Do tego adasie zazwyczaj. Czyli raczej normalnie. |
|
|
|
~Panna Sasania
|
Dodany dnia 26-08-2008 14:19
|
Użytkownik
Dom: Gryffindor
Punktów: 406
Medale:
Brak
|
Zazwyczaj noszę dżinsy, wolę te szersze, w rurkach czuję się źle. Zamierzam przerobić swoje spodnie (dodać naszywki, koraliki), ale obecnie jestem w fazie twórczej. Do tego własnej roboty klipsy, z różnymi stworkami z modeliny (słonie, diabełki, żaby, arbuzy), na lewej ręce kilka bransoletek z muliny w indiańskie wzory. Bluzki własnego autorstwa lub kupione z ciekawymi nadrukami (moja ostatnia zdobycz z podobizną Audrey Hepburn).
Czarne trampki ze złotymi smokami. A i srebrna obrączka na kciuku lewej dłoni. |
|
|
|
~Ari
|
Dodany dnia 26-08-2008 14:20
|
Użytkownik
Ranga: Uczestnik Klubu Ślimaka
Punktów: 489
Medale:
Brak
|
Uwielbiam się ubierać w koszule - musi być jakiś fajny wzorek i wielka krata. Do tego jakiś T-szercik, coś luźnego, nie wpijającego się w szyję Czasami zakładam arafatkę. Dżinsy,dżinsy i jeszcze raz dżinsy to zapewne jedne z najwygodniejszych spodenek. Czasami zakładam na siebie jakąś marynareczkę w gustownym kolorze lub dżinsówkę w chłodniejsze dni. Nie jestem typem emo ani skate'a dltego nie lubię spodni, gdzie krocze sięga chodnika i kolczyków najlepiej na całej twarzy też nie zdzierżę u siebie. |
|
|
|
~Isilien
|
Dodany dnia 26-08-2008 15:51
|
Użytkownik
Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2248
Medale:
Brak
|
jeansy (wara od rurek i zwężanych nogawek-wolę dzwony i lekko rozszeżane, czasem proste) bluzki w kolorach beż-błękit-oliwka-zieleń-brąz itp. ale ostatnio także szary i czarny. lubię stonowane kolory. biżuteria? mało rzucające się w oczy złote kolczyki albo na specjalne okazje srebne z turkusem i do tego srebny naszyjnik z kamyczkami a'la cyrkonie. lubię spódnice, ale bez pzresady, na codzień wolę sportowy wygląd.
Korzeni w głębi lód nie skuje.
Z popiołów strzelą znów ogniska
I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król - tułacz wróci na stolicę.
Uwaga. Drut kolczasty
|
|
|
|
~Lady_Rose
|
Dodany dnia 26-08-2008 15:59
|
Użytkownik
Ranga: Czwartoroczniak
Punktów: 212
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
Ja najbardziej lubię ubiór sportowy czyli np. Jeansy zwykła prosta bluzka, najlepiej z rękawami 3/4 do tego jakieś buty na maleńkim obcasie ( adidasy też strasznie lubię, ale nie mogę w nich chodzić bo mnie nogi bolą )
I właśnie w takim stroju czuję się najlepiej, ale jak jest jakaś szczególna okazja to lubie się czasami też wystroić ( ale rzadko się to zdarza )
|
~Moony Alex
|
Dodany dnia 26-08-2008 17:51
|
Użytkownik
Ranga: Zwycięzca TT
Punktów: 271
Medale:
Brak
|
Hmm... Dżinsy, najlepiej ciemne, rozszerzane, ew. proste (nie znoszę rurek!). Koszulki - najlepiej ciemne, a najchętniej moje cztery ulubione (z Rammsteinem x2, Depeche Mode i T.Love), albo zielona z HP ;P. No i te, które mi się poza nimi podobają (czarne w kwiatki, czarne bez kwiatków, czarne zwykłe, ew. niebieskie). Nie no, nie wiem jakie tak, o! Po prostu musi mi się podobać, jeśli mam w tym chodzić.
Lubię też takie naprawdę długie spódnice.
Buty? Trampki (ozdabiane przeze mnie!) gdy ciepło, adidasy w ostateczności, glany gdy zimno, sandały do spódnicy.
Drewniane koraliki, wisiorek - pacyfka z modeliny (wyrób własny) na rzemyku.
Jednak najnajnajważniejsze, żeby było czyste, wygodne i nie porwane (chyba, że tak specjalnie).
|
|
|
|
~Cameron
|
Dodany dnia 26-08-2008 20:07
|
Użytkownik
Dom: Hufflepuff
Ranga: Sześcioroczniak
Punktów: 589
Medale:
Brak
|
Najbardziej lubię chodzić w moich ukochanych niebieskich szortach i bluzce na ramiączka. Lubie też chodzić w spódniczkach, ale pod warunkiem że mam do nich legginsy - po prostu lepiej się tak czuję...No i jeszcze lubię chodzić w koszulach, ale zakładam je tylko na jakieś wyjątkowe okazje - bo na co dzień to byłoby mi niewygodnie. |
|
|
|
~BellatrixLestrange
|
Dodany dnia 26-08-2008 20:15
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1269
Ostrzeżeń: 2
Medale:
Brak
|
OoO Fajny temacik OoO
A więc... W co ja się ubierma? to oczywiście zależy od okazji.
Do szkoły: jeansy, adidasy (ewentualnie sandały), kolorowy T-shirt i kontrastująca z nim bluza z kapturem oraz mundurek D
Do biegania/ na rower: Luźne spodnie lub dresy, adidasy i T-shirt.
Jestem chora, jak mam założyc spódniczkę. no, chyba że jakąs sportowa mini x) Nie mam niepowtarzalnego stylu. Raczej ubiorem sie w tłumie nie wyrózniam... Mam modne ciuchy, i tyle ;p na pewno nigdy stylu emo!!! |
|
|
|
~Martyna
|
Dodany dnia 26-08-2008 20:25
|
Użytkownik
Ranga: Pracownik Ministerstwa
Punktów: 1282
Medale:
Brak
|
A ja zazwyczaj noszę się, po pierwsze:
-Na czarno.
-Noszę zazwyczaj czarne dżinsy (od biedy i zwykłe)
-Motocyklowa kurtka. I to zależy od pogody, bo w ciepłe dni nie będę nosić, nie? ;p
-Normalne adidasy
Dopasowuję ubiór do nastroju i pogody. A do szkoły - no to już do mundurka ;d |
|
|
|
~Vithica
|
Dodany dnia 26-08-2008 20:36
|
Użytkownik
Punktów: 300
Medale:
Brak
|
Ja najbardziej lubię się ubierać w dość jasne jeansy i jakiś sportowy T-shirt
Nie mam mundurka, więc nie ma problemu
Czasem jednak nachodzi mnie pewna ochota i ubieram się w czarną spódnicę za kolana oraz czarny T-shirt.
Na BARDZO ważne okazje (np. ślub ) wkładam sukienki.
|
|
~Temeraire
|
Dodany dnia 26-08-2008 20:50
|
Użytkownik
Ranga: Auror
Punktów: 2497
Medale:
Brak
|
Mojego stylu ubierania się nie da się zbyt dobrze określić, bo ciągle mi się zmienia... W tym momencie najbardziej lubię nosić wszelkiego rodzaju jeansy (najlepiej ciemnoniebieskie). Co do góry... Cokolwiek, byleby mi się podobało, nie było tandetne i pasowało do reszty. Włosy najczęściej związuję w kucyk, bo tak mi najwygodniej. No i jeszcze buty... Najlepiej trampki, adidasy albo coś tego typu.
|
|
~Augurey
|
Dodany dnia 26-08-2008 22:13
|
Użytkownik
Ranga: Dorosły Czarodziej
Punktów: 856
Medale:
Brak
|
Ja osobiście żadnego "subkulturowego" stylu nie podzielam. Czerpię ze wszystkich możliwych, wybierając to, co mi się podoba. Za modą też ślepo nie podążam, chociaż jakoś szczególnie też się nie wyróżniam.
Z reguły są to dżinsy, koszulki w stonowanych barwach (czernie, biele, takie tam różne spokojne, bo superkolorowych i krzykliwych nie zdzierżę), bluzy, trampole (tutaj już panuje dowolność kolorów. z reguły to najbardziej kolorowa część mojego stroju ) albo adidasy. Często też noszę balerinki i te... "meszty". Taki jakiś mam do nich sentyment.
Często też stosuję metodę "coś wystającego spod czegoś". No i obowiązkowo wkrętki z jakimś odlotowym wzorem. Latem ogrooomniaste okulary. Czasem arafatka...
No i to tyle Pewnie za jakiś czas znowu spodoba mi się coś innego. Wtedy na pewno doniosę ^^ |
|
|
|
~antybratek
|
Dodany dnia 26-08-2008 22:16
|
Użytkownik
Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 699
Medale:
Brak
|
Najlepiej czuję się w strojach bardzo kolorowych, śmiałych i oryginalnych. Komponuję nawet zwykłe stroje tak, by wyglądać jak mi się podoba. Trudno opisać, co noszę. Lubie nosić ogrzewacze do rąk. Z początku wycinałam ze starych rajstop, a potem nawet kupiłam w sklepie Claire's w Anglii. Noszę dużo biżuterii, dlatego mama nazywa mnie "punkowiec".
"Mischief managed."
|
|
|