· Ubrania zimowe |
~Aranoisiv
|
Dodany dnia 04-01-2010 20:10
|
Użytkownik

Dom: Ravenclaw
Ranga: Opiekun Ravenclawu
Punktów: 3393
Ostrzeżeń: 0
Data rejestracji: 25.08.08
Medale:
|
Jak wszyscy chyba zauważyliśmy, jakiś czas temu Polskę opanowała zima, temperatury spadają poniżej zera, w wielu miejscach leży mnóstwo śniegu. W takich warunkach trudno wyjść na dwór w japonkach i spódniczce mini. Co wtedy zakładacie? Wolicie puchową kurtkę czy modny płaszcz? Lubicie owijać się długimi szalikami, a może bojkotujecie czapki? Jakie buty nosicie zimą? Czym kierujecie się w wyborze ciepłych ubrań?
Ja obecnie noszę raczej cienką, bladoczerwoną kurtkę z jakiegoś nieprzemakalnego materiału, dwustronną, z szarym polarem w środku. Jako że jestem zmarzluchem, zawsze zakładam pod nią jakąś ciepłą bluzę. Jeśli nie mam golfu - szalik, ale tylko pod kurtką. Mam czapkę, ale zakładam na nią kaptur, bo jest głupia i nie zamierzam na razie kupować innej, bo mi się nie chce ;D. Mam fajne, czarne buty do połowy łydki, trochę jakby a'la glany. Jest mi ciepło i tyle mi wystarcza :D
Dlaczego znowu się tak rozpisałam?
|
^Lady Holmes
|
Dodany dnia 04-01-2010 20:36
|
Administrator

Dom: Slytherin
Ranga: Lord
Punktów: 29123
Ostrzeżeń: 1
Data rejestracji: 21.11.09
Medale:
Brak
|
Ja ubieram kurtkę lub płaszcz - co mi się zachce. Z butów to wybieram kozaki - najlepiej się w nich czuję. Czapki zazwyczaj nie ubieram - tylko na bitwy śnieżne, ale rodzice mnie zmuszają Bo się przeziębisz!
A co do wyboru ubrań to różnie - wybieram te, w których czuje się dobrze i podobają mi się. |
 |
|
|
~Lilyanne
|
Dodany dnia 04-01-2010 20:46
|
Użytkownik

Dom: Gryffindor
Ranga: Minister Magii
Punktów: 2043
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
To zależy od pogody Jeżeli nie mrozi za bardzo to zakładam płaszcz, a kiedy jest zimniej to kurtkę. Nie dlatego, że kurtka jest cieplejsza, bo wcale nie, ale dlatego, że do płaszcza nie pasuje mi moja zielona czapka, a moje uszy są bardzo wrażliwe Z butów, kiedy jest śnieg zakładam kozaki, a kiedy nie ma to po prostu adidasy  |
 |
|
|
~Niewidka
|
Dodany dnia 04-01-2010 20:49
|
Użytkownik

Ranga: Przewodniczacy Wizengamotu
Punktów: 1969
Data rejestracji: 05.04.09
Medale:
Brak
|
Ja w tym roku zakupiłam nową kurtkę. Zazwyczaj miałam długi płaszcz. Ale wszystko się kiedyś nudzi, więc posiadam aktualnie krótszą kurtkę. [długość- tunikowata]
Szaro, czarno, biała. A z powodu iż nie ma kaptura to noszę ciemno szarą czapkę, z małym kwiatkiem z boku. ;> A co do szalika. To mam mały, nie za ciepły, fioletowo-szary, z frędzlami. I kozaki na małym obcasie, z delikatnym motywem, wysokie, czarne. Więc tej zimy w moim stroju przeważa szarość. ^ Szkoda tylko że nie grzeje jak trzeba. Ale nasza Polska zima jak szybko przychodzi, tak szybko odchodzi. ;>
|
|
~kapsiutek
|
Dodany dnia 04-01-2010 20:49
|
Użytkownik

Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1475
Data rejestracji: 04.12.09
Medale:
Brak
|
W Sylwestra spadło u mnie śniegu po kolana, a potem tylko padał i padał i padał... Tak jak napisałaś, zima nas zaskoczyła.
Ja stanowczo wolę grube kurtki, bo nienawidzę kiedy jest mi zimno. Noszę i szalik, i czapkę, i rękawiczki. Buty? Buty noszę takie same jak wiosną, jesienią i latem. Zawsze mama mi wypomina, że nie potrafię się ubrać na lato, bo nawet jak już uda jej się zmusić mnie do założenia krótkich spodenek to nigdy nie zdejmę butów - typu adidasy  |
 |
|
|
~Silencia
|
Dodany dnia 04-01-2010 20:56
|
Użytkownik

Ranga: Barman w w Świńskim Łbie
Punktów: 1308
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
W tym roku kupiłam płaszcz, tylko jestem opóźniona, bo teraz wszyscy mają płaszcze. X_x Nie mam szalika, ale za to mam arafatkę, którą czasem zamieniam na sweter lub bluzę z golfem. Nie posiadam rękawiczek, czapki nie noszę, ale mam. Granatowy kaszkiet, tylko po co go nosić skoro uszy i tak mi odmarzają? No,a buty - glany.
|
!Elsanka
|
Dodany dnia 04-01-2010 23:03
|
VIP

Dom: Ravenclaw
Ranga: Członek Wizengamotu
Punktów: 1492
Data rejestracji: 27.08.08
Medale:
Brak
|
Czarny płaszczyk + chustka, szal (mam chyba każdy kolor oprócz różowego i żółtego ;d) pod kolor bluzki, rękawiczek lub czegokolwiek + rękawiczki - czarne lub granatowe i czasem moja nieszczęsna fioletowa czapka, ale tylko gdy jest naprawdę zimno, bo mam nieodparte wrażenie, że wyglądam w niej co najmniej dziwnie. ;d
Gdy płaszczyk mi się znudzi, to zakładam czarną, dość krótką kurtkę z kapturem.
Do tego brązowe kozaki, których bardzo nie lubię i muszę w końcu kupić nowe.
|
 |
|
|
~Invocatio Dei
|
Dodany dnia 04-01-2010 23:10
|
Zbanowany

Dom: Bezdomny
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -78
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 04.01.10
Medale:
Brak
|
Tak więc nadeszła znienawidzona przeze mnie pora roku, zima. Co mądrzejsza skrzydlata zwierzyna opuściła nasz kraj, natomiast ta skrzydeł pozbawiona skryła się w przytulnych norkach i zapadła w sen zimowy. Ja nigdzie się nie skryję - została mi smutna alternatywa - kupienie ciepłych ubrań zimowych.
Do szkoły chodzę w kurtko=płaszczu z firmy House. Jest on gustowny, młodzieżowy, w kolorach czerń-granat w kratkę. Buty - albo są to kozaki - fason minimalistów (łapiecie o co chodzi) z raczej okrągłym czubem, na płaskiej podeszwie bez żadnych ozdóbek, na zmianę z klasycznymi glanami czarne dziesiątki. Zakładam je wyłącznie do wąskich spodni.
Co się tyczy czapek, rękawiczek - posiadam, ale nie zawsze je zakładam. Czapka- popularny w tym roku luźny wełniany "beret" z daszkiem. Rękawiczki - w kolorze czarnym, grube, wełniane.  |
 |
|
|
~aniutek96
|
Dodany dnia 05-01-2010 15:12
|
Użytkownik

Ranga: Nauczyciel w Hogwarcie
Punktów: 2703
Data rejestracji: 14.10.09
Medale:
Brak
|
Ja zakładam czarną kurtkę z kapturem na głowę wtedy jak ide do szkoły, bo jak wracam to mi sie nie chce dopiero pod domem żeby mama się nie wkurzała. Aha no i czapka jest takiego jasno brązowego koloru. Pod spód zawsze albo bluza z kapturem i bluzka z krótkim rękawem, albo gruby golf. Do tego spodnie dresowe, bo mam takiego pecha, że w dżinsach nie moge chodzić bo dostaje wysypki. No i oczywiście kozaki, które nie podobają mi się aż tak bardzo, a jak jest mniej śniegu to po prostu adidasy.
O matko, ale powieść napisałam. 
|
 |
|
|
~Kabaczek
|
Dodany dnia 05-01-2010 16:02
|
Użytkownik

Ranga: Siedmioroczniak
Punktów: 656
Data rejestracji: 26.08.08
Medale:
Brak
|
Szara kurtka snowboardowa z białymi paskami na kapturze i klacie hah 
Do tego czapka zimowa z daszkiem i jest cieplutko 
Z butami to różnie... jak spadnie z 15 cm śniegu ( jeszcze sie zdarzyło ) to ubieram zimowe kozaki... no można totak nazwać a jak nie to normalne sportowe buty. |
 |
|
|
~kasias_122
|
Dodany dnia 05-01-2010 17:01
|
Zbanowany

Ranga: Skrzat domowy
Punktów: 21
Ostrzeżeń: 4
Data rejestracji: 09.05.09
Medale:
Brak
|
Ja chodzę w ciepłej kurtce takiej 'na narty'. Czapki za nic nie założę, chyba że jest z -15 stopni... Co do szalika to raczej nie noszę A z butów to kozaki |
 |
|
|
~malfoj_sam_segz
|
Dodany dnia 05-01-2010 17:37
|
Użytkownik

Ranga: Wybraniec
Punktów: 9603
Data rejestracji: 27.07.09
Medale:
Brak
|
Mam swoją ukochaną niebiesko - białą kurtkę, którę noszę w zimę - jest chyba najcieplejszą kurtką jaką miałam. W sumie pod spód wkładam jedynie bluzę i to wystarcza. Rękawiczki zawsze jakieś tam mam, ponieważ bardzo mi marzną ręcę. Czapkę mam białą - tą z rodzaju takich, które nosi się tylko dla lansu, więc mam ją na czubku głowy, a czoło i połowa głowy jest odkryta.
A co do butów, to dokonałam zbawiennego odkrycia - żeby zamiast kozaków, które w chwile przemakają, wydałam trochę więcej na moje kochane, czarne buty firmy Vans, na grubszej podeszwie. Może nie są tak nieprzemakalne jak glany, ale to najlepsze buty na zimę jakie miałam. A jak już nie ma śniegu, jest w miarę ciepło to wkładam swoje kozaki - botki.
|
^N
|
Dodany dnia 05-01-2010 17:57
|
Administrator

Dom: Hufflepuff
Ranga: Więzień Azkabanu
Punktów: -16005
Data rejestracji: 31.12.09
Medale:
|
Na zimę przeważnie ubieram czarno-szarą kurtkę w kratkę. Do tego biało-czarna arafatka i takie same rękawiczki. Czapka to taki fajny, jak to mówi mój 'kochany' kolega, beret w czarno-białe paski. Na nogi ostatnio chętnie zakładam jasnobrązowe trapery. Pod kurtkę wkładam bluzkę z krótkim rękawem i bluzę, bo bez bluzy to z domu ani rusz!
Nie lubię swetrów. Zawsze mnie kują i są niewygodne. |
 |
|
|
~Shemya
|
Dodany dnia 05-01-2010 18:15
|
Użytkownik

Ranga: Niewymowny
Punktów: 1628
Data rejestracji: 14.09.08
Medale:
Brak
|
Zacznijmy od tego, że nienawidzę kurtek zimowych. Nigdy nie znalazłam takiej, która by mi się podobała, a poza tym są niewygodne.
Aktualnie noszę granatową kurtkę, aż do kolan, bez zbędnych dodatków (ale i tak jej oczywiście nie lubię i wyglądam w niej brzydko). Do tego zawsze szare rękawiczki, bo najbardziej marzną mi dłonie. Czasem czapka, taka w czarno-białe paski... I w sumie to ją lubię, acz zakładam w ostateczności, bo za czapkami również nie przepadam. Szalików nie noszę, jak mi zimno to podpinam sobie kurtkę pod samą szyję i wystarcza. Buty to oczywiście glany. ;D
Edytowane przez Shemya dnia 05-01-2010 18:16 |
 |
|
|
~BitterSweet
|
Dodany dnia 05-01-2010 18:38
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1709
Data rejestracji: 24.01.09
Medale:
Brak
|
Też raczej nie przepadam za zimowymi ubraniami, ale jakoś trzeba to wytrzymać. W tym roku do połowy grudnia chodziłam cały czas w trampkach. Za nic nie założę butów zimowych w dzień bez śniegu, a więc dopiero gdy spadł śnieg i mama wkurzona pochowała mi wszystkie pary trampek zostałam zmuszona do pójścia do szkoły w kozakach. Moje kozaki, żadna rewelacja. Zwykłe, czarne, proste oficerki, ale i tak kupuję glany. Kurtka to czarny, krótki płaszcz. W zimne dni na głowę zakładam stary zwykły beret mojej mamy, bo niestety jestem migrenowcem i muszę dbać o głowę ;] Na szyję noszę ten sam szalik od 5lat, a mianowicie czarny, własnoręcznie zrobiony przeze mnie na drutach w 5 klasie podstawówki Mam do niego sentyment. Rękawiczki to mój nieodłączny element bo dłonie marzną mi chyba najbardziej.
Music is like a sunrise for me
It's like coming home
..."
Helloween *.*
|
 |
|
|
~PaniWeasley
|
Dodany dnia 05-01-2010 18:44
|
Użytkownik

Ranga: Wybitny Uczeń
Punktów: 619
Data rejestracji: 15.07.09
Medale:
Brak
|
Mam dużo ubrań zimowych, bo lubię tą porę roku 
1. Kurtkę zakładam na luźne wypady do miasta albo wyjazdy. Jest śliska (niebłyszcząca!), sięga do połowy tyłka, ma deseń cegieł: kontury prostokątów są niebieskie, a cała reszta jest czarna. Na głowę wkładam czapkę 'komin' (ja wolę wersję 'Long John' koloru niebieskiego, dżinsy, czarne buty do połowy łydki i torba-kostka z Pumy.
2. Do szkoły albo na jakieś eleganckie spotkania ubieram płaszcz w zielonoczarną kratkę, do połowy pupy sięga, czapkę stalinówkę, okulary nerdy (lans musi być! ^^), torebkę - worek w kartkę, pod kolor płaszcza i czarne buty na koturnie.
3. Gdy jest cieplej i nie pada śnieg zakładam szary płaszcz z "wmontowanym" czarnym paskiem w talii, dużą torebkę, czarną czapkę- taki berecik tylko nie z moheru i fioletowe kozaki pod kolor paznokci. Coś musi przełamywać tę szarość 
Rozpisałam się, ale mogę długo gadać o ciuchach 
Generalnie lubię czapki, kurtki, płaszcze i zimowe buty, tylko wszystko musi do siebie pasować i do mnie oczywiście 
Edytowane przez PaniWeasley dnia 05-01-2010 18:46 |
 |
|
|
~Lilly Luna Potter
|
Dodany dnia 11-01-2010 21:21
|
Użytkownik

Ranga: Młody Czarodziej
Punktów: 772
Data rejestracji: 07.01.09
Medale:
Brak
|
Płaszczyk, długi szalik, kozaki...;] Nie noszę czapek, bo mnie strasznie wkurzają D Wogole zimy nie lubię, dla mnie mogłboby istniec tylko lato ;]
¤Lilly Luna Potter¤
|
 |
|
|
~maggie
|
Dodany dnia 21-04-2010 18:04
|
Użytkownik

Ranga: Pięcioroczniak
Punktów: 424
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 23.02.10
Medale:
Brak
|
W zime zazwyczaj noszę grubę ale krótkie kurtki do tego szalik rękawiczki, czapki nie noszę bo nie lubię starcza mi kaptur od kurtki
alice in wonderland
Buczka
Ginny0004
Lady Hause
Deargdur
HermionaaaGrangerrr
mooll
Czarodziejski_ groszek
LENA LUNA
IRAYA
I całą resztę którzy mnie pozdrawiają 
|
 |
|
|
~Lajla
|
Dodany dnia 21-04-2010 20:27
|
Użytkownik

Ranga: Książe Półkrwi
Punktów: 2276
Ostrzeżeń: 2
Data rejestracji: 16.03.10
Medale:
Brak
|
Wygodna czarna, kurtka, ocieplane, nieprzemakalne trampki, kolorowe rękawiczki do łokcia i kolorowa czapka. Szalików nie lubię, bo przeszkadzają... Zdarza mi się kozaki i płaszczyk założyć, ale to do kościoła. 
|
 |
|
|
~Loonyy
|
Dodany dnia 21-04-2010 20:51
|
Użytkownik

Ranga: Zastępca Ministra
Punktów: 1752
Ostrzeżeń: 3
Data rejestracji: 18.03.10
Medale:
Brak
|
To zaczynam od dołu.
Buty: zwykle skejty, nawet w mrozy, ale czasami bywa, że jak jest serio zimno, to wkładam sportowe, wiązane kozaki.
Nogi: Nie noszę rajstop, ani getrów pod spodniami. Ewentualnie jak jest naprawdę mega zimno, a nie noszę, bo mnie wtedy wszystko swędzi.
Góra: Ubieram się tak jak normalnie, tylko że do tego jeszcze polar. No i oczywiście kurtka snowboardowa lub płaszczyk.
No i okolice głowy: szalik ciepły, długi, najlepiej taki, który mogę owinąć 2-3 razy. Czapka żulka (<33), lub taka też trochę żulkowata, tyle że z gębą śmieszną, kupiłam ją w Włoszech.
 |
|